Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tennisser Dimitrov: het is een lange weg terug na corona

Tennisser Dimitrov: het is een lange weg terug na corona

MONTE CARLO (ANP) - Tennisser Grigor Dimitrov acht het niet aannemelijk dat hij deelneemt aan de US Open. De 29-jarige Bulgaar, de nummer 19 van de wereld, zegt in een interview met Tennis Majors dat het hersteltraject na besmetting met het coronavirus hem zwaar valt.

"Ik ben heel ver verwijderd van mijn beste tennis. Ik heb al meer dan een maand niet getennist. Het virus viel me zwaar. Ik bleef ongeveer een maand thuis en het is een moeizame weg terug", zei Dimitrov, die onlangs deelnam aan het demonstratietoernooi Ultimate Tennis Showdown. In Frankrijk verloor hij van Richard Gasquet en Feliciano Lopez.

Vorige maand was Dimitrov een van de deelnemers op het bekritiseerde toernooi van Novak Djokovic, die eveneens het coronavirus opliep.

Flinke impact

Volgens Dimitrov heeft het coronavirus flinke impact gehad op zijn fysieke gesteldheid. "Ik ademde niet goed en ik was moe. Ik had geen smaak en geen geur, alles wat je maar kunt bedenken. Het was dus niet leuk. Om eerlijk te zijn, moet ik blij zijn dat ik nu alweer op de baan sta", aldus de voormalig nummer 3 van de wereld.

"Op sommige dagen voel ik me heel goed en kan ik ongeveer vier uur trainen. Maar dan moet ik me ineens helemaal afsluiten om een dutje doen of gewoon uit te rusten. Dus ik moet dat proces doorlopen. Hopelijk herstel ik volledig."

Dimitrov zegt 3 kilo te hebben verloren en denkt dat het daarom "te ambitieus" is te denken aan deelname aan het masterstoernooi van Cincinnati of de US Open. Het toernooi van Cincinnati is verplaatst naar New York en begint op 22 augustus. Een week later begint op hetzelfde complex de US Open.

Meer uit Sport

Groenewegen wint tweede rit Arctic Race of Norway

BRØNNØYSUND (ANP) - Dylan Groenewegen heeft de tweede etappe van de Arctic Race of Norway gewonnen. Het was een rit over 154 kilometer van Mosjøen naar Brønnøysund. De sprinter van BikeExchange-Jayco won de sprint van een grote groep met overmacht, al juichte hij bijna te vroeg. De Belg Amaury Capiot en de Noor Edvald Boasson Hagen kwamen net niet voorbij.

57 minuten geleden
Griekspoor meldt zich ook af voor masterstoernooi Cincinnati

AMSTELVEEN (ANP) - Tennisser Tallon Griekspoor heeft zich ook afgemeld voor het masterstoernooi van Cincinnati. De nummer 2 van Nederland is "nog niet fit genoeg" na een coronabesmetting.

5 uur geleden
Zwemster Steenbergen ziet mondiale potentie in jong estafetteteam

ROME (ANP) - Zwemster Marrit Steenbergen ziet veel potentie in de estafetteploeg op de 4x200 meter vrije slag. Het jonge Nederlandse kwartet, waarin Steenbergen met haar 22 jaar de oudste is, pakte bij de EK in Rome heel verrassend goud op dit onderdeel. Dat betekende een primeur voor Oranje.

8 uur geleden
Jonge estafetteploeg verrast met eerste goud 4x200 meter bij EK

ROME (ANP) - De Nederlandse estafettezwemsters hebben bij de EK in Rome verrassend het goud gepakt op de 4x200 meter vrije slag. Het jonge Oranje-kwartet, bestaande uit Imani de Jong, Silke Holkenborg, Janna van Kooten en Marrit Steenbergen, veroverde in het openluchtzwembad in het Foro Italico de Europese titel in 7.54,07. Groot-Brittannië eindigde als tweede, het brons ging naar Hongarije.

21 uur geleden
Vos wint ook derde etappe Ronde van Scandinavië

SARPSBORG (ANP) - Marianne Vos heeft ook de derde etappe van de Ronde van Scandinavië gewonnen. Het was een rit van Moss naar Sarpsborg over ruim 118 kilometer, de eerste op Noorse bodem na etappes in Denemarken en Zweden. Vos, die rijdt voor Jumbo-Visma en de eerste twee etappes al had gewonnen, hield in een sprint van een grote groep de Deense Cecilie Uttrup Ludwig en de Belgische Shari Bossuyt achter zich.

22 uur geleden
Zverev zeker van deelname Daviscup Finals, twijfelt over US Open

HAMBURG (ANP) - Alexander Zverev is er zeker van dat hij over een maand zijn opwachting maakt op de Daviscup Finals. De Duitse olympische kampioen is sinds Roland Garros, begin juni, niet meer in actie gekomen wegens een zware enkelblessure.

1 dag geleden
Turnster Visser bij EK voorlopig op eerste plek in meerkamp

MÜNCHEN (ANP) - Naomi Visser heeft op de EK turnen in de meerkamp voorlopig de beste score neergezet in de eerste van in totaal vier subdivisies. De 20-jarige Visser kwam in München in de meerkamp tot een totaalscore van 53,265 punten. Daarmee bleef ze de Duitse turnsters Kim Bui (52,999) en Emma Malewski (52,032) voor. Vera van Pol en Tisha Volleman noteerden respectievelijk de vierde en zesde score.

1 dag geleden