Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tennistoernooi Roland Garros week later, Rosmalen wacht af

Tennistoernooi Roland Garros week later, Rosmalen wacht af

PARIJS (ANP) - De Open Franse Tenniskampioenschappen op Roland Garros zijn met een week uitgesteld en worden nu gehouden van 30 mei tot en met 13 juni. Dat heeft de organisatie achter het tweede grandslamtoernooi van het jaar bekendgemaakt. Wat de consequenties zijn voor de Libéma Open, het grastoernooi in Rosmalen voor mannen en vrouwen dat op 7 juni zou beginnen, is nog onduidelijk. "We onderzoeken de mogelijkheden", zegt toernooidirecteur Marcel Hunze.

Met de verschuiving hoopt Roland Garros te kunnen profiteren van aangekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen medio mei in Frankrijk. Zo kunnen er mogelijk meer toeschouwers worden toegelaten op het tennispark in Parijs waar de kwalificaties op 24 mei beginnen. De editie van 2020 werd vanwege het virus uitgesteld van mei naar september. De Poolse Iga Swiatek en de Spanjaard Rafael Nadal kroonden zich toen tot winnaars voor een beperkt aantal toeschouwers.

Hunze zag het probleem al opdoemen. "Er was een aantal opties en dit was er één van", zegt hij donderdag, kort nadat het uitstel van Roland Garros officieel bekend is geworden. "We zijn in gesprek met de tennisorganisaties ATP (mannen) en WTA (vrouwen). Eerder vonden we dat het weinig zin had op de zaken vooruit te lopen."

Wimbledon

Vanuit de Grand Slam Board, waarin vertegenwoordigers van de vier grote toernooien zitting hebben, werd instemmend gereageerd op het besluit van de Fransen. Meteen werd bekendgemaakt dat de aanvangsdatum van Wimbledon ongewijzigd blijft: 28 juni. Sinds 2015 zaten er drie weken tussen de finale op Roland Garros en de start van het grastoernooi in Londen om tennissers de tijd te geven te wennen aan de andere ondergrond. "Het grasseizoen wordt voor één keer met een week ingekort om een verdere impact op de tenniskalender te voorkomen", stelt de belangenvereniging van de vier grandslams.

Het is daarom afwachten wat er gebeurt met de grastoernooien in week 23, naast Rosmalen ook Stuttgart (mannen) en Nottingham (vrouwen). "Het is opnieuw een bijzonder jaar", verzuchtte Hunze, die vorig jaar zijn toernooi vanwege de coronamaatregelen moest annuleren.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Sport

Blackmore eerste vrouw die paardenrace Grand National wint

AINTREE (ANP/RTR) - Rachael Blackmore heeft op Minella Times als eerste vrouwelijke jockey de prestigieuze paardenrace Grand National gewonnen. De beroemde steeplechase wordt sinds 1839 gehouden en sinds 1977 hebben er zo nu en dan vrouwen meegedaan. Minella Times bleef op Aintree, de paardenracebaan bij Liverpool, Balko Des Flos en Any Second Now voor.

33 minuten geleden
Zwemster Kromowidjojo klopt Heemskerk op 100 meter vrije slag

EINDHOVEN (ANP) - Zwemster Ranomi Kromowidjojo heeft bij de olympische kwalificatiewedstrijden in Eindhoven de 100 meter vrije slag gewonnen. Kromowidjojo bleef Femke Heemskerk met 53,13 ruim voor. Heemskerk tikte aan in 53,62.

45 minuten geleden
Spaanse tennissers Carreño Busta en Munar finalisten in Marbella

MARBELLA (ANP) - De Spanjaarden Pablo Carreño Busta en Jaume Munar strijden zondag om de titel op het ATP-toernooi van Marbella. Beide finalisten versloegen bij de laatste vier een landgenoot.

1 uur geleden
Toussaint zet Europees record op 50 meter rugslag nog scherper

EINDHOVEN (ANP) - Zwemster Kira Toussaint heeft bij de olympische kwalificatiewedstrijden in Eindhoven voor de tweede keer op de dag het Europees record op de 50 meter rugslag aangescherpt. Toussaint tikte aan na 27,10, nadat ze eerder zaterdag al tot 27,18 was gekomen. Dat was drie honderdsten sneller dan de oude Europese toptijd van 27,21 van de Britse Georgia Davies uit 2018.

2 uur geleden
Ronde van Turkije start zondag toch voor wielrenner Jakobsen

NEVSEHIR (ANP) - Fabio Jakobsen kan zondag toch zijn rentree in het wielerpeloton maken in de Ronde van Turkije. De organisatie van de etappekoers heeft op Twitter een alternatieve eerste rit aangekondigd, nadat aanvankelijk de eerste etappe was afgelast vanwege sneeuwval.

7 uur geleden
Curlingmannen sluiten WK af met elfde nederlaag

CALGARY (ANP) - De Nederlandse curlingmannen hebben op het WK in Calgary ook hun laatste groepswedstrijd verloren. Het team van bondscoach Shari Leibbrandt boog met 8-4 voor Italië. Oranje kon tot het vijfde end goed mee, maar zag Italië in het zesde end met 4 punten uitlopen.

9 uur geleden
Toussaint zwemt Europees record 50 meter rugslag

EINDHOVEN (ANP) - Zwemster Kira Toussaint heeft bij de olympische kwalificatiewedstrijden in Eindhoven het Europees record op de 50 meter rugslag aangescherpt. Toussaint tikte aan na 27,18, drie honderdsten sneller dan de oude Europese toptijd van 27,21 van de Britse Georgia Davies uit 2018.

10 uur geleden