Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ten Hag en United beginnen Premier League thuis tegen Brighton

Ten Hag en United beginnen Premier League thuis tegen Brighton

MANCHESTER (ANP) - Trainer Erik ten Hag begint het seizoen in de Premier League met zijn nieuwe club Manchester United op zondag 7 augustus met een thuiswedstrijd tegen Brighton & Hove Albion. De Premier League presenteerde donderdag het programma voor het nieuwe seizoen. De Engelse topcompetitie gaat op vrijdag 5 augustus van start met de Londense derby tussen Crystal Palace en Arsenal.

Landskampioen Manchester City speelt op dezelfde dag als stadgenoot United uit bij West Ham United. Liverpool, dat afgelopen seizoen op 1 punt van City als tweede eindigde, begint op zaterdag met een uitwedstrijd tegen het gepromoveerde Fulham.

Traditiegetrouw staan op de feestdagen in december ook voetbalwedstrijden op het programma. De duels op tweede kerstdag zijn dit jaar extra bijzonder, aangezien dit de eerste wedstrijden zijn na het WK in Qatar. Op 26 december speelt Manchester United thuis tegen Nottingham Forest, dat na een afwezigheid van 23 jaar weer terug is in de Premier League. Op oudjaarsdag gaat Ten Hag met zijn ploeg op bezoek bij Wolverhampton Wanderers.

De laatste speelronde voor het WK wordt op 12 november gespeeld, dan komt Ten Hag met United in Londen in actie tegen Fulham.

Meer uit Voetbal

Coach Gasperini prijst 'buitengewone spelers' Atalanta

DUBLIN (ANP) - Atalanta-coach Gian Piero Gasperini vond zijn spelers buitengewoon goed. Zo zei hij na de 3-0-zege op Bayer Leverkusen in de finale van de Europa League. "Ik denk dat we geschiedenis hebben geschreven en ook door de manier waarop we gewonnen hebben."

4 uur geleden
Koopmeiners wilde met Atalanta niet twee finales op rij verliezen

DUBLIN (ANP) - Atalanta ging met veel motivatie de finale van de Europa League in, want de club wilde niet twee finales achter elkaar verliezen, zei Teun Koopmeiners. Na de nederlaag in de Italiaanse bekerfinale tegen Juventus, versloeg Atalanta Bayer Leverkusen met 3-0 en won de Europa League.

6 uur geleden
Atalanta klopt Bayer Leverkusen en wint Europa League

DUBLIN (ANP) - Atalanta heeft in de finale van de Europa League Bayer Leverkusen de eerste nederlaag van het seizoen toegebracht. De 3-0-zege in Dublin, door drie treffers van Ademola Lookman, leverde de Italiaanse ploeg van onder anderen Teun Koopmeiners de eerste internationale hoofdprijs uit de clubhistorie op.

7 uur geleden
Excelsior wint eerste duel bij ADO in halve finales play-offs

DEN HAAG (ANP) - Excelsior heeft bij ADO Den Haag een goede uitgangspositie gecreëerd in het eerste duel in de halve finales van de play-offs voor een plek in de Eredivisie. De ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen boekte een 2-1-zege in Den Haag. De return staat zaterdag in Rotterdam op het programma.

9 uur geleden
Frimpong en Koopmeiners beginnen in finale Europa League

DUBLIN (ANP) - Bayer Leverkusen begint de finale van de Europa League met Jeremie Frimpong in de ploeg. De Nederlandse international staat op de rechterflank bij de Duitse kampioen van coach Xabi Alonso.

10 uur geleden
Ajax wil komst Italiaanse coach Farioli nog deze week afronden

AMSTERDAM (ANP) - Ajax wil nog deze week de komst van hoofdtrainer Francesco Farioli afronden. De 35-jarige Italiaan komt over van OGC Nice, waar hij nog tot eind volgend seizoen onder contract staat. Volgens bronnen rond de club uit Amsterdam ligt er een driejarig contract klaar voor de opvolger van interim-trainer John van 't Schip.

12 uur geleden
Routinier Ilicic (36) in Sloveense voorselectie EK

LJUBLJANA (ANP) - Josip Ilicic is opgenomen in de voorselectie van Slovenië voor het EK voetbal. De 36-jarige spits was jarenlang succesvol voor Atalanta, maar kreeg in de coronaperiode last van mentale problemen en verliet de Italiaanse club in 2022 voor Maribor. In eigen land maakte hij voor die club dit seizoen negen doelpunten en gaf hij twaalf assists in 36 wedstrijden.

14 uur geleden