Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tennisster Barty gaat op gravel door met winnen

Tennisster Barty gaat op gravel door met winnen

CHARLESTON (ANP) - De Australische tennisster Ashleigh Barty gaat ook op gravel door met winnen. De nummer 1 van de wereld, vorige week winnares van het WTA-toernooi van Miami, begon in de Amerikaanse stad Charleston met een overtuigende zege op de Japanse Misaki Doi: 6-2 6-1. Barty speelde haar eerste partij op gravel sinds de door haar gewonnen finale van Roland Garros in 2019.

De Australische veroverde bijna twee jaar geleden in Parijs haar eerste en voorlopig enige grandslamtitel. Barty kwam kort daarna ook aan kop van de wereldranglijst te staan. Ze bekleedt die positie nu nog steeds, ook al kwam ze afgelopen jaar als gevolg van de coronapandemie amper in actie. Dit seizoen won Barty op hardcourt de Yarra Valley Classic in Melbourne en het toernooi van Miami. Op de Australian Open bleef ze in de kwartfinales steken.

"Het was snel omschakelen na Miami, ik had maar een paar uur om te trainen op gravel", zei Barty. "Ik hoopte vooral dat ik niet zou struikelen bij het glijden over de baan. Gelukkig voelde het al snel weer vertrouwd."

De als tweede geplaatste Amerikaanse Sofia Kenin, nummer 4 van de wereld en vorig jaar winnares van de Australian Open en finaliste op Roland Garros, verloor in drie sets van landgenote Lauren Davis (4-6 6-3 6-4).

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Sport

O'Reilly en Sombroek als 'Covid-19-officers' mee naar Tokio

ARNHEM (ANP) - Voormalig shorttracker en coach Wilf O'Reilly en oud-hockeykeepster Joyce Sombroek zullen voor en tijdens de Olympische en Paralympische Spelen fungeren als zogenoemde Covid-19-officers. NOC*NSF heeft het tweetal aangesteld om alle zaken rond het coronavirus te coördineren. Het is een verplichting vanuit het Internationaal Olympisch Comité en de lokale organisatie in Japan om dergelijke functionarissen aan te stellen.

2 uur geleden
Hendriks: geen sporters met bezwaren tegen vaccin gesproken

ARNHEM (ANP) - Maurits Hendriks heeft tijdens meerdere onlinebijeenkomsten met sporters geen bezwaren gehoord tegen het plan olympiërs met voorrang te vaccineren. NOC*NSF had daarvoor met het oog op de Olympische en Paralympische Spelen van Tokio gepleit. Met succes, blijkt uit een brief van dinsdag van demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge aan de Tweede Kamer. "De enige reactie die ik van sporters hoorde was: ik kan niet wachten", aldus de technisch directeur van de sportkoepel.

2 uur geleden
Sportpaleis Alkmaar voor bijna 7 miljoen euro gerenoveerd

ALKMAAR (ANP) - Sportpaleis Alkmaar wordt voor 6,7 miljoen euro gerenoveerd, tot grote vreugde van de Nederlandse wielrenbond KNWU. De wielerbaan in de accommodatie is van essentieel belang voor de wielersport, aldus de bond.

2 uur geleden
NOC*NSF: deze week al starten met vaccineren sporters

ARNHEM (ANP) - De vaccinatie van sporters die komende zomer deelnemen aan de Olympische of Paralympische Spelen gaat vrijwel zeker deze week al van start. "We hebben de laatste dagen goede vorderingen gemaakt in de gesprekken met degenen bij het RIVM die daarvoor verantwoordelijk zijn. Bovendien is Papendal al enige tijd in gebruik als priklocatie", zegt Maurits Hendriks, technisch directeur van NOC*NSF.

3 uur geleden
Viruspiek in Japan 100 dagen voor aanvang Olympische Spelen

TOKIO (ANP) - Met nog exact honderd dagen te gaan tot de Olympische Spelen in Tokio vecht Japan harder dan ooit tegen het coronavirus. Het land zit middenin de "vierde golf van besmettingen", aldus Shigeru Omi, voorzitter van de commissie die de regering adviseert over Covid-19. Hoofdstad Tokio meldde afgelopen dinsdag 510 nieuwe besmettingen, Osaka registreerde een recordaantal van 1099 positieve gevallen.

5 uur geleden
'Nederland in Tokio op vijfde plek met recordaantal medailles'

TOKIO (ANP) - De Nederlandse sportploeg gaat komende zomer bij de Olympische Spelen in Tokio een recordaantal medailles winnen. Dat is althans de verwachting van Sportdatabureau Gracenote, dat 100 dagen voor de start van het grootste sportevenement met de nieuwste berekening komt.

6 uur geleden
Wielrenster Van der Breggen slaat Brabantse Pijl over

DEN HAAG (ANP) - Wielrenster Anna van der Breggen slaat de Brabantse Pijl woensdag over. De wereldkampioene is nog niet helemaal fit nadat ze de afgelopen dagen last had van een verkoudheid. Volgens een woordvoerder van haar management hebben tests uitgesloten dat er sprake is van een coronabesmetting.

15 uur geleden