Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Terreurorganisatie Islamitische Staat claimt aanslag bij Moskou

Terreurorganisatie Islamitische Staat claimt aanslag bij Moskou

MOSKOU (ANP/AFP) - De terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) claimt achter de aanslag bij Moskou te zitten. Bij de schietpartij in een muziekcomplex, kort voor een popconcert, kwamen zeker veertig personen om het leven. Er brak ook brand uit.

IS-strijders vielen een grote bijeenkomst van christenen aan in Krasnogorsk, aan de rand van de Russische hoofdstad Moskou, staat in een verklaring op het sociale medium Telegram. Ze doodden en verwondden honderden mensen en richtten grote vernielingen aan voordat ze zich veilig terugtrokken naar hun bases, luidt de tekst verder.

Volgens de Amerikaanse nieuwszender CNN zouden Amerikaanse inlichtingendiensten de Russen gewaarschuwd hebben voor IS-aanvallen. Sinds november zou er "redelijk specifieke" informatie zijn. Het is echter niet duidelijk of dit de reden was voor de waarschuwing begin maart van de Amerikaanse ambassade in Moskou voor een aanslag "de komende 24 uur".

Meer uit Buitenland

Zelensky bij herdenking D-day in Frankrijk

PARIJS (ANP/AFP) - De Oekraïense president Volodymyr Zelensky is volgende week aanwezig bij de officiële herdenking van D-day in Frankrijk, meldt de Franse president Emmanuel Macron. Samen met andere leiders staat Zelensky op 6 juni stil bij de landing van de geallieerden tachtig jaar geleden op de kust van Normandië.

31 minuten geleden
Georgië verwerpt veto tegen wet die buitenlandse invloed beperkt

TBILISI/BRUSSEL (ANP/DPA/RTR) - Het parlement in Georgië heeft een veto van de president verworpen tegen een uiterst omstreden wet die buitenlandse invloed moet beperken. Het veto was onlangs door de prowesterse president uitgesproken. Zij vindt de buitenlandse-agentenwet in strijd met de grondwet en te "Russisch".

2 uur geleden
Trump spreekt over gevaarlijke dag voor Amerika bij slotpleidooi

NEW YORK (ANP/AFP) - Dit is "een zeer gevaarlijke dag voor Amerika", zei de Amerikaanse ex-president Donald Trump in het gerechtsgebouw in New York, kort voor de slotpleidooien in zijn strafproces. De Republikein, die campagne voert om terug te keren naar het Witte Huis, hekelde opnieuw "een gemanipuleerde rechtszaak die niet had mogen plaatsvinden". Hij noemde de rechter corrupt.

3 uur geleden
Paus verontschuldigt zich voor 'onbedoeld' homofobe opmerking

VATICAANSTAD (ANP/RTR) - Paus Franciscus heeft zich verontschuldigd voor een uitspraak over de lhbti-gemeenschap die als kwetsend werd gezien. Volgens het Vaticaan was het niet de bedoeling een homofoob woord te gebruiken.

4 uur geleden
Palestijnen melden nieuwe dodelijke aanval Israël bij Rafah

CAIRO (ANP/RTR) - Bij nieuwe Israëlische aanvallen op een kamp voor ontheemden ten westen van Rafah in de Palestijnse Gazastrook zijn zeker 21 Palestijnen gedood en tientallen gewond geraakt, melden Palestijnse gezondheidsautoriteiten.

4 uur geleden
Ierland erkent Palestijnse staat ook

DUBLIN (ANP/AFP) - Ierland heeft dinsdag officieel de Palestijnse staat erkend, kort nadat Spanje en Noorwegen dit ook al hadden gedaan. De drie landen kondigden hun voornemen vorige week aan, tot grote woede van Israël.

5 uur geleden
Ook Noorwegen erkent de Palestijnse staat

OSLO (ANP/AFP) - Na Spanje heeft ook Noorwegen officieel de Palestijnse staat erkend. Minister van Buitenlandse Zaken Espen Barth Eide spreekt van "een bijzondere dag voor de Noors-Palestijnse betrekkingen".

6 uur geleden