Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tencent moet nieuwe apps laten goedkeuren door Chinese overheid

Tencent moet nieuwe apps laten goedkeuren door Chinese overheid

SHENZHEN (ANP/AFP) - Het Chinese techbedrijf Tencent moet al zijn nieuwe apps en updates van bestaande apps eerst laten goedkeuren door de Chinese overheid, voordat die gebruikt mogen worden door consumenten. Dat meldt de Chinese staatszender CCTV. De stap is een verdere aanscherping van de harde aanpak van Beijing van de binnenlandse technologiesector.

Tencent, waarin de in Amsterdam genoteerde techinvesteerder Prosus een groot belang heeft, kreeg al te maken met strenge regels rond onlinegames voor kinderen, maar ook voor zijn populaire chatapp WeChat. Het harde optreden van de regering omvatte maatregelen om de speeltijd van videogames voor kinderen drastisch te beperken en heeft ook de goedkeuring van nieuwe games op 's werelds grootste markt voor videogames vertraagd.

De Chinese regering is het afgelopen jaar overgegaan tot strengere maatregelen in de techsector om de macht van grote bedrijven als Tencent en Alibaba in te perken. In september hebben honderden Chinese makers van videogames, waaronder Tencent, gezworen om hun producten beter te controleren op "politiek schadelijke" inhoud en de speeltijd voor minderjarige spelers aan banden te leggen.

Het bedrijf moet nu nieuwe apps of updates voor inspectie indienen bij het ministerie van Industrie en Informatietechnologie voordat ze kunnen worden geüpload of bijgewerkt. "Nadat ze de inspectie hebben doorstaan, kunnen ze aan gebruikers worden aangeboden", aldus de staatszender. De laatste stap van Beijing tegen Tencent volgt op de vaststelling van "overtredingen" van het bedrijf met negen van zijn apps sinds het begin van het jaar.

Tencent verklaarde tegen persbureau AFP dat het concern aan de nieuwe vereisten zal voldoen. Het bedrijf rapporteerde eerder deze maand zijn traagste omzetgroei in een kwartaal sinds 2004, onder meer door de strengere aanpak door Beijing.

Meer uit Financieel

ING in kopgroep licht hogere AEX na strategie-update

AMSTERDAM (ANP) - ING behoorde maandag tot de sterkste stijgers in de AEX-index op het Damrak. Beleggers reageerden positief op de strategie-update die de bank voorafgaand aan zijn investeerdersdag in Londen gaf. Volgens topman Steven van Rijswijk wil ING de winstgevendheid in de periode 2024-2027 structureel verbeteren, het klantenbestand vergroten en de groei versnellen. ING verhoogde daarbij de doelstelling voor het rendement op eigen vermogen, de maatstaf die aangeeft hoeveel winst er wordt gemaakt met het vermogen van de bank, naar 14 procent. Het aandeel steeg 2,9 procent.

31 minuten geleden
Britse pubs sluiten in rap tempo, 80 per maand in eerste kwartaal

LONDEN (ANP) - Het gaat steeds slechter met de pubs in Engeland en Wales. In de eerste drie maanden van dit jaar sloten maandelijks tachtig pubs de deuren, meldt persbureau Belga op basis van vastgoedadviseur Altus Group. In totaal verdwenen er in die periode 239 pubs.

35 minuten geleden
DNB: vertrouwen huishoudens in financiële instellingen stabiel

AMSTERDAM (ANP) - Het vertrouwen van Nederlandse huishoudens in financiële instellingen zoals banken, verzekeraars en pensioenfondsen is het afgelopen jaar stabiel gebleven. Dat meldt De Nederlandsche Bank (DNB) op basis van onderzoek dat elk voorjaar wordt uitgevoerd.

1 uur geleden
Fors meer hypotheken met NHG-garantie afgesloten

UTRECHT (ANP) - In 2023 kozen 46 procent meer woningeigenaren ervoor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) af te sluiten bij de aankoop van een nieuwe woning. Dat meldt NHG in het jaarverslag. De stijging ten opzichte van een jaar eerder komt volgens de organisatie doordat meer woningen onder de NHG-grens vielen en omdat beleggers door strengere overheidsregels, waaronder de verhoogde overdrachtsbelasting, nauwelijks meer huizen kochten.

1 uur geleden
Pensioenfonds ABP steekt 420 miljoen in 1500 huurwoningen

DEN HAAG (ANP) - Ambtenarenpensioenfonds ABP gaat samen met het grote vastgoedconcern Greystar zo'n 1500 huurwoningen bouwen in de Randstad en andere grote steden. De partijen steken daar 420 miljoen euro in. Het grootste pensioenfonds van Nederland wil in totaal 5 miljard euro beleggen in woningen in Nederland.

1 uur geleden
Aandacht voor ING op Damrak na update strategie

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht maandag onder meer uit naar ING. De bank gaf voorafgaand aan zijn beleggersdag in Londen een update van de strategie. Volgens topman Steven van Rijswijk wil de bank de winstgevendheid in de periode 2024-2027 structureel verbeteren, het klantenbestand vergroten en de groei versnellen. ING verhoogde daarbij de doelstelling voor het rendement op eigen vermogen, de maatstaf die aangeeft hoeveel winst er wordt gemaakt met het vermogen van de bank, naar 14 procent.

1 uur geleden
Beleggers blijven onrust Franse politiek in de gaten houden

AMSTERDAM (ANP) - De aandacht van beleggers gaat komende beursweek wederom uit naar de politieke ontwikkelingen in Frankrijk en de onrust die daardoor is ontstaan op de Franse financiële markten. Vorige week ging de aandelenbeurs in Parijs hard onderuit na het verrassende besluit van president Emmanuel Macron om vervroegde parlementsverkiezingen uit te schrijven.

17 uur geleden