Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tennisser Nadal uitgeschakeld op masterstoernooi in Madrid

Tennisser Nadal uitgeschakeld op masterstoernooi in Madrid

MADRID (ANP) - Rafael Nadal is er niet in geslaagd om de kwartfinales van het masterstoernooi in Madrid te bereiken. De 37-jarige Spanjaard verloor met 5-7 4-6 van de Tsjech Jiri Lehecka, de nummer 31 van de wereld.

Nadal was maandag tot de vierde ronde doorgedrongen na een driesetter tegen Pedro Cachin (6-1 6-7 (5) 6-3). Een dag later leek hij aanvankelijk weinig last te hebben van de lange partij tegen de Argentijn. Hij won zijn eerste servicegames relatief gemakkelijk en bracht zijn tegenstander een paar keer in de problemen. In de elfde game leverde de Spanjaard echter op love zijn opslag in, waarna Lehecka de set uitserveerde.

Nadal, die het toernooi in Madrid vijf keer won, keek in de tweede set meteen tegen een 2-0-achterstand aan. Hij poetste nog drie breakpoints weg in een lange derde game om op 2-1 te komen, maar wist de achterstand in de set niet meer te repareren. Na iets meer dan 2 uur benutte Lehecka zijn eerste setpoint.

Nadal speelde begin januari in Brisbane zijn eerste tenniswedstrijden na bijna een jaar afwezigheid door heupproblemen. Daarna kwam de 22-voudig grandslamwinnaar niet meer in actie op de ATP Tour, tot twee weken geleden in Barcelona.

Meer uit Sport

Judoka Van Lieshout knokt zich potje voor potje naar wereldtitel

ABU DHABI (ANP) - Bij judoka Joanne van Lieshout moet enkele uren na het behalen van de wereldtitel nog bezinken wat ze heeft gepresteerd. De 21-jarige Brabantse veroverde als eerste Nederlandse in de klasse tot 63 kilogram het WK-goud. Pas toen ze haar Poolse tegenstander Angelika Szymanska in de finale met nog ongeveer 30 seconden te gaan op een zij had geworpen, goed voor waza-ari, besefte ze dat ze wel eens wereldkampioen kon worden. "Dan voelen 30 seconden nog behoorlijk lang", liet ze via een videoverbinding vanuit Abu Dhabi weten.

2 uur geleden
Djokovic noemt Nadal nog altijd als favoriet voor Roland Garros

GENÈVE (ANP/AFP) - Novak Djokovic ziet Rafael Nadal als de grootste kanshebber voor de eindzege op Roland Garros, het grandslamtoernooi in Parijs dat zondag begint. "Als je over Roland Garros praat en Nadal doet mee, dan is hij altijd de favoriet voor mij", zei de nummer 1 van de wereld in Zwitserland, waar hij het ATP-toernooi van Genève speelt.

3 uur geleden
Handbalsters met Hendrikse richting Spelen van Parijs

ARNHEM (ANP) - Handbalster Nathalie Hendrikse zit in de voorlopige selectie van de handbalsters voor de Olympische Spelen. Bondscoach Per Johansson heeft de 29-jarige handbalster, die tijdens het olympisch kwalificatietoernooi haar eerste grote toernooi als international meemaakte, opgenomen in het voorlopige team voor de Spelen van Parijs. Van de zestien geselecteerde handbalsters moeten er nog twee afvallen.

6 uur geleden
Pogacar boekt vijfde etappezege na chaotische dag in Giro

SANTA CRISTINA (ANP) - Wielrenner Tadej Pogacar heeft zijn vijfde etappezege in de Giro d'Italia geboekt. De Sloveense klassementsleider van UAE Team Emirates kwam na een chaotische dag solo aan in de ingekorte zestiende rit over een kleine 120 kilometer tussen Spondigna en Santa Cristina, met finish bergop.

7 uur geleden
Judoka Van Lieshout verovert wereldtitel in Abu Dhabi

ABU DHABI (ANP) - Judoka Joanne van Lieshout heeft voor het eerst bij de senioren de wereldtitel veroverd in de klasse tot 63 kilogram. Bij de WK judo in Abu Dhabi versloeg de 21-jarige Brabantse in de finale de Poolse Angelika Szymanska met waza-ari.

7 uur geleden
Volleyballers met toernooidebutant Koops Nations League in

ARNHEM (ANP) - De Nederlandse volleyballers beginnen woensdag aan hun Nations League-campagne met een toernooidebutant in hun midden. Tom Koops, de 23-jarige passer/loper van Orion is door bondscoach Roberto Piazza voor het eerst opgeroepen voor een belangrijk toernooi. Koops maakte op 12 mei in de interland tegen Japan zijn debuut voor het Nederlands team.

8 uur geleden
Griekspoor naar tweede ronde op graveltoernooi Genève

GENÈVE (ANP) - Tennisser Tallon Griekspoor is doorgedrongen tot de tweede ronde van het Genève Open. Op het Zwitserse graveltoernooi was de 27-jarige Haarlemmer in drie sets te sterk voor de Amerikaan Christopher Eubanks: 6-4 1-6 6-3.

8 uur geleden