Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tennisster Kvitova verslaat Rybakina en pakt titel in Miami

Tennisster Kvitova verslaat Rybakina en pakt titel in Miami

MIAMI (ANP) - Petra Kvitova heeft het grote WTA-toernooi van Miami op haar naam geschreven. De Tsjechische nummer 12 van de wereld, die door haar toernooizege terugkeert in de mondiale top 10, was in de finale met 7-6 (14) 6-2 te sterk voor Elena Rybakina uit Kazachstan.

Voor Kvitova (33) is het haar eerste titel sinds de zomer van 2022, toen ze het grastoernooi van Eastbourne wist te winnen. In 2018 won zij voor het laatst een titel uit de categorie WTA 1000, het niveau onder de grand slams. Vijf jaar geleden was ze de beste op de grote toernooien van Doha en Madrid.

In de eerste set benutte Kvitova in de zinderende tiebreak pas haar vijfde setpunt, omdat een forehand van Rybakina in het net ging. Kvitova had toen ook al vijf setpoints van haar opponente overleefd. Kvitova had bij een 5-4-voorsprong nagelaten de set uit te serveren.

Mentale opsteker

De winst van de tiebreak bleek een mentale opsteker en Kvitova liep in de tweede set meteen uit naar 3-0. Na drie lovegames op een rij moest Rybakina bij 5-2 serveren om in de wedstrijd te blijven, maar Kvitova benutte haar eerste wedstrijdpunt. Ze is de oudste winnares in Miami sinds Serena Williams in 2015.

Rybakina had in de Verenigde Staten de zogenoemde 'Sunshine Double' kunnen pakken, oftewel winst van de toernooien van Indian Wells en Miami. Ze versloeg twee weken geleden in Indian Wells Aryna Sabalenka in de eindstrijd.

Meer uit Sport

PSV mist alleen Lang voor uitduel met NEC

EINDHOVEN (ANP) - PSV hervat de competitie zaterdag tegen NEC met een vrijwel fitte selectie. In de uitwedstrijd tegen de Nijmeegse nummer 6 van de Eredivisie mist PSV zaterdagmiddag (16.30 uur) alleen nog aanvaller Noa Lang. "Alle internationals zijn fit teruggekomen", zei trainer Peter Bosz vrijdagmiddag.

12 minuten geleden
Radeloze Alcaraz voelde zich weer even 13 jaar oud tegen Dimitrov

MIAMI (ANP) - Tennisser Carlos Alcaraz voelde zich bij vlagen radeloos in zijn partij in de kwartfinale van het masterstoernooi van Miami tegen Grigor Dimitrov. De nummer 2 van de wereld verloor met 6-2 6-4 van de Bulgaar, die indruk maakte met agressief tennis en de Spanjaard zijn wil oplegde.

4 uur geleden
Djokovic heeft nog geen idee wie coach Ivanisevic moet vervangen

BELGRADO (ANP/AFP) - Novak Djokovic heeft nog geen idee wie coach Goran Ivanisevic moet vervangen in zijn begeleidingsteam. De nummer 1 van de wereld maakte eerder deze week bekend niet langer samen te werken met de Kroaat.

5 uur geleden
Alcaraz uit Miami Open na nederlaag in kwartfinale tegen Dimitrov

MIAMI (ANP) - Tennisser Carlos Alcaraz heeft de kwartfinale van het masterstoernooi van Miami niet overleefd. De als eerste geplaatste Spanjaard verloor in twee sets van de Bulgaar Grigor Dimitrov: 6-2 6-4.

10 uur geleden
Darter Littler klopt Van Gerwen in halve finale Premier League

BELFAST (ANP) - Darter Michael van Gerwen is in de halve finale van de Premier League of Darts uitgeschakeld. De Nederlander verloor in de negende speelronde in Belfast met 6-3 van Luke Littler uit Engeland.

14 uur geleden
Darter Van Gerwen weer eens naar halve finale Premier League

BELFAST (ANP) - Darter Michael van Gerwen heeft weer eens de halve finales bereikt in de Premier League of Darts. De Nederlander won in de negende speelronde in Belfast in de kwartfinales met 6-4 van Michael Smith. Van Gerwen was in de weken hiervoor vier keer op rij uitgeschakeld in de kwartfinales.

16 uur geleden
Zverev bereikt laatste vier bij masterstoernooi Miami

MIAMI (ANP) - Tennisser Alexander Zverev heeft de halve finales van het masterstoernooi van Miami bereikt. De 26-jarige Duitser versloeg in de kwartfinale de Hongaar Fabian Marozsan in twee sets: 6-3 7-5.

17 uur geleden