Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tennisser Alcaraz wint US Open en is nieuwe nummer 1

Tennisser Alcaraz wint US Open en is nieuwe nummer 1

NEW YORK (ANP) - Tennisser Carlos Alcaraz heeft op de US Open zijn eerste grandslamtitel veroverd. De 19-jarige Spanjaard, als derde geplaatst in New York, versloeg de Noor Casper Ruud, de nummer 5 van de plaatsingslijst, in vier sets: 6-4 2-6 7-6 (1) 6-3.

Alcaraz is met de winst van de US Open maandag ook de nieuwe nummer 1 van de wereldranglijst. Hij neemt die positie over van Daniil Medvedev. De Russische titelverdediger werd in de vierde ronde uitgeschakeld en raakte daarmee zijn leidende positie kwijt. Alcaraz lost de Australiër Lleyton Hewitt af als de jongste nummer 1 van de wereld.

Voor beide spelers stond er heel wat op het spel in de eindstrijd op Flushing Meadows. Niet alleen was de titel de grootste prijs uit hun carrière tot nog toe, ook was er de wetenschap dat de winnaar zich een dag later de nieuwe nummer 1 van de wereldranglijst mocht noemen. Voor Alcaraz was het bovendien zijn eerste finale van een grandslamtoernooi, al won hij dit jaar wel al vier titels. Ruud verloor in mei zijn eerste grandslamfinale in Parijs van Rafael Nadal, maar won de toernooien van Gstaad, Genève en Buenos Aires, al waren die allemaal op gravel. Zijn enige andere finale op hardcourt dit jaar verloor hij in Miami van Alcaraz.

Met aanvallend spel nam Alcaraz het initiatief in de eerste set in het Arthur Ashe-stadion. Na breakkansen aan beide kanten in de openingsgames, won de Spanjaard de opslagbeurt van Ruud op 1-1. Die break was voldoende voor het winnen van de eerste set, waarin hij waar nodig aan het net verscheen en de punten pakte.

In de tweede set was Alcaraz minder dominant op zijn eigen opslag. Vooral op zijn tweede opslag scoorde hij maar weinig punten en in de rally's was de Noor ook beter. Ruud brak en kwam op 4-2 en nam met een tweede break de set: 6-2. Alcaraz toonde veerkracht door meteen in de derde set uit te lopen naar 2-0, maar Ruud kwam terug. Hij kreeg op 6-5 twee setpoints op de service van de Spanjaard. Die dwong alsnog een tiebreak af en won die door fouten van Ruud eenvoudig met 7-1.

De opgeleefde Alcaraz pakte in de vierde set op 3-2 de opslagbeurt van zijn Noorse opponent en was ineens dicht bij zijn eerste grandslamtitel. Na drie marathonpartijen op rij die hij pas won in de vijfde set kreeg hij tegen Ruud op 5-3 in de vierde set zijn eerste twee matchpoints. Na drie uur en 20 minuten was het op het tweede matchpoint met een ace raak. Vol ongeloof liet hij zich vallen op het Amerikaanse hardcourt.

Meer uit Sport

Riner en Pérec ontsteken olympisch vuur, Spelen Parijs begonnen

PARIJS (ANP) - Judoka Teddy Riner en oud-atlete Marie-José Pérec hebben als laatste dragers van de vlam het olympische vuur voor de Spelen van Parijs ontstoken. Daarmee zijn de dertigste moderne Olympische Spelen officieel begonnen.

3 uur geleden
Cavendish wint ook wielercriterium in Heerlen

HEERLEN (ANP) - Mark Cavendish heeft voor de tweede keer deze week een Nederlands criterium gewonnen. De 39-jarige Britse wielrenner van Astana was onder het toeziend oog van enkele tienduizenden toeschouwers de beste in de Franssen Franken Ronde Heerlen.

4 uur geleden
Abbingh en De Jong zwaaien met vlag op regenachtige Seine

PARIJS (ANP) - Handbalster Lois Abbingh en 3x3-basketballer Worthy de Jong zwaaien ondanks de regen vol trots de Nederlandse vlag tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen op de Seine van Parijs. De Nederlandse afvaardiging, bestaande uit 144 atleten en begeleiders, was op de gezamenlijke boot met Peru als 58e van de 85 aan de beurt. Abbingh en De Jong stonden als enigen in het oranje op de boot.

5 uur geleden
Regen overschaduwt unieke openingsceremonie op Seine

PARIJS (ANP) - De regen heeft de openingsceremonie van de Olympische Spelen van Parijs op de Seine na een droog eerste halfuur overgenomen. Sporters kiezen er regelmatig voor om zich gekleed in een poncho vanaf de boten aan de honderdduizenden aanwezigen te tonen. De glimlachen op hun gezichten waren er niet minder om.

5 uur geleden
Tribunes langs Seine volgestroomd voor opening Spelen

PARIJS (ANP) - De vele tribunes met betaalde zitplaatsen langs de Seine zijn bij aanvang van de openingsceremonie van de Olympische Spelen zo goed als volgestroomd. Veel mensen hebben boven de kades een plekje gezocht waar ze het spektakel gratis kunnen zien.

7 uur geleden
Van Dijk kan TeamNL eerste plak bezorgen, hockeyteams in actie

PARIJS (ANP) - Op de eerste dag na de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs strijden de wielrensters en wielrenners om de medailles bij het tijdrijden. Demi Vollering en Ellen van Dijk doen zaterdag namens Nederland mee bij de vrouwen, Daan Hoole bij de mannen.

7 uur geleden
Openingsceremonie op Seine begonnen met vuurwerk en Griekse boot

PARIJS (ANP) - De openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs is vlak na 19.30 uur officieel begonnen met vuurwerk in de kleuren van de Franse vlag. De boot van Griekenland was de eerste in een parade vanaf Pont d'Austerlitz, waarin de afvaardigingen van tweehonderd landen verspreid over 85 boten uiteindelijk ruim 6 kilometer over de Seine zullen afleggen.

7 uur geleden