Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tennisser Van de Zandschulp en coach Groeneveld uit elkaar

BASEL (ANP) - Tennisser Botic van de Zandschulp en coach Sven Groeneveld werken niet langer samen. De nummer 65 van de wereld werd sinds mei van dit jaar door Groeneveld begeleid.

"Er is in overleg met elkaar besloten dat er onvoldoende basis is voor een verdere samenwerking in 2024", aldus het management van de nummer 2 van Nederland.

De 28-jarige Van de Zandschulp kent mede door blessureleed een wat teleurstellend seizoen. Op geen van de vier grandslamtoernooien kwam hij verder dan de tweede ronde. Hij haalde wel de finale van het graveltoernooi van München.

Verwachtingen

Groeneveld (58) was in het verleden ook de coach van onder anderen Maria Sjarapova, Monica Seles en Michael Stich. Sinds Groeneveld de uitdaging aanging met Van de Zandschulp namen de verwachtingen toe.

"Ik geloof in de groeimogelijkheden van Botic. Ik zie het als een spannende uitdaging om hem te ondersteunen in het maximaliseren van zijn talenten en het realiseren van zijn doelen en dromen. Ik kijk uit naar een succesvolle samenwerking", liet Groeneveld begin mei optekenen.

Nederlagen

De resultaten bleven echter achter en de samenwerking begon met een reeks nederlagen. Van de Zandschulp werd in de eerste weken onder leiding van Groeneveld geplaagd door een voetblessure. "We gaan denk ik met elkaar zitten als we weer in Nederland zijn en dan gaan we kijken hoe en wat. Maar het is mijn intentie om door te gaan, al heb ik sinds het begin van onze samenwerking nog niet echt fatsoenlijk kunnen spelen", zei de Nederlander al na een paar weken, kort nadat hij was uitgeschakeld in de eerste ronde van Roland Garros. Hij verloor in Parijs van de Argentijnse qualifier Thiago Agustín Tirante.

Groeneveld ontbrak maandag bij de eersterondepartij van Van de Zandschulp in Basel. Vorige week was de coach er nog wel bij in Antwerpen.

Het tennisseizoen zit er bijna op. Van de Zandschulp doet namens Nederland in november nog mee aan de Daviscup Finals en speelt daarnaast mogelijk nog één of twee toernooien. Donderdag speelt hij zijn tweede ronde in Basel.

Meer uit Sport

Bol mikt in EK-finale 400 meter horden op goud en 'harde race'

ROME (ANP) - Femke Bol plant een snelle race dinsdag in de finale van de 400 meter horden op de EK atletiek in Rome. "Het is een goede baan met wijde bochten en ik heb gezien dat er veel persoonlijke records worden gelopen, dus de omstandigheden zijn ernaar", zei Bol na afloop van haar race in de halve finales, die ze won in 54,16 seconden en waarin ze inhield op de laatste meters. "Dat was bewust om te sparen voor de finale."

2 uur geleden
Titelverdedigster Bol naar EK-finale 400 meter horden

ROME (ANP) - Femke Bol heeft zich op de EK atletiek in Rome met gemak geplaatst voor de finale van de 400 meter horden. De regerend wereld- én Europees kampioene won met ruime voorsprong haar serie in de halve finales. Bol klokte 54,16 seconden. De finale is dinsdagavond in het Stadio Olimpico.

3 uur geleden
Smidt vecht zich naar finale 400 meter horden op EK atletiek

ROME (ANP) - Nick Smidt heeft zich op de EK atletiek in Rome geplaatst voor de finale van de 400 meter horden. De 27-jarige atleet uit Assen verdiende een rechtstreeks ticket naar de eindstrijd op dinsdag door als tweede te eindigen in zijn heat van de halve finales in 49,57 seconden. De Noorse olympisch- en wereldkampioen Karsten Warholm finishte ruim voor hem als eerste in 48,75.

4 uur geleden
Synchroonzwemster Steenbeek als derde naar EK-finale vrije kür

BELGRADO (ANP) - Synchroonzwemster Marloes Steenbeek heeft zich bij het EK in Belgrado als derde geplaatst voor de finale van de solo vrije kür. De 19-jarige Steenbeek kwam in de voorronde tot een score van 220.7084 punten. De Oostenrijkse Vasiliki Alexandra ging met 251.7750 punten als eerste door, de Duitse Klara Bleyer (247.9438) noteerde de tweede score.

5 uur geleden
GP van Canada gaat toeloop fans op circuit onderzoeken

MONTREAL (ANP) - De organisatie van de Grote Prijs van Canada gaat onderzoeken hoe het kan dat toeschouwers massaal op het circuit waren gekomen voor het einde van de Formule 1-race. Stewards oordeelden dat de promotor de internationale sportcode van de FIA ​​had geschonden en gaven opdracht om eind september een formeel herstelplan te presenteren.

EK-debutant Baltus uitgeschakeld op 1500 meter na struikeling

ROME (ANP) - Noah Baltus is op de EK atletiek in Rome niet doorgedrongen tot de finale van de 1500 meter. De 22-jarige EK-debutant uit Oostwoud kwam in zijn serie ten val. Bij het ingaan van de laatste ronde op de baan van het Stadio Olimpico struikelde hij in het gedrang vooraan.

Tennisser Sinner officieel nummer 1, Alcaraz passeert Djokovic

PARIJS (ANP) - Tennisser Jannik Sinner is officieel de nieuwe nummer 1 van de wereldranglijst. De 22-jarige Italiaan houdt de Spanjaard Carlos Alcaraz, winnaar van Roland Garros, en de onttroonde Novak Djokovic achter zich.