Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tennissters sluiten in Billie Jean King Cup af met vijfde zege

Tennissters sluiten in Billie Jean King Cup af met vijfde zege

OEIRAS (ANP) - De Nederlandse tennissters hebben de speelweek in de Billie Jean King Cup afgesloten met een zege op Oostenrijk. Door de vijfde overwinning van de week eindigde de ongeslagen ploeg van captain Elise Tamaëla als eerste bij de wedstrijden in Oeiras, waar plaatsing voor de play-offs van het landentoernooi op het spel stond.

Suzan Lamens (24), de nummer 164 van de wereld, vervulde opnieuw een hoofdrol tegen Oostenrijk. Ze was in het enkelspel met 6-3 6-1 te sterk voor Sinja Kraus en won vervolgens samen met Demi Schuurs ook het dubbelspel. Lamens en Schuurs waren Kraus en Tamira Paszek met 7-5 6-3 de baas.

Oranje won in de eerste groep van Turkije, Letland en Portugal en verzekerde zich daarmee al van een plek in de play-offs van het landentoernooi. Vervolgens was Nederland ook de beste in de daaropvolgende groep van drie groepswinnaars. Die groepswinst was van minder groot belang.

Meer uit Sport

Grote Prijs van Kazachstan in MotoGP uitgesteld door overstroming

MADRID (ANP) - De Grote Prijs van Kazachstan is door de overstromingen in Centraal-Azië uitgesteld tot een nader te bepalen datum later in het jaar. Dat maakte de MotoGP bekend. De grand prix zou aanvankelijk op 16 juni plaatsvinden.

11 minuten geleden
Met 'paar procentjes extra vorm' mikt Jakobsen op ritzeges Giro

VENARIA REALE (ANP) - Wielrenner Fabio Jakobsen hoopt dat zijn vorm en conditie nog een paar procentjes zijn gegroeid in aanloop naar de Ronde van Italië. Dan zijn etappezeges zeker haalbaar, zei de sprinter van dsm-firmenich PostNL tijdens een onlinepersmoment. "Ik heb geen droomstart gemaakt bij mijn nieuwe ploeg, maar ik zit er dicht tegenaan. Ik heb er vertrouwen in dat in de Giro alles kan samenvallen."

1 uur geleden
Schaatser N'tab tekent tot en met Spelen van Milaan bij Team IKO

GRONINGEN (ANP) - Schaatser Dai Dai N'tab vervolgt zijn carrière bij Team IKO. De 29-jarige sprinter tekende een contract tot en met de Olympische Spelen van Milaan in 2026.

3 uur geleden
Basketballers Knicks en Pacers naar tweede ronde play-offs

PHILADELPHIA (ANP/AFP) - De basketballers van New York Knicks hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van de play-offs in de Amerikaanse profcompetitie NBA. Aan de hand van Jalen Brunson won de ploeg met 118-115 van Philadelphia 76ers, waarmee de stand in de best-of-seven op 4-2 kwam.

4 uur geleden
Sabalenka na zege op Rybakina opnieuw in finale van Madrid

MADRID (ANP) - Tennisster Aryna Sabalenka heeft voor het tweede jaar op rij de eindstrijd gehaald van het graveltoernooi van Madrid. De titelverdedigster versloeg in een meeslepende halve finale de Kazachse Elena Rybakina in drie sets: 1-6 7-5 7-6 (5).

8 uur geleden
Verstappen betreurt vertrek topontwerper, maar blijft stoïcijns

MIAMI (ANP) - Max Verstappen denkt er niet aan te vertrekken bij Red Bull Racing, nadat topontwerper Adrian Newey na bijna twintig jaar zijn afscheid heeft aangekondigd bij de Formule 1-renstal.

9 uur geleden
Van Gerwen meteen uitgeschakeld in Premier League in Aberdeen

ABERDEEN (ANP) - Michael van Gerwen is tijdens de veertiende speelronde van de Premier League direct uitgeschakeld. De Nederlandse darter verloor in het Schotse Aberdeen met 6-5 van de Engelsman Rob Cross. Vorige week in Liverpool was Cross ook al te sterk voor Van Gerwen, toen in de halve finales (6-2).

9 uur geleden