Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tenniskampioenen vol lof over 'nieuwe ster' Raducanu

NEW YORK (ANP) - Tennisgrootheden uit het verleden en heden hebben met bewondering gekeken naar de prestatie van de Britse tiener Emma Raducanu. De 18-jarige qualifier won zonder ook maar een set af te staan de US Open.

"Een nieuwe ster is geboren en Raducanu schrijft historie. Nooit eerder won een qualifier een grand slam. En ze begint pas net", schreef Martina Navratilova op Twitter. "Ze hoeft zich in ieder geval nooit meer te kwalificeren." De Tsjechische Navratilova won zelf achttien grand slams, waaronder vier keer de US Open.

Tenniscoryfee Rod Laver meldde zich ook via zijn sociale media. "Goed gedaan Emma. Het was het eerste duel van vele wedstrijden die nog gaan volgen tegen Leylah. Er bestaat bij mijn geen twijfel dat jullie nog meer grand slams gaan winnen. Een historisch moment op de US Open, gefeliciteerd", aldus de Australische legende.

Een andere voormalig kampioen, Andy Roddick, had ook veel respect voor de jonge Britse, die in de finale de een jaar oudere Leylah Fernandez versloeg (6-4 6-3). "Deze twee jonge meiden zijn een absolute gift voor het tennis", stelde hij. De winnaar van de editie van 2003 was ook onder de indruk van de speech van Fernandez, die de aanslagen van 11 september 2001 aanhaalde. "Dit was een van de mooiste en volwassen toespraken die ik ooit na een wedstrijd heb gezien. En ze is pas 19. Ik sta er versteld van."

Ook spelers die nog altijd actief zijn, lieten zich horen na de bijzondere finale. "Een geweldige prestatie van beide speelsters", aldus Nick Kyrgios. "Wat een superster. Echt geweldig. Geschiedenis is geschreven", twitterde Heather Watson, een andere Britse tennisster.

Ook vanuit andere sporten kwamen felicitaties binnen, onder meer uit de voetbalwereld. "Gefeliciteerd met het kampioenschap op de US Open. 'The Reds' stonden achter je", schreef Manchester United.

Meer uit Sport

Turner De Munck wint EK-zilver op voltige

RIMINI (ANP) - Turner Loran de Munck (24) heeft bij de EK in het Italiaanse Rimini het zilver gegrepen op voltige. De Munck kwam in de finale tot 14,933 punten. Daarmee hoefde hij alleen de Ierse wereldkampioen Rhys McClenaghan (15,300) voor zich te dulden. Europees meerkampkampioen Marios Georgiou uit Cyprus pakte het brons (14,800).

1 uur geleden
Tennisser Van de Zandschulp buigt voor Fransman Humbert in Madrid

MADRID (ANP) - Botic van de Zandschulp is niet verder gekomen dan de tweede ronde van het masterstoernooi in Madrid. De Nederlandse tennisser boog op het Spaanse gravel voor de Fransman Ugo Humbert, die beduidend beter was en won in twee sets: 6-3 6-3.

Judoka De Wit houdt zilver over aan eerste EK-finale

ZAGREB (ANP) - Judoka Frank de Wit heeft bij de EK in Zagreb genoegen moeten nemen met zilver. De 28-jarige Noord-Hollander verloor in de klasse tot 81 kilogram in de finale van Tato Grigalasjvili uit Georgië met ippon. De regerend wereldkampioen wierp De Wit na 44 seconden op zijn rug.

Wielerploeg SD Worx-Protime aast met Vollering op Vuelta-zege

VALENCIA (ANP) - Wielerploeg SD Worx-Protime gaat met Demi Vollering op jacht naar de eindoverwinning in de Vuelta España Femenina. De 27-jarige wielrenster krijgt in de Ronde van Spanje, die zondag van start gaat met een ploegentijdrit in Valencia, hulp van onder anderen Europees kampioene Mischa Bredewold.

3 uur geleden
McNulty wint tijdrit in Ronde van Romandië, Ayuso nieuwe leider

ORON (ANP) - De Amerikaanse wielrenner Brandon McNulty heeft de derde etappe van de Ronde van Romandië gewonnen. De renner van UAE Team Emirates was de snelste in een individuele tijdrit over 15,5 kilometer met start en finish in Oron. McNulty profiteerde van droge omstandigheden. De meeste klassementsrenners werkten hun tijdrit af in de regen.

Judoka Van Lieshout pakt zilver in eerste EK-finale

ZAGREB (ANP) - Judoka Joanne van Lieshout heeft genoegen moeten nemen met zilver bij de EK in Zagreb. De 21-jarig judoka verloor in haar eerste EK-finale bij de senioren in de klasse tot 63 kilogram van Renata Zachova uit Tsjechië op ippon.

Titelverdediger Alcaraz naar derde ronde op tennistoernooi Madrid

MADRID (ANP) - Carlos Alcaraz heeft eenvoudig de derde ronde bereikt van het masterstoernooi van Madrid. De als tweede geplaatste Spanjaard won in twee sets van Aleksandr Sjevtsjenko uit Kazachstan: 6-2 6-1.