Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tennisser Griekspoor wil na mijlpaal zegereeks weer uitbreiden

Tennisser Griekspoor wil na mijlpaal zegereeks weer uitbreiden

NAPELS (ANP) - Tennisser Tallon Griekspoor wil na een "aantal dagen rust" zijn indrukwekkende zegereeks uitbreiden. De debutant in de mondiale top 100 boekte zondag al zijn zestiende overwinning op rij.

"Op dit moment voel ik me verbazingwekkend goed, maar de vermoeidheid zal de aankomende dagen wel komen", zei de 25-jarige Griekspoor na het veroveren van zijn derde titel in successie in het challengercircuit. Begin deze maand zegevierde hij in Murcia en de afgelopen twee weken was hij twee keer de beste in Napels.

Voor het laatste toernooi had hij zich echter bijna afgemeld. "Een dag na de eerste finale, maandag, draaide ik echter mijn beste training ooit. Dinsdagochtend hebben we toen overleg gehad en gezegd: laten we kijken hoever we komen."

Magisch

Een paar dagen later stelde hij een plek in de top 100 veilig, een mijlpaal voor tennissers. "De top 100 binnenkomen is iets magisch. Ik word nu rechtstreeks toegelaten tot de grand slams en dat betekent ook weer meer inkomsten. Dat geeft rust", aldus Griekspoor, die in de top 100 landgenoot Botic van de Zandschulp vergezelt.

"Qua tennis heb ik nooit getwijfeld aan het bereiken van de top 100, fysiek gezien wel. Het had al een jaar eerder kunnen gebeuren. De top 100 is iets waar je van droomt en hopelijk is het het begin van iets moois."

Trainers

Griekspoor werkt sinds een half jaar samen met coach Raemon Sluiter, die in het verleden Kiki Bertens naar de top leidde. "Ik ben superblij met de mensen om me heen en het klikt heel goed tussen ons. We hebben een megagoede band, zowel op als naast de baan. Samen met mijn andere trainer en fysieke trainer zijn we een heel goed team en we vullen elkaar heel goed aan. De samenwerking lijkt zijn vruchten nu al af te werpen. Ik heb nu ook een vaste fysieke coach en mijn lichaam voelt top."

De laatste speler die van Griekspoor wist te winnen, is uitgerekend Novak Djokovic, de nummer 1 van de wereld. Op de US Open verloor hij in de tweede ronde van de 20-voudig grandslamkampioen. "Ik had in aanloop naar de US Open te maken met visumproblemen en dat ik daar toch kon meedoen was een soort verrassing, een beloning. Ik heb daar veel goede energie opgedaan, ook door in de eerste ronde in vijf sets van Jan-Lennard Struff te winnen."

Begin november doet Griekspoor nog mee aan een challenger in Tenerife, waarna hij zijn seizoen een week later afsluit in Bratislava.

Meer uit Sport

Hockeycoach Mathijssen volgend jaar naar mannen Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Hockeycoach Rick Mathijssen van HC Bloemendaal gaat volgend seizoen aan de slag bij de mannen van AH&BC Amsterdam. Na vier jaar Bloemendaal, waar hij al twee landstitels veroverde, verruilt Mathijssen de Noord-Hollandse topclub voor de gevallen grootmacht uit Amsterdam.

1 uur geleden
Dubbelspecialist Koolhof beëindigt na 2024 tennisloopbaan

DUIVEN (ANP) - Wesley Koolhof beëindigt na komend tennisseizoen zijn loopbaan. De 34-jarige dubbelspecialist schreef afgelopen jaar het mannendubbelspel van Wimbledon op zijn naam. Hij won tot nog toe zestien ATP-titels.

2 uur geleden
Duurdere metrokaartjes in Parijs tijdens Olympische Spelen

PARIJS (ANP/RTR) - Bezoekers van Parijs krijgen tijdens de Olympische Spelen te maken met hogere reiskosten voor de metro. De regionale leider Valérie Pécresse zegt dat de prijzen tijdelijk omhoog moeten "om te zorgen dat de Olympische Spelen voor 100 procent toegankelijk zijn met het openbaar vervoer".

3 uur geleden
Atleet Laros naar EK veldlopen in Brussel

ARNHEM (ANP) - Atleet Niels Laros neemt zondag 10 december deel aan het EK veldlopen in Brussel. Het 18-jarige talent baarde afgelopen jaar opzien met toptijden op de 1500 meter op de atletiekbaan. Tijdens de Europese titelstrijd op de cross komt Laros in actie in de leeftijdscategorie tot 20 jaar.

7 uur geleden
WTA gaat spelers die deelnemen aan demo in Rusland niet straffen

LONDEN (ANP) - De WTA gaat tennissters die komend weekend deelnemen aan een demonstratietoernooi in Rusland niet bestraffen. Er is ophef ontstaan over een evenement dat in Sint-Petersburg wordt gespeeld, terwijl Rusland in oorlog is met Oekraïne. Het evenement wordt gesponsord door het Russische aardgasbedrijf Gazprom.

8 uur geleden
Embiid bezorgt James ruimste nederlaag uit basketballoopbaan

PHILADELPHIA (ANP) - Basketballer Joel Embiid van Philadelphia 76ers heeft LeBron James de ruimste nederlaag uit zijn NBA-loopbaan bezorgd. Embiid nam in Philadelphia 30 punten voor zijn rekening en hielp de Sixers daarmee aan een 138-94-overwinning op Los Angeles Lakers.

9 uur geleden
Polman weet het zeker: de handbalsters halen een medaille op WK

ARNHEM (ANP) - Estavana Polman is ervan overtuigd dat de Nederlandse handbalsters op het komende WK weer een medaille halen. "Dit wordt ons toernooi, geloof me maar. We geloven echt in elkaar, het vertrouwen spat eraf", zegt de 31-jarige vedette van Oranje, die opgaat voor haar zevende WK.

10 uur geleden