Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ten Hag verder in problemen na nederlaag (0-3) tegen Bournemouth

Ten Hag verder in problemen na nederlaag (0-3) tegen Bournemouth

MANCHESTER (ANP) - Trainer Erik ten Hag is met Manchester United verder in de problemen gekomen. De Engelse topclub verloor voor eigen publiek met ruime cijfers van Bournemouth: 0-3. Het betekende de tweede nederlaag in de laatste drie competitieduels. Vorige week was Newcastle United met 1-0 te sterk.

Sinds de nederlaag bij Newcastle is het onrustig bij Manchester United. Dinsdag waren vier journalisten, die schreven dat Ten Hag het vertrouwen van een aantal spelers is kwijtgeraakt, niet welkom bij een persconferentie. De clubleiding van Manchester United vond dat de journalisten de club eerst om commentaar moesten vragen.

Voorsprong

Manchester United won vervolgens van Chelsea, maar tegen Bournemouth ging het opnieuw mis. Na een goede aanval over de rechterflank werkte Dominic Solanke de bal al in de 5e minuut in het doel. Halverwege de tweede helft kopte Philip Billing, na een snel uitgevoerde counter, de tweede treffer binnen. Oud-Feyenoorder Marcos Senesi deed Tan Hag en United kort daarna, met een kopbal uit een hoekschop, nog meer pijn. In blessuretijd werd een doelpunt van Dango Ouattara, na een fout van Harry Maguire, afgekeurd om hands.

Donny van de Beek zat op de bank bij Manchester United, dat dit seizoen tot dusverre zeven competitieduels verloor. Aanvaller Marcus Rashford mocht alleen de laatste 10 minuten meedoen. De achterstand van Manchester op koploper Liverpool is 10 punten. Arsenal kan later op zaterdag 12 punten voorsprong nemen op het elftal van Ten Hag.

Onderuit

Justin Kluivert had een basisplaats bij Bournemouth en werd kort voor de derde treffer naar de kant gehaald. Bournemouth is opgeklommen naar de dertiende plaats.

Doelman Mark Flekken ging met Brentford onderuit bij Sheffield United, waar middenvelder Gustavo Hamer een basisplaats had: 1-0. Keeper Bart Verbruggen en verdediger Jan Paul van Hecke speelden met Brighton & Hove Albion gelijk tegen Burnley: 1-1. Sheffield United en Burnley delen nu de laatste plaats met allebei 8 punten.

Meer uit Voetbal

Club Brugge begint competitie met gelijkspel tegen KV Mechelen

BRUGGE (ANP) - De openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Belgische voetbalcompetitie is in een gelijkspel geëindigd. Regerend landskampioen Club Brugge en KV Mechelen scoorden ieder een keer: 1-1.

5 uur geleden
Ten Hag voegt Zweed Georgson toe aan technische staf

MANCHESTER (ANP) - Trainer Erik ten Hag heeft de Zweed Andreas Georgson toegevoegd aan zijn technische staf bij Manchester United. De 42-jarige Scandinaviër is gespecialiseerd in spelhervattingen.

5 uur geleden
Spits Lammers tekent voor drie seizoenen bij FC Twente

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente heeft Sam Lammers aan de selectie toegevoegd. De 27-jarige spits wordt overgenomen van het Schotse Rangers FC en tekende voor drie jaar bij de club uit Enschede.

6 uur geleden
Noodlijdend Vitesse voert druk op licentiecommissie KNVB op

ARNHEM (ANP) - Vitesse doet een dringend beroep op de onafhankelijke beroepscommissie licentiezaken van de KNVB om de beoogde overname door ondernemer Guus Franke goed te keuren. Daarmee zou het verkrijgen van een proflicentie dichterbij komen.

7 uur geleden
Feyenoord laat middenvelder Hartjes naar Excelsior gaan

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord laat Lennard Hartjes definitief vertrekken naar het gedegradeerde Excelsior. De stadgenoot legde de 21-jarige middenvelder voor drie seizoenen vast. Afgelopen seizoen verhuurde Feyenoord Hartjes al aan Excelsior.

9 uur geleden
Dieperink op Spelen videoscheidsrechter bij Argentinië - Irak

LYON (ANP) - Rob Dieperink is door wereldvoetbalbond FIFA aangesteld als videoscheidsrechter bij het olympische duel tussen Argentinië en Irak in het mannentoernooi. Dat meldt de KNVB. De wedstrijd wordt zaterdag gespeeld in Lyon en begint om 15.00 uur.

9 uur geleden
Koopmeiners en De Roon in selectie Atalanta voor oefenduel met AZ

BERGAMO (ANP) - Trainer Gian Piero Gasperini van Atalanta heeft Oranje-internationals Teun Koopmeiners en Marten de Roon opgenomen in zijn selectie voor de oefenwedstrijd van zaterdag tegen AZ in Alkmaar. De middenvelders misten het EK in Duitsland door blessures.

11 uur geleden