Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tennissers klagen over wekelijks wisselende balsoorten

Tennissers klagen over wekelijks wisselende balsoorten

BEIJING (ANP) - Tennissers klagen over de wekelijks wisselende balsoorten op de ATP Tour. Door op ieder toernooi met andere ballen te spelen, zou de kans op blessures toenemen. Ook de nummer 1 van de wereld, Carlos Alcaraz, deed dit weekend zijn zegje.

"Het is iets zwaars en daar moet je als tennisser aan wennen. Bijna op ieder toernooi wordt er met een andere bal gespeeld", zei Alcaraz tijdens het ATP-toernooi van Beijing, waar deze week veel kritiek op de ballen is. "Iedere week stel je jezelf de vraag: 'wat wordt de bal deze week?'"

Alcaraz werd naar de situatie met de ballen gevraagd naar aanleiding van posts van een aantal collega's op sociale media. "Ik heb kwaaltjes aan mijn pols sinds het begin van het hardcourtseizoen omdat we in drie weken met drie verschillende baltypes hebben gespeeld", schreef Taylor Fritz, de mondiale nummer 8, op sociale media.

Eigen merk

Stan Wawrinka deelde een verklaring van de Belgische tennisser Zizou Bergs, die de bonden opriep in actie te komen. "Ik denk dat het tijd is om zorgvuldig te kijken naar de hoeveelheid spelers die polsblessures krijgen. Die zouden waarschijnlijk voorkomen kunnen worden door niet iedere week van ballen te veranderen", schreef de Belg.

Alle tennistoernooien mogen hun eigen merk ballen kiezen, afhankelijk van bijvoorbeeld de sponsor. Iedere balsoort heeft zijn eigen speeleigenschappen, door bijvoorbeeld de stuit en hardheid.

Eerder deze week vergeleek Daniil Medvedev de ballen in Beijing met "zachte grapefruits". "Zodra je er wat langer mee speelt, worden ze heel groot en veel zachter, vergelijkbaar met een grapefruit", zei de nummer 3 van de wereld. "We speelden rally's van dertig slagen, omdat het bijna onmogelijk was een winner te slaan. Met deze ballen moet je ieder punt honderd procent zijn en ik ben blij dat dat is gelukt." Medvedev meende ook dat de zachte ballen de kans op het oplopen van een blessure vergroten.

Meer uit Sport

Amerikaans onderzoek naar weigeren Formule 1-team Andretti

WASHINGTON (ANP/RTR) - De justitiecommissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden is niet te spreken over de afwijzing van Andretti als nieuw Formule 1-team. Commissievoorzitter Jim Jordan heeft de top van de raceklasse en eigenaar Liberty Media om uitleg gevraagd omdat hij vindt dat de weigering "concurrentiebeperkend" is. Formule 1 en Liberty hebben tot 21 mei om de informatie aan te leveren, staat in een brief in handen van de Amerikaanse nieuwszender NBC.

1 uur geleden
Tennisster Rus strandt in eerste ronde WTA-toernooi Rome

ROME (ANP) - Arantxa Rus is er niet in geslaagd de tweede ronde van het WTA-toernooi van Rome te bereiken. De 33-jarige Zuid-Hollandse was op het gravel in de Italiaanse hoofdstad niet opgewassen tegen Camila Osorio uit Colombia. Ze verloor in drie sets: 6-4 3-6 4-6.

15 uur geleden
Van de Zandschulp via kwalificaties naar hoofdtoernooi in Rome

ROME (ANP) - Botic van de Zandschulp heeft het hoofdschema van het masterstoernooi van Rome bereikt. De 28-jarige tennisser won in de tweede ronde van de kwalificaties in twee sets van de Argentijn Facundo Bagnis: 6-3 6-1.

16 uur geleden
Italiaan Milan sprint naar ritwinst in Giro

ANDORA (ANP) - De Italiaan Jonathan Milan heeft de vierde etappe van de Giro d'Italia gewonnen. Het was een grotendeels vlakke rit van Acqui Terme naar Andora over 152 kilometer. Kort voor de streep lag nog een korte beklimming van de Capo Mele, bekend uit de wielerklassieker Milaan-Sanremo.

17 uur geleden
Girmay stapt na twee valpartijen uit Giro d'Italia

ANDORA (ANP) - De Eritrese wielrenner Biniam Girmay heeft de Giro d'Italia verlaten nadat hij in de vierde etappe tweemaal ten val was gekomen. Eerst ging de renner van het Belgische Intermarché-Wanty met nog vijf andere renners onderuit op de door regen glad geworden wegen.

18 uur geleden
Aankomst olympische vlam moet enthousiasme voor Spelen losmaken

MARSEILLE (ANP/AFP) - Marseille loopt woensdagavond naar verwachting uit voor de olympische vlam, die op een oude zeilboot vanuit Olympia arriveert. Daarna begint een fakkeltocht over 12.000 kilometer door Frankrijk en de overzeese gebieden. In de Zuid-Franse havenstad worden 150.000 toeschouwers verwacht. De tocht eindigt op 26 juli in Parijs, de dag van de openingsceremonie.

18 uur geleden
Vingegaard spreekt na zware val hoop uit op Tourdeelname

GLYNGØRE (ANP) - De Deen Jonas Vingegaard heeft voor het eerst sinds zijn zware ongeval in de Ronde van Baskenland weer buiten op de racefiets getraind. Dat blijkt uit een filmpje dat zijn ploeg Visma - Lease a Bike heeft gepost. De tweevoudig Tourwinnaar liep bij de val begin april een gebroken sleutelbeen, enkele gebroken ribben en een longkneuzing op. Hij lag twee weken in het ziekenhuis. Vingegaard hoopt eind juni te kunnen starten in de Tour de France.

20 uur geleden