Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tennistoernooi in Canberra verplaatst vanwege bosbranden

Tennistoernooi in Canberra verplaatst vanwege bosbranden

CANBERRA (ANP) - Een tennistoernooi in de Australische hoofdstad Canberra is verplaatst naar Bendigo. Dat heeft de organisatie besloten naar aanleiding van de heersende bosbranden in de regio van Canberra.

Het naar Bendigo verplaatste evenement is een zogenoemd challengertoernooi, de categorie onder de ATP-toernooien. Het toernooi begint maandag. Onder anderen de Duitser Philipp Kohlschreiber maakt er zijn opwachting. Bendigo ligt ruim 600 kilometer ten zuidwesten van Canberra.

"Helaas hebben wij van de brand- en weerexperts te horen gekregen dat de condities het niet toelaten de komende dagen te tennissen in Canberra. De gezondheid van de spelers, medewerkers, vrijwilligers en fans staat voorop", zei organisator Kim Kachel. De komende dagen worden er temperaturen van boven de 40 graden en sterke wind verwacht.

Bosbranden

Australië wordt al maanden geteisterd door bosbranden. Alleen al in de deelstaat Nieuw-Zuid-Wales is een gebied dat anderhalf keer zo groot is als België afgebrand. Honderden huizen zijn al in vlammen opgegaan.

Tijdens de ATP Cup, die net is begonnen, zetten spelers zich in voor de slachtoffers van de bosbranden. Per geslagen ace wordt een bedrag gedoneerd.

Meer uit Sport

Tennisster Rus grijpt naast halvefinaleplaats in Rouen

ROUEN (ANP) - Het is Arantxa Rus niet gelukt door te dringen tot de halve finales van het WTA-toernooi van Rouen. De beste tennisster van Nederland moest op het Franse graveltoernooi haar meerdere erkennen in de Poolse Magda Linette. Het werd 7-6 (9) 6-1.

32 minuten geleden
Van der Poel twijfelt niet aan goede vorm in Luik-Bastenaken-Luik

LUIK (ANP) - Mathieu van der Poel twijfelt voorafgaand aan Luik-Bastenaken-Luik niet aan zijn goede vorm. Afgelopen weekend kwam de wereldkampioen tekort in de Amstel Gold Race, maar hij denkt dat het mogelijk is om komende zondag in België wel te winnen.

34 minuten geleden
UCI brengt wereldbeker veldrijden terug tot twaalf crossen

AIGLE (ANP) - De internationale wielerunie UCI heeft de kalender voor de wereldbeker veldrijden teruggebracht tot twaalf wedstrijden. De wedstrijdreeks begint op 24 november in Antwerpen en eindigt op 26 januari in Hoogerheide. Er zijn komend seizoen geen wereldbekercrossen in Noord-Amerika.

54 minuten geleden
Zverev stelt opnieuw teleur voor eigen publiek in München

MÜNCHEN (ANP) - Tennisser Alexander Zverev heeft opnieuw teleurgesteld op het ATP-toernooi van München. De als eerste geplaatste Duitser verloor in de kwartfinales voor eigen publiek van de Chileen Cristian Garín, de nummer 106 van de wereld. Het werd 6-4 6-4.

1 uur geleden
Poels grijpt naast de prijzen in Ronde van de Alpen, López wint

LEVICO TERME (ANP) - Wout Poels is er niet in geslaagd de Ronde van de Alpen op zijn naam te schrijven. De 36-jarige wielrenner van Bahrain Victorious eindigde als zesde in de rittenkoers die werd gewonnen door de Spanjaard Juan Pedro López van Lidl-Trek. Aurélien Paret-Peintre van Decathlon AG2R won de afsluitende vijfde etappe met start en finish in Levico Terme.

2 uur geleden
Halve marathon Beijing ontneemt winnaars medaille om valsspelen

BEIJING (ANP) - De atleten die zondag bij de halve marathon van Beijing op het erepodium eindigden, moeten hun medailles inleveren. De organisatie besloot daartoe nadat ze hadden geconcludeerd dat twee lopers uit Kenia en een uit Ethiopië de Chinees He Jie opzettelijk lieten winnen. Het viertal is uit de uitslag geschrapt.

7 uur geleden
Verstappen vierde in natte kwalificatie voor sprintrace in China

SHANGHAI (ANP) - Max Verstappen start zaterdag in de eerste sprintrace van het seizoen in de Formule 1 vanaf de tweede startrij. Op het circuit in Shanghai kwam de regerend wereldkampioen van Red Bull in de kwalificatie in de regen tot de vierde tijd.

7 uur geleden