Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tennisser Zverev meldt dat hij diabetes heeft en start stichting

Tennisser Zverev meldt dat hij diabetes heeft en start stichting

BERLIJN (ANP/DPA) - Tennisser Alexander Zverev heeft bekendgemaakt dat hij al jarenlang diabetes heeft. De Duitse olympisch kampioen van de Spelen van Tokio vertelde dat al op 4-jarige leeftijd werd vastgesteld dat hij diabetes type 1 heeft.

"Als kleine jongen heb ik me daar niet al te veel zorgen over gemaakt, later steeds meer. Ik wil laten zien dat je het met deze ziekte nog heel ver kan schoppen", zei Zverev die tegelijkertijd de start van zijn Alexander Zverev Foundation bekendmaakte.

"Nu, jaren later en gesteund door het succes, voel ik me er meer bij op mijn gemak en zeker genoeg om dit initiatief openbaar te maken", zei de tennisser over zijn goede doel. Hij wil een voorbeeld zijn voor mensen die de suikerziekte hebben en een steun voor kinderen "die met een actief leven en de juiste preventie kunnen voorkomen dat ze diabetes krijgen".

Naast het verschaffen van insuline en andere belangrijke medicijnen wil de stichting projecten financieren voor kinderen en jongeren. "Ik zat in de bevoorrechte situatie dat ik een leven kon leiden dat ik altijd wilde", zei de tennisser. "Ik kon tennissen en naar toernooien op de hele wereld reizen en zo bij de beste tennissers van de wereld horen. Dat me dat gelukt is heb ik aan mijn ouders en mijn broer te danken, die me altijd hebben ondersteund."

Zverev revalideert momenteel van een operatie aan zijn rechterenkel. De Duitse tennisser gleed uit in zijn partij tegen Rafael Nadal in de halve finale van Rolands Garros en moest toen opgeven. Bij onderzoek werd vastgesteld dat hij drie enkelbanden had gescheurd.

Meer uit Sport

Zwemmer Kamminga neemt revanche op Corbeau in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Arno Kamminga en Caspar Corbeau hebben bij limietwedstrijden zwemmen in Rotterdam er op de 100 meter schoolslag een mooi gevecht van gemaakt. Kamminga won in een tijd van 59,26 seconden. Dat was onder de limiet (59,49) voor deelname aan de Spelen, een grens die hij in oktober in Boedapest al had geslecht.

8 uur geleden
Schaatssters grijpen in Stavanger naast zege op teamsprint

STAVANGER (ANP) - De Nederlandse schaatssters hebben bij de wereldbeker in Stavanger naast het goud gegrepen op de teamsprint. Marrit Fledderus, Femke Kok en Antoinette Rijpma-de Jong konden met 1.28,17 niet tippen aan de tijd van de Verenigde Staten (1.27,92) en werden tweede. Canada eindigde als derde.

9 uur geleden
Schaatsers vallen uit op teamsprint na val Scheperkamp

STAVANGER (ANP) - De Nederlandse schaatsers zijn bij de wereldbekerwedstrijden in Stavanger uitgevallen op het onderdeel teamsprint. Bij de start ging de schaats van Merijn Scheperkamp kapot, die daardoor ten val kwam. Hein Otterspeer en Tijmen Snel waren de andere schaatsers.

10 uur geleden
Streep door super-G in Beaver Creek door harde wind en sneeuwval

BEAVER CREEK (ANP) - Ook de super-G bij de mannen van zondag in het Amerikaanse Beaver Creek is afgelast. De internationale skifederatie FIS laat weten dat de harde wind en de hevige sneeuwval daartoe hebben geleid. Op vrijdag en zaterdag ging er al een streep door de eerste en tweede afdaling.

10 uur geleden
Schaatsster Groenewoud tweede achter Sablikova op 5000 meter

STAVANGER (ANP) - Schaatsster Marijke Groenewoud is bij de wereldbekerwedstrijd in het Noorse Stavanger als tweede geëindigd op de 5000 meter. De 24-jarige Friezin was met 7.03,27 alleen langzamer dan Martina Sablikova uit Tsjechië. Ragne Wiklund uit Noorwegen werd derde.

10 uur geleden
Veldrijder Iserbyt troeft Nederlanders af in wereldbekercross

FLAMANVILLE (ANP) - De Belgische veldrijder Eli Iserbyt heeft zijn leidende positie in het wereldbekerklassement verstevigd. De renner van Pauwels Sauzen - Bingoal troefde in het Franse Flamanville de Nederlanders Lars van der Haar (tweede) en Pim Ronhaar (derde) af en boekte zo zijn zesde zege van het seizoen. In de wereldbeker was Iserbyt eerder de beste in Troyes.

11 uur geleden
Schaatsster Kok pakt brons op 500 meter in Stavanger

STAVANGER (ANP) - Femke Kok is bij de wereldbekerwedstrijden in Stavanger als derde geëindigd op de 500 meter. De 23-jarige wereldkampioene reed 38,01 en was daarmee langzamer dan de Zuid-Koreaanse Kim Min-sun, die won in 37,73. Olympisch kampioene Erin Jackson zat daar met 37,75 vlak achter en werd tweede.

12 uur geleden