Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tennisster Samsonova de beste in Tokio

TOKIO (ANP) - De Russische tennisster Ljoedmila Samsonova heeft het toernooi van Tokio gewonnen. De nummer 30 van de wereld was in de finale te sterk voor de jonge Chinese Zheng Qinwen, die haar eerste finale speelde op het hoogste niveau. De setstanden waren 7-5 en 7-5.

Voor Samsonova (23) betekende de overwinning haar vierde titel op de WTA Tour. Eerder dit jaar was ze al de beste in Washington en Cleveland. Vorig jaar won ze het toernooi van Berlijn. Op weg naar de finale had Samsonova onder anderen Wimbledon-winnares Elena Rybakina en tweevoudig grandslamwinnares Garbiñe Muguruza uitgeschakeld. Ze verloor in Tokio geen enkele set.

Meer uit Sport

Bonevacia maakt met EK-brons op 400 meter einde aan depressie

ROME (ANP) - De bronzen medaille van Liemarvin Bonevacia op de 400 meter bij de EK atletiek in Rome kwam voor velen als een verrassing, want het hele seizoen had hij nog geen echt goede race gelopen. Zelf wist de 35-jarige atleet dat het hem zou lukken.

3 uur geleden
Klaver pakt bij EK atletiek in Rome brons op 400 meter

ROME (ANP) - Lieke Klaver heeft op de EK atletiek in Rome voor het eerst in haar carrière een individuele medaille gewonnen op de 400 meter in de buitenlucht. De 25-jarige atlete rende in Stadio Olimpico naar het brons in een tijd van 50,08 seconden.

4 uur geleden
Jiya met indrukwekkende sprint naar finale 200 meter op EK

ROME (ANP) - Tasa Jiya heeft zich verrassend geplaatst voor de finale van de 200 meter op de EK atletiek in Rome. De 26-jarige sprintster uit Amsterdam finishte na een indrukwekkende versnelling op de laatste meters als tweede in haar heat van de halve finales en dat betekende een rechtstreekse doorgang naar de eindstrijd op dinsdag.

5 uur geleden
Door vele regen slechts drie tennispartijen gespeeld in Rosmalen

ROSMALEN (ANP) - Op de eerste dag van het grastoernooi in Rosmalen zijn door langdurige regenval slechts drie tennispartijen afgerond, een bij de heren en twee bij de vrouwen. Luca Nardi, Donna Vekic en Greet Minnen plaatsten zich voor de tweede ronde. De wedstrijd van Nederlander Tim van Rijthoven tegen Zizou Bergs werd na de eerste set gestaakt. De Belg won die set met 6-4.

6 uur geleden
Doudesis blijft bondscoach waterpolosters tot en met Spelen 2028

NIEUWEGEIN (ANP) - Zwembond KNZB heeft het contract met bondscoach Evangelos Doudesis van de waterpolosters met vier jaar verlengd. De 39-jarige Griek blijft ook de bondscoach in de volgende olympische cyclus tot en met de Olympische Spelen van Los Angeles in 2028.

8 uur geleden
Bol mikt in EK-finale 400 meter horden op goud en 'harde race'

ROME (ANP) - Femke Bol plant een snelle race dinsdag in de finale van de 400 meter horden op de EK atletiek in Rome. "Het is een goede baan met wijde bochten en ik heb gezien dat er veel persoonlijke records worden gelopen, dus de omstandigheden zijn ernaar", zei Bol na afloop van haar race in de halve finales, die ze won in 54,16 seconden en waarin ze inhield op de laatste meters. "Dat was bewust om te sparen voor de finale."

11 uur geleden
Titelverdedigster Bol naar EK-finale 400 meter horden

ROME (ANP) - Femke Bol heeft zich op de EK atletiek in Rome met gemak geplaatst voor de finale van de 400 meter horden. De regerend wereld- én Europees kampioene won met ruime voorsprong haar serie in de halve finales. Bol klokte 54,16 seconden. De finale is dinsdagavond in het Stadio Olimpico.