Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tennisser Van de Zandschulp met moeite naar tweede ronde in Miami

Tennisser Van de Zandschulp met moeite naar tweede ronde in Miami

MIAMI (ANP) - Tennisser Botic van de Zandschulp heeft met de nodige moeite de derde ronde bereikt van het masterstoernooi van Miami. De 27-jarige tennisser versloeg in de tweede ronde in drie sets de Australiër Alexei Popyrin: 4-6 7-6 (4) 6-2.

Van de Zandschulp is als 26e geplaatst in Florida en is de nummer 32 van de wereldranglijst. Hij had een bye in de openingsronde. Popyrin plaatste zich ten koste van de Zweed Mikael Ymer voor de tweede ronde. De 23-jarige Australiër is de nummer 93 van de ATP-ranking.

In de eerste set kreeg Van de Zandschulp op 4-4 twee breakpoints tegen. Door een onnodige fout verloor hij zijn opslagbeurt, waarop Popyrin het in de daaropvolgende game afmaakte.

Breakkansen

Door matig serveren in de tweede set bracht Van de Zandschulp zichzelf opnieuw in de problemen. Hij overleefde meerdere breakkansen en kreeg er ook enkele. Die kon hij echter niet benutten. In de tiebreak nam de Australiër een kleine voorsprong, maar de Nederlander kwam terug en kreeg op 6-4 twee setpoints, waarvan hij de eerste benutte.

Van de Zandschulp verzilverde op 1-1 meteen zijn eerste breakpoint van de derde set. Popyrin liet zich twee keer kort behandelen en kon de punten niet meer spelen zoals in het eerste deel van de partij. De Nederlander pakte op 4-2 een tweede break en serveerde de partij na twee uur en 43 minuten uit.

Enige Nederlander

In de derde ronde neemt Van de Zandschulp het op tegen de winnaar van de partij tussen de als derde geplaatste Noor Casper Ruud en de Belarus Ilja Ivasjka.

Van de Zandschulp is de enige Nederlander in het hoofdtoernooi van het enkelspel. Tallon Griekspoor besloot na het masterstoernooi van Indian Wells huiswaarts te keren om wat rust te nemen en zich eerder te kunnen voorbereiden op het gravelseizoen. Van de Zandschulp gaf anderhalve week geleden in de tweede ronde van Indian Wells op tegen Ivasjka met een blessure.

Meer uit Sport

'Absolute kopman' Van der Poel zonder Philipsen naar 'de Ronde'

HERENTALS (ANP) - Wielrenner Jasper Philipsen, winnaar van Milaan-Sanremo, staat zondag niet aan de start van de Ronde van Vlaanderen. Mede door de afwezigheid van de 26-jarige Belg is tweevoudig winnaar Mathieu van der Poel de "absolute kopman van de ploeg", meldde Alpecin-Deceuninck.

1 uur geleden
Wielrenner Pluimers debuteert in Ronde van Vlaanderen

SURSEE (ANP) - De Twentse wielrenner Rick Pluimers maakt zondag zijn debuut in de Ronde van Vlaanderen. De 23-jarige renner is opgenomen in de zevenkoppige ploeg van het Zwitserse Tudor Pro Cycling Team. Eigenaar van deze wielerploeg is Fabian Cancellara, drievoudig winnaar van 'de Ronde' (2010, 2013, 2014).

1 uur geleden
PSV mist alleen Lang voor uitduel met NEC

EINDHOVEN (ANP) - PSV hervat de competitie zaterdag tegen NEC met een vrijwel fitte selectie. In de uitwedstrijd tegen de Nijmeegse nummer 6 van de Eredivisie mist PSV zaterdagmiddag (16.30 uur) alleen nog aanvaller Noa Lang. "Alle internationals zijn fit teruggekomen", zei trainer Peter Bosz vrijdagmiddag.

1 uur geleden
Radeloze Alcaraz voelde zich weer even 13 jaar oud tegen Dimitrov

MIAMI (ANP) - Tennisser Carlos Alcaraz voelde zich bij vlagen radeloos in zijn partij in de kwartfinale van het masterstoernooi van Miami tegen Grigor Dimitrov. De nummer 2 van de wereld verloor met 6-2 6-4 van de Bulgaar, die indruk maakte met agressief tennis en de Spanjaard zijn wil oplegde.

6 uur geleden
Djokovic heeft nog geen idee wie coach Ivanisevic moet vervangen

BELGRADO (ANP/AFP) - Novak Djokovic heeft nog geen idee wie coach Goran Ivanisevic moet vervangen in zijn begeleidingsteam. De nummer 1 van de wereld maakte eerder deze week bekend niet langer samen te werken met de Kroaat.

7 uur geleden
Alcaraz uit Miami Open na nederlaag in kwartfinale tegen Dimitrov

MIAMI (ANP) - Tennisser Carlos Alcaraz heeft de kwartfinale van het masterstoernooi van Miami niet overleefd. De als eerste geplaatste Spanjaard verloor in twee sets van de Bulgaar Grigor Dimitrov: 6-2 6-4.

12 uur geleden
Darter Littler klopt Van Gerwen in halve finale Premier League

BELFAST (ANP) - Darter Michael van Gerwen is in de halve finale van de Premier League of Darts uitgeschakeld. De Nederlander verloor in de negende speelronde in Belfast met 6-3 van Luke Littler uit Engeland.

16 uur geleden