Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tennissers klagen over wekelijks wisselende balsoorten

Tennissers klagen over wekelijks wisselende balsoorten

BEIJING (ANP) - Tennissers klagen over de wekelijks wisselende balsoorten op de ATP Tour. Door op ieder toernooi met andere ballen te spelen, zou de kans op blessures toenemen. Ook de nummer 1 van de wereld, Carlos Alcaraz, deed dit weekend zijn zegje.

"Het is iets zwaars en daar moet je als tennisser aan wennen. Bijna op ieder toernooi wordt er met een andere bal gespeeld", zei Alcaraz tijdens het ATP-toernooi van Beijing, waar deze week veel kritiek op de ballen is. "Iedere week stel je jezelf de vraag: 'wat wordt de bal deze week?'"

Alcaraz werd naar de situatie met de ballen gevraagd naar aanleiding van posts van een aantal collega's op sociale media. "Ik heb kwaaltjes aan mijn pols sinds het begin van het hardcourtseizoen omdat we in drie weken met drie verschillende baltypes hebben gespeeld", schreef Taylor Fritz, de mondiale nummer 8, op sociale media.

Eigen merk

Stan Wawrinka deelde een verklaring van de Belgische tennisser Zizou Bergs, die de bonden opriep in actie te komen. "Ik denk dat het tijd is om zorgvuldig te kijken naar de hoeveelheid spelers die polsblessures krijgen. Die zouden waarschijnlijk voorkomen kunnen worden door niet iedere week van ballen te veranderen", schreef de Belg.

Alle tennistoernooien mogen hun eigen merk ballen kiezen, afhankelijk van bijvoorbeeld de sponsor. Iedere balsoort heeft zijn eigen speeleigenschappen, door bijvoorbeeld de stuit en hardheid.

Eerder deze week vergeleek Daniil Medvedev de ballen in Beijing met "zachte grapefruits". "Zodra je er wat langer mee speelt, worden ze heel groot en veel zachter, vergelijkbaar met een grapefruit", zei de nummer 3 van de wereld. "We speelden rally's van dertig slagen, omdat het bijna onmogelijk was een winner te slaan. Met deze ballen moet je ieder punt honderd procent zijn en ik ben blij dat dat is gelukt." Medvedev meende ook dat de zachte ballen de kans op het oplopen van een blessure vergroten.

Meer uit Sport

Handbalsters overtuigend groepswinnaar op WK na zege op Tsjechië

FREDERIKSHAVN (ANP) - De Nederlandse handbalsters hebben zich op het WK in Denemarken als poulewinnaar geplaatst voor de hoofdronde. In het derde groepsduel klopte de ploeg van bondscoach Per Johansson Tsjechië overtuigend met 33-20.

1 uur geleden
Verplichte nekbescherming ijshockeyers op grote toernooien

ZÜRICH (ANP/REUTERS) - De Internationale IJshockeyfederatie (IIHF) gaat nekbescherming verplicht stellen op grote toernooien, zoals WK's en de Olympische Spelen. Hiertoe is maandag besloten na de tragische dood van ijshockeyer Adam Johnson in Engeland dit najaar. Het is nog niet bekend per wanneer de maatregel wordt ingevoerd.

2 uur geleden
Internationale prijs voor atletiekcoach Meuwly

MONACO (ANP) - Atletiektrainer Laurent Meuwly heeft de Coaching Achievement Award gewonnen. De 49-jarige Zwitser is onder meer de coach van Femke Bol en van de 4x400 meter vrouwenestafetteploeg, beide goed voor goud op de WK in Boedapest. De prijs wordt door wereldatletiekbond World Athletics omschreven als een erkenning voor coaches die bijzondere prestaties hebben geleverd en hebben bijgedragen aan de ontwikkeling, aanmoediging en versterking van coaching op alle niveaus in de atletiek.

8 uur geleden
Handbalsters treffen Spanje en Brazilië in hoofdronde WK

FREDERIKSHAVN (ANP) - De Nederlandse handbalsters kennen voor het spelen van hun laatste wedstrijd in de groepsfase van het wereldkampioenschap in Denemarken, Zweden en Noorwegen al hun drie tegenstanders in de hoofdronde. Dat zijn Spanje, Brazilië en Oekraïne, respectievelijk de nummers 1, 2 en 3 in poule G.

14 uur geleden
Nederlandse top veldrijden slaat wereldbeker Val di Sole over

NIEUWEGEIN (ANP) - Veel Nederlandse topveldrijders slaan de eerstvolgende wedstrijd om de wereldbeker in het Italiaanse Val di Sole over. Bondscoach Gerben de Knegt reist met slechts acht cyclocrossers (vijf mannen en drie vrouwen) af naar wedstrijd op 10 december. Onder anderen Lars van der Haar, Pim Ronhaar, Fem van Empel en Lucinda Brand ontbreken in de selectie. Ceylin del Carmen Alvarado, die bij de vrouwen het wereldbekerklassement aanvoert, rijdt wel in Val di Sole.

15 uur geleden
Zwemmer Kamminga neemt revanche op Corbeau in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Arno Kamminga en Caspar Corbeau hebben bij limietwedstrijden zwemmen in Rotterdam er op de 100 meter schoolslag een mooi gevecht van gemaakt. Kamminga won in een tijd van 59,26 seconden. Dat was onder de limiet (59,49) voor deelname aan de Spelen, een grens die hij in oktober in Boedapest al had geslecht.

1 dag geleden
Schaatssters grijpen in Stavanger naast zege op teamsprint

STAVANGER (ANP) - De Nederlandse schaatssters hebben bij de wereldbeker in Stavanger naast het goud gegrepen op de teamsprint. Marrit Fledderus, Femke Kok en Antoinette Rijpma-de Jong konden met 1.28,17 niet tippen aan de tijd van de Verenigde Staten (1.27,92) en werden tweede. Canada eindigde als derde.

1 dag geleden