Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tennissers opnieuw naar Daviscup Finals na zege Van de Zandschulp

GRONINGEN (ANP) - De Nederlandse tennissers hebben zich opnieuw verzekerd van een plek in de groepsfase van de Daviscup Finals. Botic van de Zandschulp was in de vijfde en beslissende wedstrijd met 5-7 7-6 (5) 6-3 te sterk voor de Zwitser Marc-Andrea Hüsler. Daardoor won Oranje met 3-2 in Groningen.

Van de Zandschulp (28) was in de spannende tweede set, in de tiebreak, twee punten van een nederlaag verwijderd. Hij maakte het na 2 uur en 29 minuten met een volley af op zijn eerste wedstrijdpunt, waarmee hij het publiek in Martiniplaza in extase bracht.

Van de Zandschulp kende een matige start en kwam met 4-1 achter. Hij wist die achterstand ongedaan te maken, maar leverde bij 6-5 opnieuw zijn servicegame in. Hüsler besloot de set met een fraaie passing, die zorgde voor stilte bij het Nederlandse publiek.

Spannende slotfase

De Nederlander toonde zich wat aangeslagen, maar knokte zich met de steun van het Nederlandse publiek terug in de wedstrijd. Hij plaatste een break bij 2-2 en kreeg niet veel later bij 5-3 een setpunt op de service van Hüsler. Dat setpoint wist Van de Zandschulp niet te benutten, waarna hij bij 5-4 de set uit mocht serveren. De nummer 63 van de wereld verloor zijn servicegame echter op love, zonder een punt te maken, en liet de Zwitser op gelijke hoogte komen.

In de spannende slotfase van de tweede set was Van de Zandschulp dicht bij een nederlaag, maar hij profiteerde in de tiebreak van een aantal slordigheden van zijn tegenstander. Hüsler sloeg bij 6-5 in de tiebreak in het voordeel van de Nederlander een eenvoudige bal in het net.

Beslissende tiebreak

Na een lange onderbreking drukte Van de Zandschulp in de derde set door. Hij plaatste de beslissende break bij 3-2 en hield die voorsprong vast. Bij 5-3 verloor hij het eerste punt, maar hij won vervolgens vier punten op een rij. De zichtbaar opgeluchte Van de Zandschulp vierde vervolgens feest met de Groningse studenten.

Kopman Tallon Griekspoor wist tegen de Zwitsers twee wedstrijden te winnen. Van de Zandschulp verloor vrijdag nog zijn enkelspel en zaterdag verloor Nederland ook het dubbelspel.

Speelsteden

Nederland haalde in 2022 en 2023 ook de Daviscup Finals. Beide keren overleefde Oranje de groepsfase, maar werd de ploeg van captain Paul Haarhuis in de kwartfinales uitgeschakeld.

De speelsteden voor de groepsfase van de Daviscup Finals worden pas later bekendgemaakt.

Meer uit Voetbal

ADO na gelijkspel tegen De Graafschap naar halve finale play-offs

DEN HAAG (ANP) - Alex Schalk heeft ADO Den Haag naar de halve finales van de play-offs voor een plek in de Eredivisie geleid. De aanvaller maakte beide doelpunten voor zijn ploeg in het thuisduel met De Graafschap (2-2). ADO zegevierde afgelopen dinsdag in Doetinchem met 2-3.

1 uur geleden
Atalanta plaatst zich na zege op Lecce voor Champions League

LECCE (ANP) - Atalanta speelt volgend seizoen in de Champions League. De club kan de vijfde positie van de Serie A niet meer ontgaan na een uitzege op Lecce (0-2)

2 uur geleden
Voetbalster Miedema neemt met doelpunt afscheid van Arsenal

LONDEN (ANP) - Vivianne Miedema heeft met een doelpunt afscheid genomen van Arsenal. De 27-jarige spits van Oranje scoorde eenmaal in de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen tegen Brighton & Hove Albion (5-0).

4 uur geleden
Besuijen schiet FC Emmen naar halve finales play-offs

DORDRECHT (ANP) - Vicente Besuijen heeft FC Emmen naar de halve finales van de play-offs voor promotie naar de Eredivisie geschoten. De 23-jarige aanvaller maakte in de 88e minuut het enige doelpunt van een uitwedstrijd tegen FC Dordrecht (0-1).

Trainer De Zerbi vertrekt bij Brighton & Hove Albion

BRIGHTON (ANP) - Trainer Roberto de Zerbi neemt aan het einde van het seizoen afscheid van Brighton & Hove Albion. De 44-jarige Italiaan zit zondag tijdens een thuisduel met Manchester United voor het laatst op de bank bij de ploeg waarvoor de Nederlanders Bart Verbruggen, Jan Paul van Hecke en Joël Veltman uitkomen.

5 uur geleden
Duel tussen FC Dordrecht en FC Emmen gestaakt na onweer

DORDRECHT (ANP) - Het duel tussen FC Dordrecht en FC Emmen in de play-offs om promotie naar de Eredivisie is vlak na rust gestaakt. Scheidsrechter Martin van den Kerkhof stuurde alle spelers naar de kleedkamers toen het begon te onweren.

Kampioen Leverkusen blijft ongeslagen in Bundesliga

LEVERKUSEN (ANP) - Bayer Leverkusen heeft een prachtig seizoen in de Bundesliga in stijl afgesloten. De kampioen won in de laatste speelronde ook van FC Augsburg (2-1) en vestigde zo een record. Nog nooit eerder bleef een ploeg een seizoen lang ongeslagen in de Bundesliga.