Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tennisster Robson stopt vanwege aanhoudende blessures

Tennisster Robson stopt vanwege aanhoudende blessures

LONDEN (ANP/RTR) - Tennisster Laura Robson heeft haar afscheid aangekondigd. De voormalig juniorenkampioene van Wimbledon kampt al geruime tijd met aanhoudende blessures en ziet daardoor geen andere mogelijkheid dan stoppen.

De Britse onderging in 2014 een operatie aan haar pols, waarna drie heupoperaties ervoor zorgden dat haar loopbaan lange tijd in de pauzestand kwam. De 28-jarige tennisster kwam voor het laatst in actie tijdens een ITF-toernooi in 2019.

"Ik heb alle mogelijkheden van revalidatie- en operaties doorlopen. Het voelt gek om het hardop te zeggen, maar ik ben er klaar mee, ik stop. Ik wist het eigenlijk al wel een tijdje door wat de doktoren mij vorig jaar hebben verteld. Maar het kostte me de nodige tijd om het ook tegen mezelf te kunnen zeggen. Daarom duurde het ook zo lang tot ik er officieel mee naar buiten kwam", zegt de voormalig nummer 27 van de wereld.

Robson was jarenlang een groot talent in de tennissport. In 2008, op 14-jarige leeftijd, schreef ze het juniorentoernooi van Wimbledon al op haar naam. In 2012 won ze samen met Andy Murray olympisch zilver in het gemengd dubbel. In datzelfde jaar haalde ze de vierde ronde van de US Open. In 2013 beleefde ze haar beste seizoen met een vierde ronde op Wimbledon. Op de Australian Open en de US Open haalde ze dat jaar de derde ronde.

Meer uit Sport

Motorcrosser Herlings ook beste in Dutch Masters Oldebroek

OLDEBROEK (ANP) - Motorcrosser Jeffrey Herlings is ook bij de Dutch Masters of Motorcross in Oldebroek onverslaanbaar gebleken. De 28-jarige Brabander won in de derde wedstrijd van het Dutch Masters- kampioenschap in Oldebroek opnieuw beide manches en schreef zo ook met overmacht het eindklassement op zijn naam.

8 uur geleden
Overtuigende start Alcaraz op Roland Garros

PARIJS (ANP) - Carlos Alcaraz is overtuigend begonnen aan Roland Garros. De als eerste geplaatste Spanjaard stond in de openingsronde maar zeven games af tegen de Italiaanse qualifier Flavio Cobolli. Het werd 6-0 6-2 7-5. De eerste twee sets duurden gezamenlijk slechts 53 minuten, ruim 10 minuten korter dan de derde set.

10 uur geleden
Springruiter Houtzager wint Grand Prix in Wiesbaden

WIESBADEN (ANP) - Springruiter Marc Houtzager heeft de Grand Prix in het Duitse Wiesbaden op zijn naam geschreven. De 52-jarige Drent was in de barrage op Sterrehof's Dante de snelste van elf ruiters.

10 uur geleden
Van de Zandschulp op Roland Garros gehinderd door voetblessure

PARIJS (ANP) - Botic van de Zandschulp ondervindt al enkele weken hinder van een voetblessure. Dat bekende de beste tennisser van Nederland na zijn vroege uitschakeling op Roland Garros, waar hij in vier sets zijn meerdere moest erkennen in de Argentijnse qualifier Thiago Agustín Tirante.

10 uur geleden
Van de Zandschulp verliest in Parijs van Argentijnse qualifier

PARIJS (ANP) - Botic van de Zandschulp is op Roland Garros niet verder dan de eerste ronde gekomen. De nummer 25 van de plaatsingslijst liet zich in Parijs met 6-2 4-6 6-3 6-4 verrassen door de Argentijnse qualifier Thiago Agustín Tirante, die zijn debuut maakte op een grandslamtoernooi.

12 uur geleden
Eerste landstitel hockeyers Pinoké na ruime zege bij Bloemendaal

BLOEMENDAAL (ANP) - De hockeymannen van Pinoké hebben voor het eerst de landstitel in de hoofdklasse gewonnen. Het team van trainer Jesse Mahieu was in de tweede wedstrijd veel te sterk voor recordkampioen Bloemendaal: 0-4. De eerste ontmoeting eindigde twee dagen eerder onbeslist (1-1). De emoties kregen na de vierde treffer de overhand bij Mahieu, die langs de lijn al een klein feestje vierde met zijn spelers en stafleden.

12 uur geleden
Basketballers ZZ Leiden pakken na bizarre slotfase nationale titel

LEIDEN (ANP) - De basketballers van ZZ Leiden hebben na een bizarre slotfase in de finale de nationale titel veroverd. De ploeg van coach Douglas Spradley was in de vijfde en beslissende wedstrijd in de play-offs met 82-81 net iets sterker dan Donar uit Groningen. Het is de vijfde titel voor Leiden.

13 uur geleden