Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Terrassen weer open na bijna half jaar sluiting

Terrassen weer open na bijna half jaar sluiting

DEN HAAG (ANP) - Na bijna een half jaar kan er woensdag weer een biertje worden gedronken op het terras. Tussen 12.00 uur en 18.00 uur zijn er per buitenterras maximaal vijftig gasten welkom. Voor terrasbezoek moet wel worden gereserveerd.

Branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) noemt de heropening een "heel klein lichtpuntje". Hoewel de meeste horecaondernemers er blij mee zijn, hebben ze niet allemaal een terras, zegt een woordvoerder. Bovendien zou het voor veel van hen niet rendabel zijn om voor etenstijd alweer te sluiten. En omdat er ook horecabazen zijn die het onverantwoord vinden om de terrassen te openen terwijl de besmettingscijfers hoog zijn, blijven sommige caf├ęs ook vanaf woensdag nog dicht.

Om coronabesmettingen te voorkomen zijn per tafel maximaal twee mensen welkom, die ook 1,5 meter afstand moeten bewaren. Uitzonderingen zijn er voor personen uit hetzelfde huishouden, zij hoeven geen afstand te houden en mogen met meer dan twee gasten aan een tafel zitten. Bezoekers mogen alleen voor toilet- en garderobebezoek of om af te rekenen naar binnen. Daar moet dan wel een mondkapje op.

Eten en drinken mocht de afgelopen maanden worden afgehaald, maar wel binnen de perken van de avondklok. Volgens het openingsplan van de Rijksoverheid mag de horeca op 26 mei weer open voor mensen die uit eten willen. Of dat op dat moment verantwoord is, beslist het kabinet naar verwachting op 3 mei.

Het wordt woensdag naar verwachting overwegend zonnig en zo'n 16 graden.

Meer uit Binnenland

Taxicentrale Amsterdam ziet vraag naar taxiritjes flink toenemen

AMSTERDAM (ANP) - De Taxicentrale Amsterdam (TCA) merkt dat de vraag naar taxiritjes is "verdubbeld tot verdrievoudigd" door de treinstoring rond de hoofdstad. "De telefoon staat roodgloeiend", zegt directeur Hedy Borreman maandagochtend. Volgens haar is de vraag groter dan het aanbod. Dat betekent ook dat mensen langer moeten wachten voor hun taxi arriveert.

9 minuten geleden
Gestrand op Amsterdam CS na nachtje in de Ziggo Dome

AMSTERDAM (ANP) - Na een nacht in de Ziggo Dome staan Hilleke en Kiki Kuitert uit Almelo maandagochtend op Amsterdam Centraal in afwachting van een trein naar huis. Moeder en dochter strandden samen met honderden andere fans in de hoofdstad na het concert van Harry Styles.

26 minuten geleden
Gedupeerde fans van Harry Styles mogelijk toch naar show

AMSTERDAM (ANP) - Mensen die vanwege de treinstoring zondagavond niet naar het concert van Harry Styles in de Amsterdam ArenA konden komen, kunnen mogelijk maandag of dinsdag alsnog gaan. Een woordvoerster van concertorganisator MOJO laat weten dat met de gedupeerde fans zal worden gekeken naar een oplossing.

34 minuten geleden
Storing treinverkeer Amsterdam opgelost, treinen gaan weer rijden

AMSTERDAM (ANP) - De storing van het treinverkeer rond Amsterdam is verholpen, meldt een woordvoerder van de NS. Vanaf 09.00 uur gaan in die regio weer treinen rijden. Reizigers moeten de rest van de ochtend wel rekening houden met verstoringen.

49 minuten geleden
Lift gezocht en plek op de achterbank aangeboden

DEN HAAG (ANP) - Op sociale media proberen mensen van alles om, ondanks de treinstoring rond Amsterdam, toch naar het werk of huis te komen. Onder meer via de hashtag #treinpoolen bieden mensen een plek in de auto aan, of vragen ze een ritje.

1 uur geleden
Veel gestrande reizigers op Amsterdam CS

AMSTERDAM (ANP) - Op Amsterdam CS staan maandagochtend veel gestrande reizigers. Mensen komen kennelijk in onwetendheid of met goede hoop naar het station, maar daar wordt omgeroepen dat er geen treinen rijden. Dat staat ook op alle borden.

1 uur geleden
Zo'n 150 concertbezoekers hebben in Ziggo Dome geslapen

AMSTERDAM (ANP) - Ongeveer 150 concertbezoekers hebben in de nacht van zondag op maandag in de Ziggo Dome in Amsterdam geslapen. Mensen die aanwezig waren bij shows van Harry Styles in de Amsterdam ArenA en Ghost in AFAS Live en vanwege de grote treinstoring niet naar huis konden, werden daar opgevangen.

1 uur geleden