Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ten minste tot 3 oktober geen treinen tussen Lelystad en Dronten

Ten minste tot 3 oktober geen treinen tussen Lelystad en Dronten

LELYSTAD/DRONTEN (ANP) - Het herstellen van de spoorverbinding tussen Lelystad en Dronten gaat nog weken duren. De NS denkt nu dat er zeker tot 3 oktober geen treinen rijden tussen de twee plaatsen na de stroomstoring van vrijdag. Spoorbeheerder ProRail komt volgende week met een nieuwe prognose, maar het herstel van de spoorschade kan ook na 3 oktober nog weken duren, bevestigt een woordvoerder na berichtgeving door vakblad SpoorPro.

ProRail meldde eerder nog dat de treinen in elk geval tot medio september niet zouden rijden. De stroomstoring in Flevoland ontstond vrijdagmiddag door kortsluiting en brand in een hoogspanningsstation. Een hoogspanningskabel kwam op een bovenleiding van het spoor bij Swifterbant terecht. Volgens een woordvoerder van ProRail heeft dat een miljoenenschade veroorzaakt. Niet alleen kabels en schakelaars zijn kapot, ook IT-systemen en de treinbeveiliging zouden zijn geraakt.

De spoorbeheerder is nog bezig met het in kaart brengen van de schade en voert eerste herstelwerkzaamheden uit. Volgende week denkt ProRail een realistische prognose te kunnen doen van wanneer de treinen weer kunnen gaan rijden. De NS heeft tot die tijd bussen ingezet op het traject.

Meer uit Binnenland

Chemours betaalt schoonmaak van met PFAS vervuilde moestuinen

DORDRECHT (ANP) - Chemiebedrijf Chemours uit Dordrecht betaalt het schoonmaken van moestuinen in de buurt die zijn vervuild met PFAS. Het is de eerste concrete stap die Chemours zet, nadat de rechter in september had geoordeeld dat het bedrijf aansprakelijk is voor de schade die in ieder geval tussen 1984 en 1998 is aangericht door PFAS-uitstoot. Het ging om een tussenvonnis in de zaak die is aangespannen door de gemeenten Dordrecht, Papendrecht, Sliedrecht en Molenlanden.

3 minuten geleden
Raad van toezicht in gesprek met redacteuren omroep WNL

HILVERSUM (ANP) - Raad van toezicht-voorzitter Loek Hermans van omroep WNL is donderdagmiddag in gesprek gegaan met redacteuren van de omroep. Dat bevestigt raad van toezicht-lid Fons van Westerloo aan het ANP na berichtgeving daarover van het AD. Omroepdirecteur Bert Huisjes was niet bij het gesprek aanwezig. Over de uitkomst van het gesprek is vooralsnog niets bekend.

4 minuten geleden
Nieuwe korpschef: gevaar dat politie 'manusje-van-alles' wordt

DEN HAAG (ANP) - Janny Knol, de nieuwe korpschef van de Nationale Politie, wil dat de organisatie zich weer meer richt op "het opsporen van delicten die burgers en de rechtsstaat het meeste raken". Dat zei ze donderdag in de speech na haar installatie in de Nieuwe Kerk in Den Haag. Knol volgt Henk van Essen op, die sinds 2020 de hoogste baas van de politie was.

6 minuten geleden
UWV wil snel aan de slag met eindrapport arbeidsongeschiktheid

DEN HAAG (ANP) - Het UWV hoopt snel aan de slag te kunnen met de aanbevelingen uit het eindrapport over het arbeidsongeschiktheidsstelsel dat donderdag is gepresenteerd. Volgens de uitvoeringsinstantie van uitkeringen is het van groot belang dat het huidige stelsel vereenvoudigd wordt. "Door de complexiteit van het huidige stelsel is de uitvoerbaarheid en uitlegbaarheid in het geding gekomen", zegt Johanna Hirscher, lid van de raad van bestuur van UWV.

26 minuten geleden
Nederland mag niet eerder strengere asielregels invoeren

DEN HAAG (ANP) - Nadat het Europees Parlement (EP) heeft ingestemd met het zwaarbevochten Europese asielbeleid, worden de regels twee jaar later van kracht. Nederland mag onderdelen van de Europese afspraken niet eerder, maar ook niet later invoeren, zei demissionair staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) in een debat met de Tweede Kamer.

50 minuten geleden
FNV snoeihard over eindrapport arbeidsongeschiktheidsstelsel

DEN HAAG (ANP) - Vakbond FNV is niet te spreken over het eindrapport over het arbeidsongeschiktheidsstelsel dat donderdagmiddag werd gepresenteerd. De bond mist met name concrete aanbevelingen en zegt dat er niet goed is gekeken naar eerdere voorstellen die FNV over herziening van onderdelen van het stelsel heeft gedaan.

1 uur geleden
Omtzigt ziet twee opties: gedogen of extraparlementair kabinet

DEN HAAG (ANP) - Voor NSC liggen er twee opties op tafel voor een nieuw kabinet. Dat is gedogen of een extraparlementair kabinet, zei partijleider Pieter Omtzigt na een gesprek met informateur Kim Putters. Op een zakenkabinet zit volgens Omtzigt niemand te wachten.

1 uur geleden