Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tennissters ten koste van China verder in Billie Jean King Cup

Tennissters ten koste van China verder in Billie Jean King Cup

DEN BOSCH (ANP) - De Nederlandse tennissters hebben zich geplaatst voor de volgende fase van het toernooi om de Billie Jean King Cup. Het team van coach Paul Haarhuis was op het gravel in de Maaspoort in Den Bosch te sterk voor China: 3-2.

Demi Schuurs en Arantxa Rus bezorgden Nederland in het afsluitende dubbelspel het beslissende punt door in twee sets te winnen van Shuai Zhang en Yifan Xu: 6-1 6-4. Rus had er voorafgaand aan die partij al voor gezorgd dat Oranje op gelijke hoogte kwam. Ze stond met 6-4 4-3 voor toen Xinyu Wang met een blessure opgaf. Lesley Pattinama-Kerkhove, die de geblesseerde Kiki Bertens verving, startte de dag met een nederlaag tegen Xiyu Wang (3-6 7-5 4-6). Vrijdag hadden Nederland en China beide één partij gewonnen.

Nederland plaatste zich dankzij de winst voor de kwalificatieronde voor het eindtoernooi van de Billie Jean King Cup, de opvolger van de Fed Cup. Voor Haarhuis was het zijn laatste partij op de bank. In december maakte hij bekend na de ontmoeting met China te stoppen.

Rus had na haar enkelpartij maar heel even de tijd zich voor te bereiden op het dubbel. Dat bleek geen nadeel. Schuurs en Rus liepen snel uit naar 5-0 en trokken de set uiteindelijk met 6-1 naar zich toe.

In de tweede set kantelde de partij even. De Chinese tennissters hadden beter antwoord op het spel van de Nederlandse vrouwen en plaatsten voor het eerst een break: 1-3. Schuurs en Rus bleken niet van slag en wonnen vier games op rij: 5-3. China behield daarna de eigen opslagbeurt, waarna het Oranje-team het afmaakte.

De Billie Jean King Cup gaat volgend jaar verder. Via de kwalificaties moeten de Nederlandse vrouwen zich dan voor het eindtoernooi van 2022 in Boedapest zien te plaatsen.

Meer uit Sport

Van Gerwen strandt in halve finale Premier League in Liverpool

LIVERPOOL (ANL) - Darter Michael van Gerwen is in de dertiende ronde van de Premier League gestrand in de halve finales. De 35-jarige Brabander verloor op zijn verjaardag in Liverpool met 6-2 van Rob Cross.

7 uur geleden
Formule E-auto trekt in 2025 sneller op dan Formule 1-wagen

MONACO (ANP) - De elektrische sportwagen die in 2025 in de Formule E zal rijden, trekt sneller op dan een Formule 1-auto. De Gen3 Evo-auto gaat in 1,86 seconde van 0 naar 100 kilometer per uur en dat is 30 procent sneller dan de huidige Formule 1-auto, meldde Formule E-baas Jeff Dodds.

9 uur geleden
Atlete Bol loopt vlak voor Spelen in Diamond League Londen

LONDEN (ANP) - Atlete Femke Bol loopt op 20 juli, zes dagen voor aanvang van de Olympische Spelen in Parijs, een 400 meter horden op de meeting uit de Diamond League in Londen. De 24-jarige wereldkampioene liep vorig jaar in Londen haar Europees record van 51,45 seconden. De Amersfoortse is sinds augustus 2021 ongeslagen op de 400 meter horden in de Diamond League; ze won negentien races op rij.

10 uur geleden
Topontwerper Newey verlaat kampioensteam Red Bull

MILTON KEYNES (ANP/RTR) - Topontwerper Adrian Newey heeft besloten het Formule 1-team van Red Bull te verlaten. Dat meldden onder meer de BBC en diverse goed ingevoerde autosportmedia.

11 uur geleden
Nadal eenvoudig naar tweede ronde masterstoernooi Madrid

MADRID (ANP) - Rafael Nadal heeft de tweede ronde van het masterstoernooi van Madrid bereikt. De 37-jarige Spanjaard was in twee sets te sterk voor de Amerikaan Darwin Blanch: 6-1 6-0.

11 uur geleden
Shorttrackster Schulting gaat langebaanschaatsen bij Jumbo

HEERENVEEN (ANP) - Shorttrackster Suzanne Schulting sluit aan bij schaatsploeg Jumbo. De meervoudig olympisch kampioene gaat het shorttracken combineren met langebaanschaatsen, meldt de ploeg van coach Jac Orie.

13 uur geleden
Tennisster Rus pijnlijk onderuit tegen Gauff in Madrid: 0-6 0-6

MADRID (ANP) - Tennisster Arantxa Rus heeft in de tweede ronde van het graveltoernooi in Madrid een pijnlijke nederlaag geleden. De Nederlandse nummer 47 van de wereld was kansloos tegen de Amerikaanse Coco Gauff. Ze verloor in twee sets met de veelzeggende cijfers 6-0 6-0.

13 uur geleden