Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tennisser Brooksby 18 maanden geschorst na fouten met dopingregels

Tennisser Brooksby 18 maanden geschorst na fouten met dopingregels

NEW YORK (ANP/RTR) - Tennisser Jenson Brooksby is 18 maanden geschorst omdat hij in een jaar tijd drie fouten heeft gemaakt met het doorgeven van zijn verblijfsplaats voor de dopingcontrole (whereabouts). Dat maakte de International Tennis Integrity Agency (ITIA) dinsdag bekend.

De 22-jarige Amerikaan, die vorig jaar nog tot op de 33e plaats op de wereldranglijst was geklommen, had eerder in juli een voorlopige schorsing geaccepteerd. De ITIA zei dat Brooksby de eerste en derde gemiste test had toegegeven, maar dat de tennisser de tweede fout betwist. De tennisser zei eerder tegen persbureau AP dat hij nooit positief heeft getest of verboden middelen heeft gebruikt.

Het missen van drie dopingcontroles in een periode van 12 maanden kan resulteren in een overtreding van de antidopingregels. Brooksby heeft 21 dagen om in beroep te gaan bij het sporttribunaal CAS. Brooksby speelde al meerdere maanden geen tenniswedstrijd meer vanwege twee handoperaties.

Meer uit Sport

Basketballers Boston Celtics winnen ook tweede finaleduel

BOSTON (ANP) - De basketballers van Boston Celtics hebben ook de tweede wedstrijd tegen Dallas Mavericks in de NBA-finale gewonnen. Aan de hand van Jrue Holiday boekte het team in Boston een 105-98-zege.

1 uur geleden
Griekspoor verdedigt titel in Rosmalen, rentree Van Rijthoven

ROSMALEN (ANP) - Tallon Griekspoor verdedigt deze week zijn titel op het grastoernooi van Rosmalen, het tweede tennistoernooi van Nederland. Tim van Rijthoven maakt er zijn rentree na bijna anderhalf jaar blessureleed, terwijl Arantxa Rus terugkeert na vier edities te hebben overgeslagen.

4 uur geleden
Verstappen geniet van natte GP Canada: zulke races heb je nodig

MONTREAL (ANP) - Max Verstappen genoot met volle teugen van de natte en daardoor rommelige Grote Prijs van Canada. "Dit was een gekke race, er gebeurde veel. Ik hou hiervan, dit soort races heb je nodig. Ik heb veel lol gehad", zei de 26-jarige Nederlander in een interview direct na het behalen van zijn derde zege op rij in Montreal.

10 uur geleden
Vijfvoudig olympisch kampioene Thompson-Herah loopt blessure op

NEW YORK (ANP) - Vijfvoudig olympisch kampioene Elaine Thompson-Herah heeft een blessure opgelopen bij een atletiekwedstrijd in New York. De 31-jarige Jamaicaanse sprintkoningin kwam als laatste over de meet en moest naderhand van de baan worden gedragen.

10 uur geleden
Verstappen profiteert met zege in Canada van uitvallen Leclerc

MONTREAL (ANP) - Max Verstappen heeft dankzij de zege in de incidentrijke Grote Prijs van Canada de leiding in de WK-stand een stuk steviger in handen gekregen. Charles Leclerc, de nummer 2 van het klassement, viel ongeveer halverwege de race uit nadat hij al tegen een flinke achterstand was aangelopen. Voor Verstappen is het zijn derde zege op een rij in Montreal. Lando Norris van McLaren werd tweede.

10 uur geleden
Atlete Klaver loopt op EK met Italiaans gebaar frustraties eruit

ROME (ANP) - Lieke Klaver liep op de EK in Rome in de halve finales van de 400 meter de frustratie over haar matige optreden in de finale van de 4x400 meter gemengde estafette eruit. De Nederlandse atlete maakte direct na de finish met haar beide handen het gebaar van ergernis zoals Italianen dat doen. Kort daarvoor was ze als eerste over de streep gespurt in een tijd van 50,57 seconden.

10 uur geleden
Leclerc valt uit in GP Canada, Verstappen kan afstand nemen

MONTREAL (ANP) - Ferrari-coureur Charles Leclerc heeft de Grote Prijs van Canada niet kunnen uitrijden. De nummer 2 van de WK-stand stopte met nog 28 van de 70 ronden te gaan, nadat hij op de negentiende plek al op een grote achterstand was gereden. De Monegask had onder meer pech met een langzame en bovendien slecht getimede pitstop.

11 uur geleden