Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ten Hag zag dat collega Klopp Liverpool weer opbouwde

Ten Hag zag dat collega Klopp Liverpool weer opbouwde

MANCHESTER (ANP) - Erik ten Hag vindt dat Jürgen Klopp een belangrijk aandeel heeft gehad in de terugkeer van Liverpool aan de Europese en nationale top. Klopp maakte vrijdag bekend dat hij na dit seizoen vertrekt bij de Reds, die in 2019 de Champions League wonnen en in 2020 landskampioen werden.

"Zijn vertrek is niet goed voor de Premier League", zei Ten Hag op een persconferentie. "Hij heeft echt gezorgd voor een tijdperk. Hij heeft de club opgebouwd en teruggebracht waar die hoort. Daarmee wil ik hem feliciteren. Hij heeft geweldig werk geleverd in Liverpool."

Ten Hag is bezig aan zijn tweede seizoen in Manchester, terwijl Klopp al vanaf 2015 op de bank zit bij Liverpool. De Nederlandse trainer heeft in de anderhalf jaar in de Premier League ondervonden hoe zwaar het werk als trainer op het hoogste niveau van Engeland is.

Intens

"De Premier League is heel intens, zeker de combinatie met Europees clubvoetbal. Als je er negen jaar zit, dan is dat zeker een lange periode. Ik kan me voorstellen dat hij geen energie meer heeft en dat was een van zijn argumenten om af te treden."

Ten Hag neemt het zondag in de vierde ronde van de FA Cup met zijn ploeg op tegen Newport County, een club uit League Two. De trainer verklapte twee dagen voor dat duel dat de Turkse keeper Altay Bayindir zijn debuut gaat maken. United kan niet beschikken over André Onana, die met Kameroen in Ivoorkust zit voor de Afrika Cup.

Wales

Marcus Rashford is er mogelijk niet bij in Wales. De aanvaller was vrijdag ziek, net als Jonny Evans.

Het duel met Newport County begint zondag om 17.30 uur.

Meer uit Voetbal

PSV verkleint achterstand op Ajax tot elf landstitels

EINDHOVEN (ANP) - PSV heeft de achterstand op Ajax qua behaalde landstitels in de Eredivisie verkleind tot elf. De Eindhovenaren behaalden tegen Sparta (4-2) hun 25e kampioenschap in Nederland en de eerste sinds 2018.

9 minuten geleden
RKC scoort voor het eerst vijf keer in uitduel Eredivisie

ALMELO (ANP) - RKC Waalwijk heeft een belangrijke zege geboekt in de strijd tegen degradatie uit de Eredivisie. De ploeg van trainer Henk Fraser scoorde op bezoek bij Heracles Almelo voor het eerst vijf keer in een uitduel op het hoogste niveau van Nederland (0-5).

10 minuten geleden
Vierde landstitel in zestien jaar voor PSV

EINDHOVEN (ANP) - PSV pakte in de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam (4-2) de vierde landstitel in de laatste zestien jaar.

11 minuten geleden
PSV stelt 25e landstitel veilig met moeizame zege op Sparta

EINDHOVEN (ANP) - PSV heeft zich voor de 25e keer verzekerd van de landstitel. De Eindhovenaren maakten het zichzelf in de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam wel lastig. Na een ruststand van 2-2 won PSV met 4-2 en kon het feest in het Philips-stadion alsnog uitgebreid gevierd worden.

15 minuten geleden
PSV landskampioen na thuisoverwinning (4-2) op Sparta Rotterdam

EINDHOVEN (ANP) - PSV is kampioen van de Eredivisie. De Eindhovenaren wonnen voor eigen publiek met 4-2 van Sparta Rotterdam en zijn daardoor niet meer te achterhalen door uittredend kampioen Feyenoord.

23 minuten geleden
Ajax start met Henderson, Brobbey en Akpom tegen FC Volendam

VOLENDAM (ANP) - Jordan Henderson begint zondagmiddag met Ajax aan de uitwedstrijd tegen FC Volendam. De middenvelder is hersteld van een hamstringblessure die hem zo'n anderhalve maand aan de kant heeft gehouden.

1 uur geleden
PSV grijpt naast clubrecord van minste tegentreffers

EINDHOVEN (ANP) - PSV is er niet in geslaagd het clubrecord van minste aantal tegendoelpunten in één seizoen in de Eredivisie te verbeteren. De Eindhovenaren incasseerden in de eerste helft van de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam twee treffers.

1 uur geleden