Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tennisster Voracova deed volgens organisatie WTA niets verkeerd

Tennisster Voracova deed volgens organisatie WTA niets verkeerd

LONDEN (ANP) - Tennisster Renata Voracova, die net als Novak Djokovic enige tijd in een quarantainehotel in Melbourne werd geplaatst, heeft volgens tennisorganisatie WTA niets verkeerds gedaan. Ook haar visum werd ingetrokken, hoewel ze al enige tijd in Australië verbleef. Ze nam zelfs na binnenkomst in het land gewoon deel aan een toernooi. In tegenstelling tot Djokovic heeft Voracova inmiddels wel het land verlaten. Beiden waren niet in het bezit van een geldig vaccinatiebewijs.

"Renata heeft de procedures om op basis van een medische vrijstelling het land in te mogen op de juiste wijze gevolgd", aldus de WTA in een verklaring. "Daarom werd ze in eerste instantie ook gewoon toegelaten. Door een bijzonder ongelukkige samenloop van omstandigheden is er vervolgens van alles misgegaan. Dat haar visum vervolgens alsnog is ingetrokken is niet alleen betreurenswaardig, maar ook vreemd. Ze heeft alle regels opgevolgd."

Djokovic, de nummer 1 van de wereld, hoopt nog steeds deel te kunnen nemen aan de Australian Open. Na tussenkomst van de rechter heeft hij inmiddels wel toestemming om in Australië te verblijven. De Serviër heeft wel toegegeven bij binnenkomst in Australië enkele foute verklaringen te hebben afgelegd. Mogelijk moet hij op last van de minister alsnog vertrekken.

De overkoepelende organisatie bij de mannen, ATP, heeft al opgeroepen tot meer duidelijkheid voor spelers. "Er moet meer duidelijkheid, communicatie en begrip komen bij landen en organisaties over de status van niet-gevaccineerde spelers.

Meer uit Sport

Handbalsters overtuigend groepswinnaar op WK na zege op Tsjechië

FREDERIKSHAVN (ANP) - De Nederlandse handbalsters hebben zich op het WK in Denemarken als poulewinnaar geplaatst voor de hoofdronde. In het derde groepsduel klopte de ploeg van bondscoach Per Johansson Tsjechië overtuigend met 33-20.

5 uur geleden
Verplichte nekbescherming ijshockeyers op grote toernooien

ZÜRICH (ANP/REUTERS) - De Internationale IJshockeyfederatie (IIHF) gaat nekbescherming verplicht stellen op grote toernooien, zoals WK's en de Olympische Spelen. Hiertoe is maandag besloten na de tragische dood van ijshockeyer Adam Johnson in Engeland dit najaar. Het is nog niet bekend per wanneer de maatregel wordt ingevoerd.

5 uur geleden
Internationale prijs voor atletiekcoach Meuwly

MONACO (ANP) - Atletiektrainer Laurent Meuwly heeft de Coaching Achievement Award gewonnen. De 49-jarige Zwitser is onder meer de coach van Femke Bol en van de 4x400 meter vrouwenestafetteploeg, beide goed voor goud op de WK in Boedapest. De prijs wordt door wereldatletiekbond World Athletics omschreven als een erkenning voor coaches die bijzondere prestaties hebben geleverd en hebben bijgedragen aan de ontwikkeling, aanmoediging en versterking van coaching op alle niveaus in de atletiek.

11 uur geleden
Handbalsters treffen Spanje en Brazilië in hoofdronde WK

FREDERIKSHAVN (ANP) - De Nederlandse handbalsters kennen voor het spelen van hun laatste wedstrijd in de groepsfase van het wereldkampioenschap in Denemarken, Zweden en Noorwegen al hun drie tegenstanders in de hoofdronde. Dat zijn Spanje, Brazilië en Oekraïne, respectievelijk de nummers 1, 2 en 3 in poule G.

17 uur geleden
Nederlandse top veldrijden slaat wereldbeker Val di Sole over

NIEUWEGEIN (ANP) - Veel Nederlandse topveldrijders slaan de eerstvolgende wedstrijd om de wereldbeker in het Italiaanse Val di Sole over. Bondscoach Gerben de Knegt reist met slechts acht cyclocrossers (vijf mannen en drie vrouwen) af naar wedstrijd op 10 december. Onder anderen Lars van der Haar, Pim Ronhaar, Fem van Empel en Lucinda Brand ontbreken in de selectie. Ceylin del Carmen Alvarado, die bij de vrouwen het wereldbekerklassement aanvoert, rijdt wel in Val di Sole.

18 uur geleden
Zwemmer Kamminga neemt revanche op Corbeau in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Arno Kamminga en Caspar Corbeau hebben bij limietwedstrijden zwemmen in Rotterdam er op de 100 meter schoolslag een mooi gevecht van gemaakt. Kamminga won in een tijd van 59,26 seconden. Dat was onder de limiet (59,49) voor deelname aan de Spelen, een grens die hij in oktober in Boedapest al had geslecht.

1 dag geleden
Schaatssters grijpen in Stavanger naast zege op teamsprint

STAVANGER (ANP) - De Nederlandse schaatssters hebben bij de wereldbeker in Stavanger naast het goud gegrepen op de teamsprint. Marrit Fledderus, Femke Kok en Antoinette Rijpma-de Jong konden met 1.28,17 niet tippen aan de tijd van de Verenigde Staten (1.27,92) en werden tweede. Canada eindigde als derde.

1 dag geleden