Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tennisser Griekspoor kan niet stunten tegen Djokovic in Dubai

Tennisser Griekspoor kan niet stunten tegen Djokovic in Dubai

DUBAI (ANP) - Tennisser Tallon Griekspoor is er niet in geslaagd te stunten op het toernooi van Dubai. De Serviër Novak Djokovic bleek in de tweede ronde te sterk voor de Nederlander. De nummer 1 van de wereld won de partij in twee sets: 6-2 6-3.

Griekspoor is bezig aan zijn beste jaar tot nu toe. Dat begon met toernooiwinst in het Indiase Pune, gevolgd door het bereiken van de derde ronde op de Australian Open. In Rotterdam reikte hij tot de halve finales terwijl hij vorige week de Rus Andrej Roeblev in Doha liet ontsnappen. Daardoor wacht hij nog op zijn eerste overwinning tegen een top 10-speler. Tegen Djokovic zat dat er geen moment in.

Griekspoor verloor meteen zijn eerste opslaggame (0-2) waarna wat regendruppels voor een korte onderbreking zorgden. De Noord-Hollander, deze week gestegen naar de 39e plaats op de wereldranglijst, had aanvankelijk geen antwoord op met name de eerste service van de Serviër, die twee lovegames produceerde. Bij 5-2 sloot Griekspoor de eerste set af met een dubbele fout.

Veertiende zege op rij Djokovic

Ook in de tweede set kon Djokovic rekenen op zijn eerste service en begon hij alweer met een lovegame, gevolgd door een break. De 35-jarige Serviër oogde scherp, wellicht veroorzaakt door een moeizame zege in de eerste ronde tegen de Poolse qualifier Tomas Machac. Griekspoor kwam in de vechtmodus maar verloor ook zijn tweede opslagbeurt, die wel 16 minuten in beslag nam. De Nederlander gaf zich niet gewonnen, redde twee matchpoints en benutte bij een 5-1-achterstand zijn eerste breakpoint van de partij. Op eigen service werd het 5-3, waarna Djokovic zich niet nog eens liet verrassen.

Voor Djokovic was het zijn veertiende zege op rij. Na toernooiwinst in Adelaide en op de Australian Open is hij dit jaar nog steeds ongeslagen. "Het was een mooie avond. Gisteren moest ik hard werken. Vandaag was ik vanaf het begin scherp en speelde ik zeker beter. De laatste drie, vier games waren wat minder, maar ik kon het vervolgens wel uitserveren", vertelde hij kort na de partij op de baan in Dubai. Djokovic noemde Griekspoor "een knokker". Op de US Open van 2021 had hij de Nederlander al eens verslagen. "Zijn service en forehand zijn goed. Hij wil het spel dicteren. Het is een van de tennissers die met een opmars bezig is." En, met een glimlach: "Maar bang ben ik niet voor hem."

Meer uit Sport

Riner en Pérec ontsteken olympisch vuur, Spelen Parijs begonnen

PARIJS (ANP) - Judoka Teddy Riner en oud-atlete Marie-José Pérec hebben als laatste dragers van de vlam het olympische vuur voor de Spelen van Parijs ontstoken. Daarmee zijn de dertigste moderne Olympische Spelen officieel begonnen.

4 uur geleden
Cavendish wint ook wielercriterium in Heerlen

HEERLEN (ANP) - Mark Cavendish heeft voor de tweede keer deze week een Nederlands criterium gewonnen. De 39-jarige Britse wielrenner van Astana was onder het toeziend oog van enkele tienduizenden toeschouwers de beste in de Franssen Franken Ronde Heerlen.

5 uur geleden
Abbingh en De Jong zwaaien met vlag op regenachtige Seine

PARIJS (ANP) - Handbalster Lois Abbingh en 3x3-basketballer Worthy de Jong zwaaien ondanks de regen vol trots de Nederlandse vlag tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen op de Seine van Parijs. De Nederlandse afvaardiging, bestaande uit 144 atleten en begeleiders, was op de gezamenlijke boot met Peru als 58e van de 85 aan de beurt. Abbingh en De Jong stonden als enigen in het oranje op de boot.

6 uur geleden
Regen overschaduwt unieke openingsceremonie op Seine

PARIJS (ANP) - De regen heeft de openingsceremonie van de Olympische Spelen van Parijs op de Seine na een droog eerste halfuur overgenomen. Sporters kiezen er regelmatig voor om zich gekleed in een poncho vanaf de boten aan de honderdduizenden aanwezigen te tonen. De glimlachen op hun gezichten waren er niet minder om.

6 uur geleden
Tribunes langs Seine volgestroomd voor opening Spelen

PARIJS (ANP) - De vele tribunes met betaalde zitplaatsen langs de Seine zijn bij aanvang van de openingsceremonie van de Olympische Spelen zo goed als volgestroomd. Veel mensen hebben boven de kades een plekje gezocht waar ze het spektakel gratis kunnen zien.

8 uur geleden
Van Dijk kan TeamNL eerste plak bezorgen, hockeyteams in actie

PARIJS (ANP) - Op de eerste dag na de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs strijden de wielrensters en wielrenners om de medailles bij het tijdrijden. Demi Vollering en Ellen van Dijk doen zaterdag namens Nederland mee bij de vrouwen, Daan Hoole bij de mannen.

8 uur geleden
Openingsceremonie op Seine begonnen met vuurwerk en Griekse boot

PARIJS (ANP) - De openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs is vlak na 19.30 uur officieel begonnen met vuurwerk in de kleuren van de Franse vlag. De boot van Griekenland was de eerste in een parade vanaf Pont d'Austerlitz, waarin de afvaardigingen van tweehonderd landen verspreid over 85 boten uiteindelijk ruim 6 kilometer over de Seine zullen afleggen.

8 uur geleden