Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tennisbonden nemen maatregelen tegen late eindtijden

Tennisbonden nemen maatregelen tegen late eindtijden

LONDEN (ANP) - Tennisbonden ATP en WTA hebben maatregelen genomen tegen de late eindtijden van wedstrijden. Dat is gebeurd naar aanleiding van een oproep vanuit de spelers, zo melden de bonden in een gemeenschappelijke verklaring.

"Het aantal late eindtijden, gedefinieerd als wedstrijden die na middernacht eindigen, is de afgelopen jaren aanzienlijk gestegen, met negatieve gevolgen voor spelers en fans. Dit hangt samen met een toename van de gemiddelde wedstrijdduur", stellen de ATP en WTA.

De laatste maanden ontstond er felle kritiek naar aanleiding van de tijdstippen waarop tenniswedstrijden werden beslist. Vorige week werd er op de United Cup nog tot 02.20 uur plaatselijke tijd getennist. In 2022 kon Alexander Zverev in Acapulco zelfs pas rond 05.00 uur een overwinning vieren, nadat hij nog ver na middernacht de baan op was gestuurd.

Niet later dan 23.00 uur

Wedstrijden mogen in 2024 niet later dan 23.00 uur plaatselijke tijd beginnen. Alleen in bijzondere omstandigheden, zoals culturele tradities of slechte weersomstandigheden, kan daarvan worden afgeweken. Tevens wordt er geprobeerd de wedstrijden in de late avonduren zoveel mogelijk te verplaatsen naar andere banen als eerdere wedstrijden lang dreigen te duren.

Volgens de bonden mogen de avondsessies niet later dan 19.30 uur beginnen en het advies wordt gegeven om die sessies al om 18.30 uur te laten aanvangen. De avondsessies mogen niet uit meer dan twee partijen bestaan en op iedere baan mogen gedurende de dag niet meer dan vijf partijen worden gepland.

De bonden zeggen de maatregelen na dit seizoen te gaan evalueren.

Meer uit Sport

Sprinter Groenewegen wint criterium Daags na de Tour in Boxmeer

BOXMEER (ANP) - Dylan Groenewegen heeft het wielercriterium Daags na de Tour in Boxmeer gewonnen. De Nederlands kampioen van Jayco AlUla was de beste in de sprint in de Brabantse gemeente. Hij versloeg zijn landgenoten Mike Teunissen en Wout Poels.

12 minuten geleden
Tourwinnaar Pogacar meldt zich af voor Olympische Spelen Parijs

MONACO (ANP/AFP) - Wielrenner Tadej Pogacar heeft zich afgemeld voor de Olympische Spelen in Parijs. De drievoudig Tourwinnaar uit Slovenië, die zou starten in de wegwedstrijd op 3 augustus, doet toch niet mee, meldt het Sloveense olympisch comité.

2 uur geleden
Tennisster Vondrousova niet op Spelen, Siniakova vervangt haar

PRAAG (ANP) - Tennisster Marketa Vondrousova uit Tsjechië heeft zich teruggetrokken voor de Olympische Spelen in Parijs. De winnares van zilver van de Spelen van Tokio drie jaar geleden heeft last van een blessure aan haar hand. Landgenote Katerina Siniakova vervangt haar.

2 uur geleden
Sprinter Girmay verlengt bij Intermarché-Wanty na succes in Tour

DOORNIK (ANP) - Wielrenner Biniam Girmay heeft zijn contract bij Intermarché-Wanty verlengd tot het einde van 2028. De 24-jarige sprinter uit Eritrea schreef tijdens de afgelopen Tour de France geschiedenis door als eerste Afrikaanse renner het puntenklassement te winnen. Hij won tevens drie etappes in Frankrijk.

5 uur geleden
Basketballer James draagt Amerikaanse vlag bij opening Spelen

PARIJS (ANP/RTR) - Basketballer LeBron James draagt vrijdag de Amerikaanse vlag tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs. De 39-jarige tweevoudig winnaar van olympisch goud werd gekozen bij een stemming onder Amerikaanse olympische sporters.

8 uur geleden
Handbalster Abbingh en basketballer De Jong vlaggendragers Spelen

PARIJS (ANP) - Handbalster Lois Abbingh en 3x3 basketballer Worthy de Jong dragen komende vrijdag de Nederlandse vlag tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen van Parijs. Dat maakte chef de mission Pieter van den Hoogenband bekend.

10 uur geleden
Gemengde gevoelens Nadal na verloren finale in aanloop Spelen

BASTAD (ANP/RTR) - Rafael Nadal hield gemengde gevoelens over aan zijn verloren finale op het tennistoernooi van Bastad. De 38-jarige Spanjaard was ontevreden over zijn niveau, maar was blij dat hij in aanloop naar de Olympisch Spelen geen blessures had opgelopen.

12 uur geleden