Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tenniscoach Groeneveld ziet 2024 als tussenjaar

Tenniscoach Groeneveld ziet 2024 als tussenjaar

TOKIO (ANP) - Tenniscoach Sven Groeneveld is niet van plan om voor komend tennisseizoen te gaan samenwerken met een speler of speelster. De 58-jarige Groeneveld beëindigde eind oktober de samenwerking met Botic van de Zandschulp.

"2024 wordt voor mij een tussenjaar. Om privéredenen kies ik ervoor om voor het eerst in mijn carrière niet fulltime te gaan reizen. De focus ligt voor mij in 2024 op zelfontwikkeling", laat Groeneveld weten aan het ANP.

Groeneveld gaat wel de Japanse tennisser Taro Daniel adviseren en hem op een aantal toernooien bijstaan. Die werkzaamheden had hij tijdens zijn periode met de nummer 2 van Nederland stilgelegd. De 30-jarige Daniel is de nummer 75 van de wereld.

Samenwerking beëindigd

Eind oktober werd bekend dat Groeneveld en Van de Zandschulp de samenwerking in 2024 niet zouden voortzetten. Ze werkten maar een paar maanden samen. Van de Zandschulp heeft nog geen nieuwe coach aangesteld.

Groeneveld was in het verleden de coach van onder anderen Maria Sjarapova, Monica Seles en Michael Stich.

Meer uit Sport

Pogacar genoot van 'spel' in finale derde etappe Giro

FOSSANO (ANP) - Tadej Pogacar keek met een glimlach terug op zijn actie kort voor de finish van de derde etappe van de Giro d'Italia. De leider in het klassement ging achter de ontsnapte Deen Mikkel Frølich Honoré aan en kreeg zijn Britse concurrent Geraint Thomas mee. Hun poging strandde 400 meter voor de finish. "Het voelde aan als een spel, zoals vroeger met vriendjes", vertelde de Sloveen van UAE Team Emirates in het flashinterview na de door de Belg Tim Merlier gewonnen rit.

30 minuten geleden
Belgische sprinter Merlier wint derde etappe Giro d'Italia

FOSSANO (ANP) - De Belgische wielrenner Tim Merlier heeft de derde etappe van de Giro d'Italia gewonnen. Het was een relatief vlakke rit over 166 kilometer van Novara naar Fossano. De renner van Soudal - QuickStep boekte al zijn achtste zege van het seizoen.

2 uur geleden
Topsnelheid omlaag in MotoGP door nieuwe regels vanaf 2027

MADRID (ANP) - De topsnelheid in de MotoGP gaat vanaf 2027 omlaag door de invoering van motoren met minder vermogen. De cilinderinhoud gaat naar beneden van 1000cc naar 850cc. Het is een maatregel om de veiligheid te vergroten in de koningsklasse van de motorsport, meldt de MotoGP.

5 uur geleden
Zelfverzekerde Norris verwacht nu meer zeges in Formule 1

MIAMI (ANP) - Voor Lando Norris was zijn eerste overwinning in de Formule 1 een enorme opluchting, maar geen verrassing. "Aan het begin van het jaar zei ik al dat wij races konden winnen. Veel mensen twijfelden daaraan, maar ik was vol vertrouwen. Ik wist dat mijn tijd zou komen", zei de Brit van McLaren tijdens de persconferentie van de FIA na afloop van de Grote Prijs van Miami.

8 uur geleden
Beachduo Van de Velde/Immers verliest finale in Brasilia

BRASILIA (ANP) - Beachvolleyballers Steven van de Velde en Matthew Immers hebben naast de titel van het Elite 16-toernooi van Brasilia gegrepen. Het Nederlandse koppel verloor de finale in drie sets van de Brazilianen Evandro en Arthur: 17-21 23-21 15-9

11 uur geleden
Sprinter Martina nog niet zeker van zesde Spelen

NASSAU (ANP) - Churandy Martina is nog niet zeker van zijn zesde deelname aan de Olympische Spelen. De 39-jarige sprinter wist zich bij de WK estafette op de Bahama's niet te plaatsen voor het toernooi in Parijs met de ploeg op de 4x100 meter.

11 uur geleden
Zilver Bol en Klaver op 4x400 meter gemengd bij WK estafette

NASSAU (ANP) - Atletes Femke Bol en Lieke Klaver hebben de Nederlandse ploeg op de 4x400 meter gemengd aan een zilveren medaille geholpen op de WK estafette. Alleen het kwartet uit de Verenigde Staten was in de finale bij de zogeheten World Relays op de Bahama's sneller.

12 uur geleden