Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tennisser Griekspoor naar tweede ronde in Monte Carlo

Tennisser Griekspoor naar tweede ronde in Monte Carlo

MONACO (ANP) - Tallon Griekspoor heeft de tweede ronde bereikt van het masterstoernooi in Monte Carlo. De beste tennisser van Nederland was in drie sets te sterk voor Dominik Köpfer uit Duitsland: 7-6 (2) 4-6 6-2.

De 27-jarige Griekspoor had het in de eerste set bij vlagen lastig met Köpfer. De nummer 25 van de wereld moest in de derde game vier breakpoints wegpoetsen en verloor op 5-5 zijn service. Hij herpakte zich echter meteen met een break en won eenvoudig de tiebreak. In de tweede set nam hij een 4-2-voorsprong, maar verloor daarna vier games op rij. Die fout maakte hij niet in de derde set, waarin hij de mondiale nummer 52 nog maar twee games gunde.

Griekspoor treft in de tweede ronde de winnaar van de partij tussen de Australiër Alex de Minaur, de nummer 11 van de wereld, en Stan Wawrinka uit Zwitserland. De 39-jarige Wawrinka, winnaar van drie grand slams, speelt in Monaco dankzij een wildcard.

Botic van de Zandschulp is niet actief in het hoofdtoernooi. Hij moest tijdens zijn wedstrijd tegen de Spanjaard Jaume Munar in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi van Monte Carlo opgeven.

Meer uit Sport

Atlete Sedney meed olympisch jaar na grensoverschrijdend gedrag

ARNHEM (ANP) - Atlete Zoë Sedney zegt meerdere keren te maken hebben gehad met grensoverschrijdend gedrag. In een post op haar Instagram-account schrijft ze dat "wat gebeurde voor het seizoen 2024 en hoe de autoriteiten ermee omgingen de druppel was". De situatie leidde ertoe dat de 22-jarige sprintster het olympische seizoen liet schieten. "Het is ook de reden dat ik eerder een operatie heb ondergaan."

12 uur geleden
Veldrijder Van der Haar wint opnieuw Nacht van Woerden

WOERDEN (ANP) - Veldrijder Lars van der Haar heeft zijn zegereeks in de Nacht van Woerden voortgezet. De Nederlander van Baloise Trek Lions was voor de achtste keer de beste in de avondlijke cross. Zijn serie begon in 2015. In 2020 en 2021 ging de Woerdense veldrit niet door.

13 uur geleden
Tennisser Thiem neemt afscheid met nederlaag in Wenen

WENEN (ANP) - De Oostenrijkse tennisser Dominic Thiem heeft voor eigen publiek in Wenen zijn laatste wedstrijd als professional gespeeld. De 31-jarige oud-winnaar van de US Open werd op zijn laatste toernooi in de eerste ronde uitgeschakeld door de Italiaan Luciano Darderi: 6-7 (6) 2-6.

14 uur geleden
Handballers Oranje raken opnieuw doelman kwijt door blessure

ARNHEM (ANP) - Na Bart Ravensbergen is opnieuw een doelman uit de nationale handbalselectie ernstig geblesseerd geraakt. Arjan Versteijnen heeft zondag in een competitieduel van zijn Duitse club EHV Aue de kruisbanden van zijn rechterknie gescheurd en wacht een lange herstelperiode. Versteijnen behoorde tot de selectie van bondscoach Staffan Olsson voor de komende EK-kwalificatieduels met Oekraïne en Kosovo.

17 uur geleden
Van de Zandschulp naar tweede ronde in Basel na opgave Boeblik

BASEL (ANP) - Tennisser Botic van de Zandschulp heeft de tweede ronde bereikt van het ATP-toernooi van Basel. De nummer 67 van de wereldranglijst zag zijn tegenstander Aleksandr Boeblik uit Kazachstan opgeven bij 3-6 6-4 4-0 in het voordeel van de Nederlander.

17 uur geleden
Skiër Hirscher kan zondag in Sölden debuut maken als Nederlander

SÖLDEN (ANP) - Skiër Marcel Hirscher maakt zondag mogelijk zijn debuut als Nederlander in Sölden. De 35-jarige Oostenrijker, die een Nederlandse moeder heeft, is aangemeld voor de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen en beslist de komende dagen of hij daadwerkelijk in actie komt. Dat bevestigde een woordvoerder van de Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV) dinsdag.

18 uur geleden
De Bruyne nog niet fit voor duel Manchester City met Sparta Praag

MANCHESTER (ANP/RTR) - Manchester City moet het woensdag tegen Sparta Praag in de Champions League waarschijnlijk doen zonder Kevin De Bruyne. De 33-jarige Belg is nog niet volledig hersteld van de spierblessure die hij opliep in het duel met Internazionale enkele weken geleden.

19 uur geleden