Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ten Hag: we moesten ons in de wedstrijd knokken

Ten Hag: we moesten ons in de wedstrijd knokken

AMSTERDAM (ANP) - Ajax-trainer Erik ten Hag vond de moeizame beginfase van de wedstrijd tegen PSV (5-0) leerzaam. "We moesten ons het eerste kwartier echt in de wedstrijd knokken. Dat is goed voor een ploeg, dat ze eens voelen hoe dat is", zei hij.

Ajax overleefde de moeizame beginfase. "Wederom dankzij Remko Pasveer. Hij sleepte ons er mede doorheen", zei Ten Hag. "Het openingsdoelpunt van Steven Berghuis was een plaatje, daarna werd het makkelijker. Tot de 1-0 geloofde de tegenstander er nog in, na de 2-0 was het klaar."

Ten Hag gaf Berghuis en Sébastien Haller complimenten. "Ik ben er heel blij mee wat hij laat zien", zei hij over Berghuis. "Een aantal spelers van ons had het voor rust moeilijk, vooral aan de bal. Alles wat Steven doet, is raak. Hij is balvast. Hij speelt geweldig op dit moment. Het is fantastisch om hem te zien."

Revanche

Haller scoorde wederom. "Er is ongehoord veel kritiek geweest. Toen heb ik al tegen hem gezegd: blijf rustig en maak het waar. Mentaal is Sébastien ijzersterk. Hij maakt het waar. Het is zo lastig om tegen hem te spelen. Hij heeft meer techniek dan iedereen vermoedt", aldus Ten Hag.

Ajax nam met de ruime winst revanche voor de nederlaag van 4-0 in augustus in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. "We weten waar het toen aan lag. Dan moet je nederig zijn, als je zo'n nederlaag krijgt. Vandaag moesten we revanche nemen, dat hebben we gedaan."

"Tegen PSV moet je heel goed aan de bal zijn", zei Ten Hag. "Ze kunnen het spel lastig maken. En als ze druk zetten, dan kan je het beste een lange bal spelen. Maar dat is ons spel niet. We willen combineren. Dat hebben we vooral na rust ook gedaan. Ik ben ook heel blij dat de 2-0 uit een spelhervatting viel", doelde hij op een corner van Tadic en doelpunt van Haller. "Daarna was het gespeeld en hebben we het publiek nog kunnen vermaken. We speelden ze soms van het kastje naar de muur. We zijn heel tevreden met deze uitslag." zo'n nederlaag krijgt. Vandaag moesten we revanche nemen, dat hebben we gedaan."

Meer uit Voetbal

RKC: doelman Vaessen zet lijn van herstel door

WAALWIJK (ANP) - Het herstel van doelman Etienne Vaessen gaat de goede kant op. Dat meldt RKC Waalwijk zondag. De club vraagt om rust en tijd voor de keeper bij zijn verdere herstel.

38 minuten geleden
Zorgen bij Liverpool om knieblessure Gakpo

LIVERPOOL (ANP) - Liverpool-coach Jürgen Klopp vreest aanvaller Cody Gakpo even kwijt te zijn. De Oranje-international maakte kort voor rust de gelijkmaker tegen Tottenham Hotspur (1-1), maar zijn ploeg verloor door een eigen doelpunt in blessuretijd van Joël Matip: 2-1. Gakpo verliet met een brace om zijn rechterknie en op krukken het stadion van de Londense club. Zijn meespelen in de interlands van het Nederlands elftal over twee weken lijkt daarmee onzeker.

41 minuten geleden
RKC in afwachting van uitslagen onderzoeken doelman Vaessen

WAALWIJK (ANP) - RKC Waalwijk is in afwachting van de uitslagen van onderzoeken bij doelman Etienne Vaessen. Dat heeft een woordvoerster van de club zondag gezegd. Er zijn diverse onderzoeken bij de doelman gedaan en scans gemaakt nadat hij zaterdag in de wedstrijd tegen Ajax out ging op het veld na een botsing met aanvaller Brian Brobbey in de slotfase van de wedstrijd. Volgens RKC ziet de situatie er voor Vaessen beter uit dan zaterdagavond.

2 uur geleden
Keeper Vaessen van RKC is bij kennis en naar ziekenhuis gebracht

WAALWIJK (ANP) - Doelman Etienne Vaessen van RKC Waalwijk is in de slotfase van het duel met Ajax gereanimeerd op het veld. Dat gebeurde na een botsing met aanvaller Brian Brobbey van de bezoekers. Vaessen was even bewusteloos en is inmiddels weer bij kennis en naar een ziekenhuis gebracht.

13 uur geleden
RKC - Ajax definitief gestaakt na zwaar letsel Vaessen

WAALWIJK (ANP) - De wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Ajax is in de slotfase onderbroken en even later definitief gestaakt. Dat gebeurde nadat doelman Etienne Vaessen van de thuisploeg zwaar letsel had opgelopen na een botsing met Ajax-aanvaller Brian Brobbey. De bezoekers uit Amsterdam stonden met 3-2 voor. De KNVB moet beslissen wat er met het duel moet gebeuren.

14 uur geleden
FC Twente blijft door zege op Heerenveen in spoor van PSV

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente blijft door een zege op sc Heerenveen in het spoor van koploper PSV. De ploeg van coach Joseph Oosting won met 1-0 en komt daardoor op 18 punten, 3 minder dan de Eindhovenaren die nog zonder puntenverlies zijn.

14 uur geleden
RKC - Ajax tijdelijk gestaakt na blessure doelman Vaessen

WAALWIJK (ANP) - De wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Ajax is in de slotfase onderbroken. Doelman Etienne Vaessen van de thuisploeg is mogelijk zwaargeblesseerd geraakt na een botsing met Ajax-aanvaller Brian Brobbey.

14 uur geleden