Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tennisster Osaka: in 2021 allemaal sterker dan ooit naar Spelen

Tennisster Osaka: in 2021 allemaal sterker dan ooit naar Spelen

TOKIO (ANP) - De Japanse tennisster Naomi Osaka heeft een paar dagen nodig gehad om haar gevoelens over het uitstellen van de Olympische Spelen op een rijtje te krijgen. De 22-jarige Osaka uitte die gevoelens zaterdag in een bericht op Twitter.

"Iedereen weet hoeveel de Spelen voor me betekenen en hoe trots ik zal zijn om in mijn land daaraan deel te nemen. Natuurlijk ben ik teleurgesteld dat het dit jaar niet gaat gebeuren, maar we zullen in 2021 allemaal sterker dan ooit gaan. Ik steun de moedige beslissing van premier Abe en het IOC voor 100 procent. Sport zal ons altijd verenigen, maar daar is het nu de tijd niet voor. Dit is de tijd waarin mensen uit alle landen moeten samenwerken om zo veel mogelijk levens te redden. Dat is voor mij de olympische spirit. Aan de mensen in Japan: blijf sterk, hou vol en laat de wereld ons prachtige land zien als de tijd daar in 2021 rijp voor is."

Osaka, winnares van twee grandslamtoernooien, speelde de hoofdrol in de video waarin vorige maand het motto van de Spelen van Tokio 2020 werd onthuld: 'United by emotion' (verenigd door emotie). Met een Haïtiaanse vader en een Japanse moeder geldt de in de Verenigde Staten opgegroeide Osaka als rolmodel voor Japan en de Spelen.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

kees1965 2 maanden geleden
Daar wil ik wel een potje mee spelen. Een lekkere sexy dame

Meer uit Sport

'Ook binnensporten vanaf 1 juli mogelijk'

ARNHEM (ANP) - Binnensporten, zoals gymnastiek, kunnen normaal gesproken op 1 juli toch weer beginnen. Bij de eerdere door het kabinet aangekondigde versoepeling van de coronamaatregelen bleken onder meer sportscholen en sportkantines hun deuren te mogen openen, maar bleef het stil rond de binnensporten.

1 uur geleden
Sportdeelname kinderen dramatisch gedaald door coronacrisis

ARNHEM (ANP) - De coronacrisis heeft geleid tot een enorme terugval in het aantal kinderen dat aan sport doet. Waar in april 2019 nog 85 procent van de 5- tot 12-jarigen nog wekelijks aan sport deed, was dat dit jaar in dezelfde maand nog slechts 35 procent. Dat vertelde NOC*NSF-voorzitter Anneke van Zanen-Nieberg donderdag bij de presentatie van het rapport 'Zo sport Nederland, Trends en ontwikkelingen in sportdeelname (2013-2019)'.

2 uur geleden
Pinot tot 2023 bij wielerploeg Groupama-FDJ

PARIJS (ANP) - Thibaut Pinot heeft zijn contract bij wielerploeg Groupama-FDJ verlengd tot en met 2023. De 30-jarige kopman maakte in 2010 zijn debuut bij de Franse ploeg en reed nooit voor een ander team.

2 uur geleden
EK turnen voor mannen en vrouwen naar december verplaatst

LAUSANNE (ANP) - De Europese kampioenschappen turnen zijn verplaatst naar december. De EK voor mannen vinden van 9 tot en met 13 december plaats, het toernooi voor vrouwen duurt van 17 tot en met 20 december. Beide toernooien worden gehouden in Bakoe, de hoofdstad van Azerbeidzjan.

3 uur geleden
Americanfootballspeler doneert miljoen voor opleiding politie

DALLAS (ANP) - Dak Prescott, Americanfootballspeler bij Dallas Cowboys, gaat 1 miljoen dollar doneren aan de politieopleiding. De zwarte quarterback hoopt daarmee een bijdrage te leveren aan het gevecht tegen racisme.

6 uur geleden
'NBA wil seizoen afmaken met 22 van de 30 teams'

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse basketbalcompetitie NBA heeft het idee het lopende seizoen af te maken met slechts 22 van de 30 teams. Dat melden verschillende Amerikaanse media. Volgens ingewijden vaardigt de Western Conference 13 ploegen af, de Eastern Conference 9. Normaal gesproken doen er 16 teams mee aan de play-offs.

6 uur geleden
Teambaas Wolff ziet zich wel bij Mercedes blijven

WENEN (ANP) - Teambaas Toto Wolff ziet zich nog wel even bij de Formule 1-stal van Mercedes blijven. "Ik heb het gevoel dat ik nog wel kan bijdragen aan de verdere ontwikkeling van ons in deze sport", zei de Oostenrijker. "Eerst ga ik echter nog heel goed bij mezelf na of ik wel zeker weet dat ik dit ook wil. Het is nog te vroeg voor een beslissing. Maar mijn intentie is doorgaan."

17 uur geleden