Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tennisser Alcaraz door in Melbourne na moeizame winst op Sonego

Tennisser Alcaraz door in Melbourne na moeizame winst op Sonego

MELBOURNE (ANP) - Carlos Alcaraz staat in de derde ronde van de Australian Open. De Spaanse nummer 2 van de wereld was in een partij van bijna 3,5 uur met 6-4 6-7 (3) 6-3 7-6 (3) te sterk voor de Italiaan Lorenzo Sonego.

Alcaraz, die in zijn openingspartij de Fransman Richard Gasquet al versloeg, is één van de favorieten voor de titel en dat liet hij tegen Sonego direct zien. In de eerste set domineerde Alcaraz het spel en ging hij vrij makkelijk door zijn eigen opslagbeurten heen. Aan een break op 3-3 had de 20-jarige Alcaraz genoeg voor de eerste set, die hij op 5-4 zelf kon uitserveren.

In set twee ging het langer gelijk op en zette Sonego de Spanjaard meer onder druk. Een tiebreak was nodig voor de beslissing, die uiteindelijk met agressief tennis naar de 26-jarige Sonego ging. Alcaraz herpakte zich daarna direct met een vroege break in set drie, die hij niet meer weggaf. Op 5-3 serveerde hij de set makkelijk uit en kwam hij weer op voorsprong.

Te sterk

Alcaraz trok zijn hoge niveau door en brak Sonego direct in de vierde set. De Italiaan pakte die wel meteen terug, waardoor het opnieuw dicht bij elkaar lag en een tiebreak opnieuw de beslissing moest brengen. Daarin was Alcaraz duidelijk te sterk, waardoor hij nu in de derde ronde staat en daarmee zijn beste resultaat in Melbourne evenaart. Ook in 2022 kwam hij zo ver.

In de volgende ronde speelt Alcaraz, die de US Open en Wimbledon al eens won, tegen het 18-jarige Chinese talent Juncheng Shang of Numit Sagal uit India.

Meer uit Sport

TT van Assen verlengt contract met MotoGP tot en met 2031

ASSEN (ANP) - De TT van Assen heeft het contract met de MotoGP met vijf jaar verlengd. Het circuit in Drenthe is nu tot en met 2031 verzekerd van de koningsklasse van de motorsport dankzij een nieuwe overeenkomst met rechtenhouder Dorna.

12 minuten geleden
Handbalkeepster Lieder stopt per direct bij Oranje

OUDERKERK AAN DE AMSTEL (ANP) - Tess Lieder heeft per direct afscheid genomen als handbalinternational. De handbalkeepster werd in 2019 wereldkampioen met de Nederlandse handbalsters.

33 minuten geleden
Wielrenner Sagan maakt na hartproblemen rentree in Hongarije

KARCAG (ANP/Belga) - Drievoudig wereldkampioen wielrennen Peter Sagan maakt na zijn hartproblemen een rentree in een wegkoers. De Slowaak start volgende week in de Ronde van Hongarije, meldde zijn team Pierre Baguette Cycling.

1 uur geleden
Schumacher voorziet leegloop Red Bull na vertrek Newey

BERLIJN (ANP/DPA) - Voormalig Formule 1-coureur Ralf Schumacher verwacht dat meer personeel zal vertrekken bij Red Bull nadat het Formule 1-team heeft aangekondigd dat topontwerper Adrian Newey begin 2025 opstapt. "Ik denk dat dit het begin is van een nieuw tijdperk voor Red Bull. Hij zal niet de laatste zijn die vertrekt", zei de 48-jarige broer van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher tegen persbureau dpa.

2 uur geleden
Basketballers Boston Celtics naar tweede ronde play-offs

BOSTON (ANP/RTR) - De basketballers van de Boston Celtics hebben de tweede ronde van de play-offs in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA bereikt. In eigen huis versloegen ze Miami Heat met 118-84 en beslisten zo de onderlinge strijd in de play-offs van de Eastern Conference met 4-1.

5 uur geleden
Zevenvoudig wereldkampioen O'Sullivan uitgeschakeld op WK snooker

SHEFFIELD (ANP) - Het wereldkampioenschap snooker gaat verder zonder Ronnie O'Sullivan. De zevenvoudig wereldkampioen uit Engeland was in Sheffield niet opgewassen tegen zijn landgenoot Stuart Bingham (10-13).

13 uur geleden
Sinner zegt met heupblessure af voor kwartfinale in Madrid

MADRID (ANP) - Jannik Sinner heeft zich afgemeld voor zijn wedstrijd tegen Felix Auger-Aliassime in de kwartfinales van het masterstoernooi van Madrid. De als eerste geplaatste Italiaan heeft een heupblessure, meldt de organisatie. Eerder op woensdag raakte het toernooi ook al titelverdediger Carlos Alcaraz kwijt. De Spanjaard verloor in drie sets van de Rus Andrej Roeblev.

17 uur geleden