Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tennisfans welkom op Roland Garros

Tennisfans welkom op Roland Garros

PARIJS (ANP) - Bij de Open Franse tenniskampioenschappen op Roland Garros zijn toeschouwers welkom. De organisatie maakte donderdag bekend uit te gaan van een maximale capaciteit van 50 tot 60 procent van het aantal tennisfans dat normaal op het tennispark in Parijs wordt toegelaten.

Toen enkele weken terug bekend werd dat bij de US Open de deuren dicht blijven, liet voorzitter Bernard Giudicelli van de Franse tennisfederatie al weten dat het grandslamtoernooi in zijn land alleen zou worden gehouden als er toeschouwers welkom zouden zijn. In welke mate dat zal zijn, vertelde hij donderdag. In de grote stadions mogen groepen van maximaal vier mensen bij elkaar zitten, met een lege stoel tussen hen en andere groepen. Rond de kleinere banen blijft de helft van de stoeltjes onbezet.

Giudicelli rekende voor dat de maatregelen betekenen dat er op de eerste dagen van het toernooi, wanneer er op alle banen wordt gespeeld, zo'n 20.000 toeschouwers het park kunnen betreden. Op de dag dat een finale wordt gespeeld is er plaats voor 10.000 fans. Die aantallen kunnen nog worden aangepast als de Franse overheid de regels rond 'social distancing' aanpast. Mondkapjes zijn verplicht wanneer mensen zich verplaatsen op het tennispark, op de tribune wordt slechts aangeraden ze te dragen. "Als de situatie zich goed ontwikkelt zijn er in september meer kaartjes beschikbaar", zei Giudicelli. Mochten er juist minder toeschouwers welkom zijn dan wordt er onder de mensen die reeds een ticket hebben geloot.

Roland Garros zou eigenlijk in mei beginnen, maar het coronavirus voorkwam dat. Nu moet het toernooi na de kwalificaties op 27 september beginnen. De afsluitende mannenfinale is op 11 september. De US Open staan van 31 augustus tot en met 13 september gepland.

Meer uit Sport

PSV mist alleen Lang voor uitduel met NEC

EINDHOVEN (ANP) - PSV hervat de competitie zaterdag tegen NEC met een vrijwel fitte selectie. In de uitwedstrijd tegen de Nijmeegse nummer 6 van de Eredivisie mist PSV zaterdagmiddag (16.30 uur) alleen nog aanvaller Noa Lang. "Alle internationals zijn fit teruggekomen", zei trainer Peter Bosz vrijdagmiddag.

16 minuten geleden
Radeloze Alcaraz voelde zich weer even 13 jaar oud tegen Dimitrov

MIAMI (ANP) - Tennisser Carlos Alcaraz voelde zich bij vlagen radeloos in zijn partij in de kwartfinale van het masterstoernooi van Miami tegen Grigor Dimitrov. De nummer 2 van de wereld verloor met 6-2 6-4 van de Bulgaar, die indruk maakte met agressief tennis en de Spanjaard zijn wil oplegde.

4 uur geleden
Djokovic heeft nog geen idee wie coach Ivanisevic moet vervangen

BELGRADO (ANP/AFP) - Novak Djokovic heeft nog geen idee wie coach Goran Ivanisevic moet vervangen in zijn begeleidingsteam. De nummer 1 van de wereld maakte eerder deze week bekend niet langer samen te werken met de Kroaat.

5 uur geleden
Alcaraz uit Miami Open na nederlaag in kwartfinale tegen Dimitrov

MIAMI (ANP) - Tennisser Carlos Alcaraz heeft de kwartfinale van het masterstoernooi van Miami niet overleefd. De als eerste geplaatste Spanjaard verloor in twee sets van de Bulgaar Grigor Dimitrov: 6-2 6-4.

10 uur geleden
Darter Littler klopt Van Gerwen in halve finale Premier League

BELFAST (ANP) - Darter Michael van Gerwen is in de halve finale van de Premier League of Darts uitgeschakeld. De Nederlander verloor in de negende speelronde in Belfast met 6-3 van Luke Littler uit Engeland.

14 uur geleden
Darter Van Gerwen weer eens naar halve finale Premier League

BELFAST (ANP) - Darter Michael van Gerwen heeft weer eens de halve finales bereikt in de Premier League of Darts. De Nederlander won in de negende speelronde in Belfast in de kwartfinales met 6-4 van Michael Smith. Van Gerwen was in de weken hiervoor vier keer op rij uitgeschakeld in de kwartfinales.

16 uur geleden
Zverev bereikt laatste vier bij masterstoernooi Miami

MIAMI (ANP) - Tennisser Alexander Zverev heeft de halve finales van het masterstoernooi van Miami bereikt. De 26-jarige Duitser versloeg in de kwartfinale de Hongaar Fabian Marozsan in twee sets: 6-3 7-5.

17 uur geleden