Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tennisster Bertens hoopt op goede doorstart in duel met China

Tennisster Bertens hoopt op goede doorstart in duel met China

DEN BOSCH (ANP) - Tennisster Kiki Bertens hoopt dat haar partijen met het Nederlands team in de Billie Jean King Cup deze week tegen China het begin zijn van een goede periode. De nummer 11 van de wereldranglijst wil op gravel een goede doorstart in het seizoen maken. Vrijdag opent ze in Den Bosch de landenwedstrijd tegen Xinyu Wang.

Bertens is op de weg terug na een achillespeesoperatie. De Wateringse speelde sinds haar rentree eind februari in drie toernooien, maar verloor steeds haar eerste partij. "Vertrouwen groeit door wedstrijden te winnen", zei Bertens. "Ik weet dat het in trainingen echt wel goed gaat, ook in de Verenigde Staten, maar ik zit toch te wachten op goede resultaten. Deze week is heel ontspannen geweest. We hebben heel goed getraind, maar er was ook ruimte voor ontspanning. Het zou een positieve opsteker zijn als het deze week goed gaat en ik dat kan meenemen naar de rest van het gravelseizoen."

Gravel is Bertens' favoriete ondergrond en ze gaf aan dat het haar ook fysiek het beste ligt. Al was de overgang vanuit hardcourt even lastig, waardoor teamcaptain Paul Haarhuis woensdag nog niet met zekerheid kon zeggen of ze kon spelen. Daar is nu geen onduidelijkheid meer over.

Pijn

"Ook voor mijn lichaam is deze ondergrond gewoon fijner. Ik beweeg beter en kan mijn linkerbeen iets meer ontlasten. Pijnvrij speel ik niet, maar ik denk dat een sporter bijna nooit helemaal pijnvrij speelt. Het belangrijkste is dat de pijn de laatste vier dagen niet is toegenomen en dat ik er alle vertrouwen in heb dat ik me helemaal kan geven op de baan."

Bertens weet ook met welke instelling ze vrijdag de wedstrijd ingaat. "Ik probeer zo ontspannen mogelijk te zijn en weet dat ik niet met te veel dingen tegelijk bezig moet zijn, ook al gaat het in het begin even niet goed", zei ze. "Dat we het daar op het bankje over hebben en dat ik dan een of twee dingen krijg waar ik me op kan focussen, zodat ik vooral niet met 683 dingen tegelijk bezig ben."

Aan negatieve zaken wil Bertens zo min mogelijk denken, liet ze meteen in het digitale persmoment weten. Aan de in de dubbel verloren ontmoeting in de Fed Cup vorig jaar tegen Wit-Rusland wilde ze vooral niet worden herinnerd. "Die deed heel veel pijn", zei ze. "Toen won je wel eerst twee partijen", vulde teamcaptain Haarhuis aan. "Als je op dezelfde manier kunt starten, dan zijn wij daar heel blij mee."

Meer uit Sport

Bijna 130 miljoen euro voor slachtoffers van turnarts Nassar

NEW YORK (ANP/RTR/AFP) - Het Amerikaanse ministerie van Justitie betaalt een schadevergoeding van 139 miljoen dollar, omgerekend bijna 130 miljoen euro, aan slachtoffers van Larry Nassar. De voormalig teamarts van de Amerikaanse turnbond werd begin 2018 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 175 jaar vanwege seksueel misbruik van honderden veelal jonge turnsters.

10 uur geleden
Tennisster Pegula maakt in juni haar opwachting in Rosmalen

ROSMALEN (ANP) - Tennisster Jessica Pegula maakt in juni voor de tweede keer haar opwachting in de Libéma Open in Rosmalen. De Amerikaanse nummer 5 van de wereld speelde eerder in 2015 op de grasbanen van Autotron 's-Hertogenbosch.

12 uur geleden
Zijlaard boekt in Romandië eerste profzege met winst in proloog

PAYERENE (ANP) - Wielrenner Maikel Zijlaard is de eerste leider in de Ronde van Romandië. De 24-jarige Nederlander was in Payerne de snelste in een proloog over 2,28 kilometer. Voor de renner van Tudor Pro Cycling Team was het de eerste profzege op de weg.

12 uur geleden
Franse minister belooft schone Seine voor zwemwedstrijden Spelen

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse minister van Sport, Amélie Oudéa-Castéra, belooft dat er schoon water door de Seine in Parijs stroomt voor de olympische wedstrijden openwaterzwemmen en het zwemmen bij de triatlon.

13 uur geleden
Wielrenner Van Poppel grijpt naast zege na declassering in Turkije

ANTALYA (ANP) - Wielrenner Danny van Poppel heeft naast de zege gegrepen in de derde etappe in de Ronde van Turkije. De 30-jarige Nederlander van Bora-hansgrohe was na 147,4 kilometer tussen Fethiye en Marmaris de beste in de sprint, maar werd teruggezet omdat hij de Italiaan Giovanni Lonardi had gehinderd. De Italiaan Enrico Zanoncello werd tweede, voor de Duitser Max Kanter.

14 uur geleden
Wielerploeg dsm-firmenich PostNL met sprintster Kool naar Vuelta

DEVENTER (ANP) - Wielerploeg dsm-firmenich PostNL gaat met sprintster Charlotte Kool op jacht naar ritsucces in de Vuelta Femenina. Met de Franse renster Juliette Labous richt de ploeg zich op het klassement in de Spaanse rittenkoers.

15 uur geleden
Tennisster Rus knokt zich in Madrid naar tweede ronde

MADRID (ANP) - Tennisster Arantxa Rus heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-toernooi van Madrid. De 33-jarige Zuid-Hollandse was in twee sets de sterk voor Brenda Fruhvirtova uit Tsjechië: 7-5 6-3.

17 uur geleden