Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Tennissers gaan veel minder verdienen in nieuwe normaal'

'Tennissers gaan veel minder verdienen in nieuwe normaal'

LONDEN (ANP) - Tennissers in de grote toernooien gaan vanaf nu aanmerkelijk minder verdienen aan prijzengeld dan voor 'corona' het geval was. Dat zegt de Spaanse veteraan Feliciano López. "Ik hoop dat iedereen begrijpt dat het allemaal anders wordt. Tenminste voor twee of drie jaar."

Normaal gesproken zou López (38) op het bekende Londense grastoernooi van Queen's rond deze tijd zijn titel verdedigen. Sinds maart wordt er echter geen tenniswedstrijd meer gehouden als gevolg van de wereldwijde uitbraak van het nieuwe coronavirus. Zeker tot augustus zal dit ook niet het geval zijn.

López, tevens directeur van de Madrid Open, zegt dat eerst het bedrijfsleven moet herstellen. "Onze sponsoren krijgen in deze tijd klap op klap te verwerken. Sommige zullen het niet redden. Anderen gaan werknemers ontslaan. De economie moet eerst weer verbeteren, voor we in de sport ook weer grote stappen voorwaarts kunnen maken."

Geduld

De Spanjaard vraagt de spelers daarom om geduld. "Organisaties van wedstrijden hebben voorlopig veel minder geld tot hun beschikking. Ook dat gaat langere tijd duren. Als spelers dat niet begrijpen en dezelfde eisen als voorheen blijven stellen, komt het niet goed. De weg terug zullen we samen moeten bewandelen. We zullen solidariteit moeten tonen."

Wimbledon is inmiddels afgelast, Roland Garros verplaatst naar september en over de US Open tegen het einde van augustus wordt naar verwachting volgende week een beslissing genomen. Lopez: "Mijn inschatting is dat de US Open in New York op de één of andere manier wel doorgaat. Ik weet dat veel topspelers uit Europa voorlopig niet van plan zijn naar de Verenigde Staten af te reizen. Maar ik verwacht niet dat het al dan niet laten spelen van het evenement daarvan afhangt."

Meer uit Sport

Wielrenster Bredewold vol ongeloof na behalen Europese titel

WIJSTER (ANP) - Mischa Bredewold was stomverbaasd toen ze in de laatste 10 kilometer van de strijd om de Europese wielertitel opeens alleen voorop reed. "Ik dacht: dit is niet het plan. Maar ik dacht ook: als ik maar lang genoeg voorop rijd is dat goed voor Demi en Lorena", doelde ze op haar ploeggenotes Demi Vollering en Lorena Wiebes, de titelverdedigster. Maar niet de twee veel bekendere rensters maar de 23-jarige Amersfoortse passeerde als eerste de finish op de Drentse VAM-berg.

33 minuten geleden
Wielrenster Bredewold wint wegwedstrijd op EK in Drenthe

WIJSTER (ANP) - Mischa Bredewold heeft bij de Europese kampioenschappen wielrennen op en rond de VAM-berg in Drenthe de wegwedstrijd gewonnen. De 23-jarige Amersfoortse reed in de slotfase weg uit een selecte groep en behield tot de finish een kleine voorsprong. Haar landgenote Lorena Wiebes, de titelverdedigster, sprintte naar de tweede plaats, net voor wereldkampioene Lotte Kopecky uit België.

1 uur geleden
Twee titels voor Boer op NK shorttrack

LEEUWARDEN (ANP) - Teun Boer heeft op de eerste dag van de Nederlandse kampioenschappen shorttrack in Leeuwarden de titels veroverd op de 1500 en de 500 meter. Op die eerste afstand passeerde Jens van 't Wout als eerste de finish, maar de deels in Canada opgegroeide shorttracker kreeg een straf vanwege een duw.

1 uur geleden
Marini breekt sleutelbeen en mist MotoGP-race in India

GREATER NOIDA (ANP) - De Italiaanse MotoGP-coureur Luca Marini heeft door zijn crash in de sprintrace bij de Grote Prijs van India zijn linkersleutelbeen gebroken en kan zondag niet starten in de hoofdrace. Marini kwam na de start op het Buddh International Circuit in aanraking met de motor van zijn land- en teamgenoot Marco Bezzecchi en werd van zijn Ducati afgeworpen.

1 uur geleden
Kanovaarster Wegman net naast podium op WK

LONDEN (ANP) - Kanoslalomvaarster Martina Wegman heeft op de WK in Londen net naast de medailles gegrepen. De 34-jarige atlete uit Schoorl miste in de K1 (kayak) op een fractie van een seconde het brons.

1 uur geleden
Chinese president Xi Jinping opent omvangrijke Aziatische Spelen

HANGZHOU (ANP/AFP) - De Chinese president Xi Jinping heeft in Hangzhou, ruim 100 kilometer ten zuidwesten van Shanghai, de Aziatische Spelen geopend. Onder zijn gasten bij de kleurrijke opening in een stadion met 80.000 zitplaatsen was ook de Syrische president Bashar al-Assad die voor het eerst sinds de burgeroorlog in zijn land in 2011 uitbrak een bezoek aan China brengt.

2 uur geleden
Marathonloper Kipchoge kijkt niet verder dan Spelen van Parijs

BERLIJN (ANP) - Wereldrecordhouder Eliud Kipchoge heeft nog niet bepaald wanneer hij zijn imposante loopbaan als marathonloper wil beëindigen. Op de Olympische Spelen van Parijs wil de 38-jarige Keniaan komende zomer "absoluut" starten. "Wat daarna gebeurt zien we dan wel", zei hij aan de vooravond van de marathon van Berlijn, een wedstrijd die hij al vier keer won.

4 uur geleden