Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Terugbrengen capaciteit kost Delta Air Lines geld

Terugbrengen capaciteit kost Delta Air Lines geld

ATLANTA (ANP/BLOOMBERG) - Het verlagen van de capaciteit om de drukte op de luchthavens het hoofd te bieden loopt bij de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines in de papieren. De partner van KLM zette nog wel een winst in de boeken, maar die was lager dan waar kenners rekening mee hielden.

Los van de brandstofrekening stegen de kosten van de maatschappij met 10 procent tot 7,5 miljard dollar. Dat komt ook omdat er meer wordt gevlogen dan een jaar eerder. De beperking van de capaciteit zal het hele jaar nog wel drukken op het resultaat, zo waarschuwde Delta.

Ook de brandstofkosten liepen op. De gemiddelde prijs van brandstof was ruim een derde hoger dan een jaar eerder. In vergelijking met 2019 kostte vliegtuigbrandstof bijna twee keer meer.

Betekenisvolle winstgevigheid

Delta sloot het kwartaal af met een operationele winst van 1,5 miljard dollar, krap 1,5 miljard euro. De omzet kwam uit op 13,8 miljard dollar. De kostenstijging zorgt er ook voor dat Delta minder dan verwacht zal profiteren van de opleving in de luchtvaartsector, die twee jaar gebukt ging onder de coronacrisis.

Voor het hele jaar rekent Delta nog wel op een "betekenisvolle winstgevendheid". Delta is de eerste grote Amerikaanse luchtvaartmaatschappij die inzage geeft in de resultaten van het tweede kwartaal.

Meer uit Financieel

Cisco eindigt hoger na wisselvallige sessie op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn na een wisselvallige sessie met kleine winsten geëindigd. Beleggers verwerkten weer een keur aan kwartaalberichten van grote bedrijven, waarbij de resultaten van Cisco in de smaak vielen. Ook lieten verschillende kopstukken van de Federal Reserve hun licht schijnen over het rentebeleid.

5 uur geleden
Autoshow Genève gaat voor vierde jaar op rij niet door

GENÈVE (ANP/DPA/AFP) - De internationale autoshow van Genève gaat volgend jaar februari voor de vierde keer op rij niet door. De organisatie annuleerde de vorige drie edities vanwege de coronapandemie. Nu zouden autofabrikanten door veel onzekerheid op het vlak van "economie en geopolitiek" niet durven te beloven naar de Zwitserse stad af te reizen. Ook blijft het risico van een opleving van het coronavirus groot.

5 uur geleden
Tesla wil huishoudens elektriciteit verkopen

AUSTIN (ANP) - Tesla is van plan elektriciteit aan huishoudens te verkopen. De eerste stappen op die markt zet de autofabrikant in de Amerikaanse staat Texas, blijkt uit een nieuwe vacature op de site van het bedrijf. Daarin schrijft Tesla op zoek te zijn naar een leidinggevende voor dit nieuwe onderdeel.

5 uur geleden
Prijs voor gas in Europa breekt weer record

AMSTERDAM (ANP) - De prijs voor aardgas in Europa is verder gestegen, nu Rusland de export van de brandstof nog altijd beperkt en er door het warme weer veel energie nodig is voor koeling. Een megawattuur gas kostte bij het slot van de handel op de toonaangevende beurs in Amsterdam 241 euro. Dat is de hoogste slotprijs ooit en bijna elf keer zoveel als het normale niveau in deze tijd van het jaar.

8 uur geleden
Shell verlaagt productie Duitse raffinaderij om lage waterstand

FRANKFURT (ANP/RTR) - Olie- en gasconcern Shell heeft de productie van zijn Rheinland-raffinaderij bij Keulen moeten terugschroeven vanwege de lage waterstand van de Rijn. De Duitse raffinaderij maakt brandstoffen, stookolie en petrochemicaliën.

8 uur geleden
OPEC houdt vast aan oliebondgenoot Rusland

WENEN (ANP) - Het verbond van olieproducerende landen OPEC is niet van plan de samenwerking met Rusland op te zeggen, ondanks de inval in Oekraïne. De onlangs aangetreden secretaris-generaal Haitham Al Ghais noemt het "moeilijk voor te stellen" dat de deal van OPEC-landen met Rusland en andere niet-leden na dit jaar eindigt.

10 uur geleden
Rabobank: gesprek met Remkes was 'superconstructief'

UTRECHT (ANP) - De Rabobank heeft "een superconstructief gesprek" gevoerd met stikstofbemiddelaar Johan Remkes, zegt een woordvoerster van de bank na afloop van de bijeenkomst. "Over en weer is er goed gepraat over het verdienmodel van de boer. Er is ook wel gesproken over het perspectief van de boer, omdat veel klanten van ons nu in onzekerheid zitten", aldus de zegsvrouw.

10 uur geleden