Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ten Hag richt zich na winnen League-Cup alweer op volgend doel

Ten Hag richt zich na winnen League-Cup alweer op volgend doel

MANCHESTER (ANP) - Erik ten Hag richt zich twee dagen na het winnen van de League Cup met Manchester United alweer op het volgende doel. Woensdag neemt zijn ploeg het in de achtste finales van de FA-Cup op tegen West Ham United. Zijn selectie had om die reden weinig tijd om na te genieten van de bekerwinst, zo stelde Ten Hag tijdens een persconferentie.

"Buiten Wembley hebben we niets gevierd", zei hij. "We zijn weer aan het werk gegaan. Gisteren waren de spelers nog steeds enthousiast. Ze moeten het moment ook wel vieren. Maar uiteindelijk zijn we ook weer aan de slag gegaan. Het ging om herstellen en voor degenen die minder speelden in de finale werd het een goede training."

Volgens Ten Hag was de winst van zijn eerste prijs, de League Cup, een verdienste van de gehele selectie. "Laat ik duidelijk zijn: we wonnen de League Cup niet met elf spelers, dat deden we met het hele team", zei hij. "De ploeg is het hele seizoen al zo belangrijk. Tijdens wedstrijden kunnen we dingen omzetten en we hebben alle spelers nodig. En ze pakken ook de verantwoordelijkheid als ze die krijgen. Iedereen wil spelen en onderling zorgen ze voor concurrentie en vechten ze om hun plek. Iedereen die het goed doet, kan in het elftal komen."

Aankomende duels

De Nederlandse trainer kijkt daarom uit naar de periode die nog komen gaat. "Er liggen nog geweldige maanden en wedstrijden voor ons", zei Ten Hag.

Woensdag speelt United de achtste finales in de FA-Cup en zondag neemt de ploeg het in de competitie op tegen Liverpool. United zal het woensdag zonder Anthony Martial moeten stellen. Hij staat met een heupblessure aan de kant. Luke Shaw en Fred behoren tot de twijfelgevallen, terwijl Donny van de Beek (knie) en Christian Eriksen (enkel) vanwege blessures langdurig afwezig zijn.

Meer uit Voetbal

Club Brugge begint competitie met gelijkspel tegen KV Mechelen

BRUGGE (ANP) - De openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Belgische voetbalcompetitie is in een gelijkspel geëindigd. Regerend landskampioen Club Brugge en KV Mechelen scoorden ieder een keer: 1-1.

5 uur geleden
Ten Hag voegt Zweed Georgson toe aan technische staf

MANCHESTER (ANP) - Trainer Erik ten Hag heeft de Zweed Andreas Georgson toegevoegd aan zijn technische staf bij Manchester United. De 42-jarige Scandinaviër is gespecialiseerd in spelhervattingen.

5 uur geleden
Spits Lammers tekent voor drie seizoenen bij FC Twente

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente heeft Sam Lammers aan de selectie toegevoegd. De 27-jarige spits wordt overgenomen van het Schotse Rangers FC en tekende voor drie jaar bij de club uit Enschede.

7 uur geleden
Noodlijdend Vitesse voert druk op licentiecommissie KNVB op

ARNHEM (ANP) - Vitesse doet een dringend beroep op de onafhankelijke beroepscommissie licentiezaken van de KNVB om de beoogde overname door ondernemer Guus Franke goed te keuren. Daarmee zou het verkrijgen van een proflicentie dichterbij komen.

8 uur geleden
Feyenoord laat middenvelder Hartjes naar Excelsior gaan

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord laat Lennard Hartjes definitief vertrekken naar het gedegradeerde Excelsior. De stadgenoot legde de 21-jarige middenvelder voor drie seizoenen vast. Afgelopen seizoen verhuurde Feyenoord Hartjes al aan Excelsior.

9 uur geleden
Dieperink op Spelen videoscheidsrechter bij Argentinië - Irak

LYON (ANP) - Rob Dieperink is door wereldvoetbalbond FIFA aangesteld als videoscheidsrechter bij het olympische duel tussen Argentinië en Irak in het mannentoernooi. Dat meldt de KNVB. De wedstrijd wordt zaterdag gespeeld in Lyon en begint om 15.00 uur.

10 uur geleden
Koopmeiners en De Roon in selectie Atalanta voor oefenduel met AZ

BERGAMO (ANP) - Trainer Gian Piero Gasperini van Atalanta heeft Oranje-internationals Teun Koopmeiners en Marten de Roon opgenomen in zijn selectie voor de oefenwedstrijd van zaterdag tegen AZ in Alkmaar. De middenvelders misten het EK in Duitsland door blessures.

12 uur geleden