Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tennissters verslaan Turkije in duel voor Billie Jean King Cup

Tennissters verslaan Turkije in duel voor Billie Jean King Cup

OEIRAS (ANP) - De Nederlandse tennissters hebben het eerste groepsduel voor de play-offs van de Billie Jean King Cup gewonnen van Turkije. Suzan Lamens en Demi Schuurs waren in Portugal in het beslissende dubbelspel te sterk voor Ipek Öz en Berfu Cengiz: 7-6 (5) 6-1. Eerder op de dag verloor Anouk Koevermans het eerste enkelspel, waarna Lamens de stand gelijktrok.

Lamens en Schuurs leverden hun eerste servicegame in, maar herstelden zich meteen in de volgende game. Het waren meteen de laatste breaks van de set, waarna de Nederlandse speelsters de tiebreak wonnen. Lamens en Schuurs kenden in de tweede set weinig problemen met hun tegenstandsters, 6-1.

Koevermans, die haar debuut maakte in de selectie van Nederland, ging in drie sets onderuit tegen Öz: 4-6 6-4 4-6. De 20-jarige nummer 385 van de wereld draaide in de tweede set nog een achterstand om in setwinst, maar moest in de derde set haar meerdere erkennen in de Turkse. Lamens, de mondiale nummer 164, gunde in het tweede enkelspel Zeynep Sönmez slechts drie games: 6-0 6-3.

Rus

Nederland heeft in Oeiras niet de beschikking over Arantxa Rus, de hoogst geklasseerde speelster van Nederland (53e). Zij meldde zich vorige week onverwacht af bij captain Elise Tamaëla, die Eva Vedder als vervangster opriep.

Oranje speelt in de groepsfase nog tegen Letland en gastland Portugal. De wedstrijden voor de play-offs van de wereldgroep worden in drie groepen van vier landen gespeeld. De poulewinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor de play-offs in november. De nummers 2 strijden in een extra competitie om één startbewijs.

Meer uit Sport

Formule 1-coureur Ocon na dit seizoen weg bij Alpine

ENSTONE (ANP) - Formule 1-coureur Esteban Ocon vertrekt na dit seizoen officieel bij Alpine. Het contract van de 27-jarige Fransman loopt af en Alpine heeft na "gezamenlijk overleg" bekendgemaakt dat Ocon in 2025 aan de slag kan bij een andere renstal, mocht die optie er komen. Ocon werd eerder genoemd als mogelijke opvolger bij Mercedes voor Lewis Hamilton, die volgend seizoen aan de slag gaat bij Ferrari.

1 uur geleden
Van de Zandschulp en Haase in Parijs uitgeschakeld in dubbelspel

PARIJS (ANP) - Tennissers Botic van de Zandschulp en Robin Haase zijn niet voorbij de tweede ronde gekomen van het dubbelspeltoernooi van Roland Garros. Het Nederlandse duo verloor met 7-5 6-2 van de Tsjech Tomas Machac en Zhang Zhizhen uit China.

1 uur geleden
Rybakina nog zonder setverlies naar kwartfinales Roland Garros

PARIJS (ANP) - De Kazachse Elena Rybakina is na opnieuw een zege zonder setverlies doorgedrongen tot de kwartfinales van Roland Garros, een evenaring van haar beste prestatie in Parijs. De Oekraïense Elina Svitolina, die vorig jaar nog de laatste acht haalde op het tweede grandslamtoernooi van het jaar, was niet opgewassen tegen de nummer 4 van de wereld: 6-4 6-3.

1 uur geleden
Nieuw 'ultiem' atletiekkampioenschap met record aan prijzengeld

MONACO (ANP) - De mondiale atletiekbond introduceert vanaf 2026 een tweejaarlijks kampioenschap, waarin alleen de beste atleten van de wereld elkaar treffen. De prijzenpot is gevuld met een recordbedrag van 10 miljoen dollar. Het World Athletics Ultimate Championship zal voor de eerste keer worden gehouden in Boedapest, in september 2026.

2 uur geleden
Turnster Biles maakt indruk met negende nationale meerkamptitel

FORT WORTH (ANP) - Turnster Simone Biles heeft in aanloop naar de Olympische Spelen van Parijs indruk gemaakt met het behalen van haar negende Amerikaanse meerkamptitel. Daarmee scherpte de viervoudig olympisch kampioene haar eigen record verder aan. De 27-jarige Biles veroverde in Fort Worth in Texas ook de vier losse nationale toesteltitels.

6 uur geleden
Sinner herstelt zich van slechte start en verslaat Moutet

PARIJS (ANP) - Jannik Sinner staat in de kwartfinale van Roland Garros. De 22-jarige Italiaan, die in Parijs als tweede is geplaatst, herstelde zich tegen thuisspeler Corentin Moutet van een slechte start. Nadat Sinner de eerste set met 6-2 verloor, trok hij de partij overtuigend naar zich toe en gunde de Fransman nog maar zes games: 6-3 6-2 6-1.

14 uur geleden
Dixon wint zevende race in IndyCar, Van Kalmthout veertiende

DETROIT (ANP) - Scott Dixon heeft in de Verenigde Staten de Grote Prijs van Detroit gewonnen, de zevende van achttien races in het IndyCar-kampioenschap. De Nieuw-Zeelander van het team Chip Ganassi bleef na een bewogen race met veel incidenten de Zweed Marcus Ericsson en zijn landgenoot Marcus Armstrong voor. Rinus 'Veekay' van Kalmthout werd veertiende.

15 uur geleden