Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ten Hag besluit met Ajax seizoen met zwart randje

Ten Hag besluit met Ajax seizoen met zwart randje

AMSTERDAM (ANP) - Trainer Erik ten Hag van Ajax spreekt over een seizoen met een zwart randje. "Laat ik het zo zeggen", zegt hij op de website van zijn club uit Amsterdam. "We hebben de vooraf gestelde doelen gehaald."

"We hebben de Johan Cruijff Schaal gewonnen, ons via de voorronden gekwalificeerd voor de groepsfase van de Champions League en vervolgens overwinterd in Europa", somt Ten Hag op. "En nu zitten we minimaal in de play-offs van de Champions League. Als de winnaar zich in eigen land rechtstreeks plaatst, zijn we direct gekwalificeerd. Dan heb je al je doelen gehaald. Maar het mag duidelijk zijn dat het een seizoen met een zwart randje is."

Ajax besluit het afgebroken seizoen als eerste maar mag de 35e landstitel niet vieren. Ten Hag houdt daar gemengde gevoelens aan over. "We staan na 76 procent van de wedstrijden bovenaan en hebben 23 van de 25 speelrondes de koppositie in handen gehad. Maar we hadden het zo graag op het veld uitgevochten en gewonnen. Nu krijgen we niet de mogelijkheid om het tastbaar in de vorm van een schaal te maken."

Buitenland

Dat er in het buitenland mogelijk wel nog gevoetbald gaat worden, vindt Ten Hag niet vreemd. "Ik snap dat de belangen in andere landen soms anders liggen, met name de financiële belangen. Wij hebben een andere cultuur. Sport in Nederland is belangrijk, maar wij kunnen ons als topvoetbal niet boven de maatschappij zetten. Dat is ook de lijn die de afgelopen weken gevolgd is. In Duitsland mochten ze weer gaan trainen, dat mocht hier absoluut niet. Dat hoort allemaal bij de maatregelen die zijn doorgevoerd."

Ook Ajax is hard geraakt door de coronacrisis, weet Ten Hag. "Ook Ajax zal een veer moeten laten", beseft hij. "De laatste jaren hebben we kunnen investeren, maar op dit moment mogen we dat niet doen. We hebben ervoor gekozen die risico’s niet aan te gaan. Er bestaat een kans dat er een aantal spelers wegvalt. Een zekerheid is natuurlijk Hakim Ziyech. Verder is de selectie compleet. Alle posities zijn veelal dubbel bezet. Vanuit hier gaan we manoeuvreren en sturen. Een onzekere factor is de transfermarkt. Wat gaat daar gebeuren?"

Meer uit Voetbal

Oranje-international Blind langer bij Spaanse verrassing Girona

GIRONA (ANP) - Daley Blind heeft zijn contract bij Girona met een jaar verlengd. De 34-jarige Oranje-international staat nu tot de zomer van 2026 onder contract bij de Catalaanse club.

3 uur geleden
Blessure De Bruyne (Manchester City) lijkt mee te vallen

MANCHESTER (ANP/Belga) - De blessure van middenvelder Kevin De Bruyne van Manchester City lijkt mee te vallen. De Belgische sterspeler ging dinsdag tijdens de gewonnen wedstrijd bij Tottenham Hotspur (0-2) geblesseerd naar de kant na een overtreding van Pape Sarr, maar er lijkt geen ernstige schade te zijn. "Ik denk dat ik wel in orde ben", zei hij een dag later.

3 uur geleden
Lijnders komend seizoen aan de slag als trainer Red Bull Salzburg

SALZBURG (ANP) - Pepijn Lijnders is vanaf komend seizoen trainer van Red Bull Salzburg. De Oostenrijkse club heeft de komst van de 41-jarige Nederlander voor drie seizoenen bevestigd. Lijnders is nu nog assistent van de vertrekkende hoofdtrainer Jürgen Klopp bij Liverpool.

6 uur geleden
Mbappé mist voorlaatste competitiewedstrijd met PSG

PARIJS (ANP/AFP) - Kylian Mbappé mist de voorlaatste competitiewedstrijd van Paris Saint-Germain woensdagavond tegen Nice door hamstringklachten. De 25-jarige aanvaller nam zondag tegen Toulouse al afscheid van het publiek op het Parc des Princes, tijdens zijn laatste thuisduel voor de Franse kampioen. Mbappé vertrekt na dit seizoen uit Parijs en gaat naar alle waarschijnlijkheid aan de slag bij Real Madrid.

9 uur geleden
Van Geel volgt Fledderus bij Eredivisie CV op als manager

ZEIST (ANP) - Martin van Geel heeft een nieuwe baan. De bij Willem II vertrekkende directeur gaat bij de Eredivisie CV aan de slag als technisch manager. De 63-jarige Van Geel is de opvolger van Mark-Jan Fledderus, die in maart stopte. Fledderus voerde zijn functie pas uit sinds juni vorig jaar.

9 uur geleden
FIFA brengt aantal interlandperiodes in vrouwenvoetbal terug

BANGKOK (ANP) - De nationale elftallen in het vrouwenvoetbal komen vanaf 2026 vijf in plaats van zes keer per jaar samen voor interlands. Wereldvoetbalbond FIFA neemt deze beslissing met het oog op de volle voetbalkalender, waar ook Oranje-bondscoach Andries Jonker regelmatig over klaagt. Het aantal interlands wordt hier echter niet minder door. Drie van de vijf interlandperiodes worden langer en bevatten daardoor meer duels.

10 uur geleden
Vitesse versoepelt regels om stadion nog één keer vol te krijgen

ARNHEM (ANP) - Vitesse hoopt de Gelredome zondag tegen Ajax bij de voorlopig laatste thuiswedstrijd in de Eredivisie vol te krijgen. Daarom versoepelt de gedegradeerde club de regels rond de kaartverkoop. Seizoenkaarthouders kunnen de komende dagen twee extra tickets kopen in plaats van één, maakt Vitesse bekend.

11 uur geleden