Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tennisser Kyrgios neemt pauze tot aan Australian Open

Tennisser Kyrgios neemt pauze tot aan Australian Open

SYDNEY (ANP) - Tennisser Nick Kyrgios neemt rust om te herstellen van een knieblessure. De 26-jarige Australiër speelt naar eigen zeggen al maanden met pijn. Kyrgios keerde na zijn deelname aan het toernooi om de Laver Cup in Boston, waar hij het met een wereldteam moest afleggen tegen de Europese tennissers, terug naar eigen land om te revalideren. Hij hoopt begin volgend jaar weer topfit te zijn voor de Australian Open.

Kyrgios kwam dit seizoen weinig in actie. Op de Australian Open en Wimbledon bleef hij steken in de derde ronde, op de US Open vloog hij er al in de openingsronde uit. Kyrgios, winnaar van zes ATP-titels, dreigt inmiddels zelfs uit de top 100 van de wereldranglijst te vallen.

De Australiër schrijft op Instagram dat hij al geruime tijd last heeft van zijn linkerknie. "Als ik door ga zonder dit goed te behandelen, kan de pijn alleen maar groter worden. Hopelijk gaat de behandeling goed en ben ik weer 100 procent voor de Australian Open."

Meer uit Sport

Tennisser Griekspoor breekt met zijn coach Sluiter

AMSTELVEEN (ANP) - Tennisser Tallon Griekspoor werkt niet langer samen met Raemon Sluiter als zijn trainer. De tweede tennisser van Nederland zegt dat hij toe was aan een nieuwe uitdaging na een "verschil van inzichten in bepaalde manieren van spelen, mentaal en fysiek". De mondiale nummer 96 noemt in de podcast De Tennistafel de samenwerking van bijna twee jaar "een mooie tijd met ups en ook een paar downs".

2 uur geleden
Abdi kondigt aanval Europees record aan in marathon Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - De Belgische atleet Bashir Abdi wil zondag 16 april in de marathon van Rotterdam een aanval doen op zijn Europees record. De organisatie kondigde de komst aan van de geboren Somaliër, die in het najaar van 2021 zijn recordtijd van 2.03.36 liep in de Maasstad.

5 uur geleden
Zieke atleten Van Es en Laros missen EK veldlopen

ARNHEM (ANP) - Atlete Diane van Es slaat zondag de EK veldlopen in Turijn over. De regerend Nederlands kampioene op de 5000 meter is ziek, meldt de Atletiekunie. Silke Jonkman blijft als enige Nederlandse over in de vrouwencross.

6 uur geleden
Hopman Cup terug op tenniskalender: van Perth naar Nice

NICE (ANP) - Het tennistoernooi om de Hopman Cup keert in 2023 terug op de kalender. Het officieuze WK voor gemengde landenteams verhuist van Australië naar Frankrijk én van de winter naar de zomer, meldt de internationale tennisfederatie ITF. De eerstvolgende editie is van 19 tot en met 23 juli in Nice.

6 uur geleden
Marathon met airconditioning mogelijk bij Zomerspelen in Qatar

DOHA (ANP) - Qatar kan zijn ingenieuze airconditioning in de voetbalstadions in de strijd gooien bij de werving van de Olympische Spelen van 2036. Zelfs de olympische marathon kan worden gelopen over een parcours dat door middel van airco's wordt gekoeld, zegt ingenieur Saud Abdulaziz Abdul Ghani, die dertien jaar werkte aan de koelsystemen in zeven van de acht stadions die tijdens het WK worden gebruikt.

8 uur geleden
Cubaanse vrouwen mogen na meer dan 60 jaar weer boksen

HAVANA (ANP) - Vrouwen mogen na meer dan zestig jaar weer boksen in Cuba. De sportautoriteit van het land kondigde het nieuws aan op een speciaal belegde persconferentie in hoofdstad Havana. De sport was sinds de revolutie van 1959 onder leiding van Fidel Castro verboden. Het oordeel destijds was dat boksen te gevaarlijk was voor vrouwen.

10 uur geleden
Neymar dankt God voor zijn snelle herstel

DOHA (ANP) - Neymar dankt God dat hij alweer in actie kon komen in de achtste finale van het WK tegen Zuid-Korea (4-1). "Ik kan Hem alleen maar dankbaar zijn", zei hij op een persconferentie. "Ik ben echt even bang geweest dat het WK voor mij voorbij zou zijn. Maar gelukkig was het mij gegund om weer te spelen."

19 uur geleden