Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Teruggekeerde De Jong kan PSV niet naar Champions League brengen

Teruggekeerde De Jong kan PSV niet naar Champions League brengen

EINDHOVEN (ANP) - Het huilen stond Luuk de Jong nader dan het lachen na de nederlaag van PSV tegen Rangers FC (0-1), die zijn ploeg een plaats in de groepsfase van de Champions League kostte. Uiteindelijk strompelde de spits naar de tribune met de meest fanatieke fans van de thuisploeg. Hij bedankte ze.

De 31-jarige Jong liep zo moeilijk omdat hij in de slotfase van de eerste helft een kuitblessure opliep. Hij probeerde het nog even, maar moest zich in de rust toch laten vervangen. "Het ging echt niet meer", zei hij na de wedstrijd in de perskamer van het Philips-stadion. "Te veel last."

De Jong keerde deze zomer met twee belangrijke doelstellingen terug bij PSV. Zijn favoriete club uit Eindhoven moest na vier jaar weer eens in de groepsfase van de Champions League uitkomen. En hij wil dolgraag voor de vierde keer met PSV de landstitel winnen. Dat laatste kan nog steeds. De beroemde hymne van de koningsklasse van het clubvoetbal schalt ook dit seizoen niet door de speakers van het Philips-stadion.

Pijn

En dat doet pijn, voor iedereen die PSV een warm hart toedraagt. Spelers, trainers, fans, bestuursleden hunkeren al jaren na het toernooi waar het om draait in Europa. PSV mocht zich in het seizoen 2018-2019 voor het laatst met de Europese elite meten. Sindsdien is de club de aansluiting met aartsrivaal Ajax zeker in financieel opzicht verloren.

Ajax haalt jaarlijks niet alleen tientallen miljoenen aan premies op in de Champions League. Voetballers worden ook veel meer waard als ze goed presteren op het allerhoogste Europese niveau. Frenkie de Jong verliet de club uit Amsterdam voor 86 miljoen euro voor FC Barcelona. Matthijs de Ligt vertrok voor 75 miljoen naar Juventus en komende week betaalt Manchester United misschien wel bijna 100 miljoen euro voor Antony.

'Kansen onvoldoende benut'

De Jong kopte PSV in de vorige voorronde in de verlenging voorbij AS Monaco (3-2). Tegen Rangers FC bleef een dergelijke ontsnapping uit. "Zeker op het hoogste niveau worden wedstrijden op details beslist", zei hij. "We hebben over twee wedstrijden tegen Rangers te veel fouten gemaakt en de kansen die we kregen hebben we onvoldoende benut."

Doelman Walter Benítez blunderde vorige week in Glasgow (2-2) en bracht André Ramalho in de return in de problemen. De Braziliaanse verdediger verspeelde de bal, waardoor Antonio Colak de winnende treffer kon maken. PSV haalde eigenlijk alleen in het laatste kwartier van de eerste helft van de thuiswedstrijd het niveau dat het nastreeft. De Jong kreeg toen twee mogelijkheden. Na een van die kansen greep hij naar zijn rechterkuit. "Heel zuur dit, maar ik kon niet verder", zei hij.

Meer uit Voetbal

Real-coach Ancelotti koestert de magie van Bernabéu

MADRID (ANP) - Real Madrid-coach Carlo Ancelotti zag zijn ploeg opnieuw in het eigen Estadio Santiago Bernabéu terugvechten van een achterstand. De Madrilenen versloegen Bayern München met 2-1 in de halve finale van de Champions League en kunnen zich opmaken voor de finale tegen Borussia Dortmund.

4 uur geleden
Joselu schiet Real in slotfase met twee treffers naar CL-finale

MADRID (ANP) - Real Madrid heeft zich in een spectaculaire slotfase van de thuiswedstrijd tegen Bayern München alsnog naar de finale van de Champions League geknokt. De ingevallen Joselu was de gevierde man bij de kampioen van Spanje. De spits maakte in de 88e minuut gelijk en trof in blessuretijd opnieuw doel (2-1). Het eerste duel tussen beide Europese giganten leverde vorige week geen winnaar op (2-2).

6 uur geleden
Noodlijdend Vitesse is benaderd door verschillende partijen

ARNHEM (ANP) - Vitesse is in een poging de club te redden in gesprek met een investeringsmaatschappij uit Bahrein die banden zou hebben met fondsen uit de Verenigde Staten. Dat meldt De Gelderlander op basis van bronnen bij de noodlijdende club uit Arnhem.

8 uur geleden
Fiorentina houdt Club Brugge uit finale van Conference League

BRUGGE (ANP) - Fiorentina heeft voor het tweede jaar op rij de finale van de Conference League bereikt. De club uit Florence speelde 1-1 bij Club Brugge en dat was genoeg na de 3-2-zege in Italië vorige week.

8 uur geleden
Bayern München start met De Ligt en Mazraoui tegen Real Madrid

MADRID (ANP) - Matthijs de Ligt begint met Bayern München aan de uitwedstrijd tegen Real Madrid in de halve finale van de Champions League. De verdediger is op tijd hersteld van een knieblessure om aan de aftrap te staan in Estadio Santiago Bernabéu.

9 uur geleden
Nederlands elftal start Nations League in Eindhoven

ZEIST (ANP) - Het Nederlands elftal begint de vierde editie van de Nations League op zaterdag 7 september tegen Bosnië en Herzegovina in Eindhoven. Het Philips Stadion kreeg bij de vorige groepsfase van het landentoernooi, die Nederland afsloot als groepswinnaar, geen wedstrijd toegewezen.

16 uur geleden
Dortmund verwacht hogere winst na halen finale Champions League

DORTMUND (ANP/BLOOMBERG) - De beursgenoteerde voetbalclub Borussia Dortmund heeft zijn winstverwachting verhoogd na het bereiken van de finale van de Champions League. De Duitsers versloegen Paris Saint Germain woensdagavond in Parijs met 1-0, na de eerdere zege op eigen veld (1-0). Dortmund stond in 2013 voor het laatst in de finale van het belangrijkste Europese voetbaltoernooi voor clubs.

17 uur geleden