Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tentoonstelling Vermeer bijna uitverkocht, mogelijk meer kaartjes

Tentoonstelling Vermeer bijna uitverkocht, mogelijk meer kaartjes

AMSTERDAM (ANP) - Voor de tentoonstelling Vermeer die vrijdag opende in het Rijksmuseum en inmiddels vrijwel volledig is uitverkocht, komen mogelijk nieuwe kaartjes beschikbaar. Dat zei hoofddirecteur Taco Dibbits van het Rijksmuseum zondag in het televisieprogramma Buitenhof. "De liefde voor Vermeer is wereldwijd gigantisch."

Volgens Dibbits was er de afgelopen dagen een stormloop op de kaartjes. "Het gaat enorm snel", aldus Dibbits. In drie dagen tijd waren de kaartjes bijna uitverkocht, zei de directeur. "We gaan er nu alles aan doen om het toch nog mogelijk te maken om meer mensen te kunnen ontvangen."

De populariteit is groot, zei Dibbits, die onder meer ook vertelde zaterdag mensen te hebben gesproken die uit Australië speciaal voor de tentoonstelling naar Nederland zijn gekomen. De directeur vergeleek de stormloop op de kaartjes met de stormloop op kaartjes bij popconcerten. "De eerste avond al probeerden zo veel mensen op de site te komen, dat hadden we natuurlijk ook wel verwacht, maar toch waren het er nog meer dan we aan konden, en toen was de site down."

Avonden

In totaal waren er zo’n 450.000 kaartjes beschikbaar, vertelde de directeur. "We gaan nu kijken of we nog meer avonden open kunnen, of we er toch net iets meer mensen in kunnen laten", aldus Dibbits. "Maar het is natuurlijk ook een balans, want je wil dat de mensen die naar binnen komen de schilderijen goed kunnen zien."

Op de vraag of er snel een aankondiging volgt dat het aantal avonden waarop de tentoonstelling te zien is, wordt uitgebreid, antwoordde Dibbits: "Houd de hele tijd de website in de gaten."

De tentoonstelling Vermeer, die nog te zien is tot en met 4 juni, opende vrijdag in het museum. Niet eerder waren er zoveel werken van de 17e-eeuwse meester bij elkaar te zien: 28 van de circa 37 schilderijen zijn overgekomen vanuit de hele wereld. Ook hangen er zeven werken die niet eerder in Nederland zijn getoond.

Meer uit Binnenland

Nog altijd onduidelijk hoe zaak kroongetuige Marengo verder zal gaan

AMSTERDAM (ANP) - Het is nog altijd onduidelijk hoe de behandeling van de zaak van Marengo-kroongetuige Nabil B. verder zal gaan. Mogelijk wordt de volgende zitting waarin hij aan bod komt uitgesteld. Dat zei de voorzitter van de rechtbank bij de hervatting van het megaproces in de gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp.

13 minuten geleden
Ook Belastingdienst wil apps als TikTok weren van werktelefoon

DEN HAAG (ANP) - Ook de Belastingdienst heeft medewerkers gevraagd apps als TikTok van hun werktelefoon te verwijderen, uit vrees dat die gebruikt zouden kunnen worden om mensen te bespioneren. Een woordvoerder laat desgevraagd weten dat de dienst het kabinet hierin volgt. Staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Digitalisering) deed vorige week al een dringende oproep hiertoe aan rijksambtenaren, naar aanleiding van een advies van inlichtingendienst AIVD.

23 minuten geleden
VPRO: Wim de Bie sprak geweten van progressief Nederland aan

DEN HAAG (ANP) - Wim de Bie riep tijdens zijn carrière op om niet achter de massa aan te lopen, en sprak decennia lang het geweten aan van progressief denkende Nederlanders. Dat zegt algemeen directeur Lennart van der Meulen namens de VPRO in een verklaring over de overleden cabaretier en schrijver.

41 minuten geleden
Kees van Kooten gaat niet reageren op dood Wim de Bie

DEN HAAG (ANP) - Cabaretier en schrijver Kees van Kooten gaat niet reageren op het overlijden van zijn goede vriend en zakelijke partner Wim de Bie. Dat laat de VPRO maandag desgevraagd weten.

51 minuten geleden
Cabaretier en schrijver Wim de Bie op 83-jarige leeftijd overleden

AMSTERDAM (ANP) - Cabaretier en schrijver Wim de Bie is op 83-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de VPRO, waar hij decennialang programma's voor maakte, maandag bekendgemaakt. Hij kampte al jaren met ernstige gezondheidsproblemen. De Bie kreeg grote bekendheid als lid van het duo Van Kooten en De Bie. Samen maakten ze satirisch theater en verzorgden in de jaren 70, 80 en 90 iconische televisieprogramma’s voor de VPRO.

1 uur geleden
Duitse politie onderzoekt oorzaak ongeval bij Elten nog

ELTEN (ANP) - De Duitse politie onderzoekt nog hoe het kon dat twee auto's op dezelfde plek van de weg raakten op de A3 bij Elten in Duitsland. Door het ongeluk kwamen vier Nederlanders om het leven. De politiewoordvoerder zei dat het maandag nog te vroeg was om iets te zeggen over de oorzaak van het ongeval.

1 uur geleden
ProRail: na dassenburchten bij Esch ook die in Vught aangepakt

ESCH (ANP) - Alle dassenburchten bij het spoor in het Brabantse Esch zijn verwijderd. Dat meldt spoorbeheerder ProRail, die ook even verderop in Vught is begonnen met werkzaamheden om dassenburchten onder dezelfde spoorlijn weg te halen.

2 uur geleden