Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

TenneT: stroomstoring in Flevoland is voorbij

TenneT: stroomstoring in Flevoland is voorbij

LELYSTAD (ANP) - De stroomstoring op het elektriciteitsnet in een deel van Flevoland is weer verholpen. Dat meldt een woordvoerder van netbeheerder TenneT. "Er is overal weer stroom. De voorziening is samen met netbeheerder Liander weer hersteld." Wel is er nog een brand op een hoogspanningsstation in Dronten, aldus de woordvoerder.

De stroomstoring ontstond rond 15.50 uur door kortsluiting op het net van TenneT tussen Lelystad en Dronten. Er ontstond brand op het hoogspanningsstation van Dronten. De kortsluiting zou weer ontstaan zijn door werkzaamheden op het hoogspanningsstation in Lelystad, maar dat is nog niet helemaal duidelijk, aldus de woordvoerder.

De brand op de installatie in Dronten is nog bezig. "Gelukkig zijn er geen gewonden, zover bekend", aldus de woordvoerder. De hulpdiensten zijn ter plaatse en hebben in de omgeving uit voorzorg een aantal wegen afgezet.

Door de stroomstoring is een deel van de elektriciteit afgeschakeld geweest. "We weten nog niet hoeveel en op welke plekken precies. Dat wordt nog uitgezocht."

Ook de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland meldt dat de stroomstoring in de omgeving van Harderwijk, Putten en Ermelo is verholpen. "Alle adressen hebben weer stroom." Volgens de veiligheidsregio waren er in Flevoland enkele stroomkabels geknapt waardoor er ook een korte stroomonderbreking was in Noord- en Oost-Gelderland.

Meer uit Binnenland

Sneeuw begonnen in zuiden, komende uren op meer plaatsen wit

HOUTEN (ANP) - In het zuiden van het land is het aan het eind van de middag begonnen met sneeuwen. De komende uren wordt het op steeds meer plaatsen wit en glad, zo verwacht Weeronline. Het sneeuwgebied trekt noordoostwaarts over het land en zondagnacht is er vooral in het noorden nog een tijd sneeuwval.

49 minuten geleden
Rode Kruis bezig met voorbereiding in Ter Apel

TER APEL (ANP) - Het Rode Kruis is zondag bezig met de voorbereiding van de opbouw van douchecabines op het terrein van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) in Ter Apel. Door de enorme drukte bij het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) moeten asielzoekers al bijna twee maanden 's nachts en nu ook overdag in wachtkamers van de IND verblijven, soms op stoelen en op de grond. Daarom is de hulp ingeroepen van het Rode Kruis.

1 uur geleden
Oud-Rusland-correspondent Peter d'Hamecourt (77) overleden

SAVIGNAC-DE-DURAS (ANP) - Journalist en oud-Rusland-correspondent Peter d'Hamecourt is zondag op 77-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie aan het ANP gemeld. D'Hamecourt overleed aan een hartstilstand in Frankrijk, waar hij woonde.

3 uur geleden
ANWB en Rode Kruis hebben veel tips voor winters weer

DEN HAAG (ANP) - Weer- en verkeersdiensten, het spoor en het vliegverkeer maken zich op voor sneeuw zondagmiddag. Op internet adviseren allerlei instanties hoe verkeersdeelnemers zich kunnen voorbereiden. Met de auto vast komen te zitten in een file terwijl het glad is en sneeuwt, is nooit fijn.

4 uur geleden
Schiphol: sneeuwvloot staat paraat

SCHIPHOL (ANP) - De sneeuwvloot van Schiphol staat paraat voor als de sneeuwval zondagmiddag begint. Het gaat om een voorraad voertuigen die met vegers en blowers de start- en landingsbanen, en ook de taxibanen en parkeerplaatsen van de vliegtuigen, sneeuwvrij kan maken. Volgens een woordvoerder van de luchthaven zijn er ook tientallen kantoormedewerkers opgeroepen om hierbij te helpen.

5 uur geleden
Grote schade aan appartementencomplex Amsterdam door explosie

AMSTERDAM (ANP) - Zo'n tien bewoners van een appartementencomplex in Amsterdam-Zuidoost kunnen voorlopig hun huis niet meer in, na een explosie in het complex. Door de explosie is onder meer de gevel van een woning geslagen. Een woordvoerder van de brandweer spreekt van grote schade.

5 uur geleden
Bioscopen na de staking: schema 2024 nog niet helemaal zeker

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse bioscopen lijken nog weinig problemen te ondervinden van de gevolgen van de grote Hollywoodstakingen, die maandenlang de opnames van films en series platlegden. Dat stellen de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) en Pathé, de grootste filmexploitant van Nederland. Maar de effecten zijn mogelijk in de nabije toekomst wél merkbaar.

6 uur geleden