Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Temptation Island en Mocro Maffia trekken kijkers naar Videoland

Temptation Island en Mocro Maffia trekken kijkers naar Videoland

LUXEMBURG (ANP) - Het aantal betalende kijkers van streamingdienst Videoland van RTL is in een jaar tijd met een kwart gestegen. Moederbedrijf RTL Group meldt in een handelsbericht over de eerste negen maanden van het jaar dat de dienst vooral profiteerde van de populaire serie Mocro Maffia en reality format Temptation Island. Eind september telde Videoland dik 1 miljoen abonnees.

Volgens RTL Group zal het aantal kijkers voor Videoland, maar ook de Duitse evenknie RTL+ sneller toenemen dan eerder voorzien. Aan het einde van het derde kwartaal telde RTL+ 2,4 miljoen abonnees, wat een verdubbeling betekende ten opzichte van een jaar eerder. Over vijf jaar wil RTL het totale aantal betalende kijkers voor de streamingdiensten hebben opgevoerd tot 10 miljoen. Eerder rekende het bedrijf op 6 miljoen tot 7 miljoen abonnementen eind 2025. Die moeten bij elkaar goed zijn voor een omzet van 1 miljard euro. Tegen die tijd moeten de streamingdiensten ook winstgevend zijn.

Verder meldt RTL Group dat de Nederlandse tak van RTL de eerste drie kwartalen van het jaar succesvol heeft doorlopen. De zenders van RTL waren qua kijkers goed voor een marktaandeel va 33,1 procent in de leeftijdscategorie 25 tot 54 jaar. Dat betekende op jaarbasis een stijging met bijna 3 procentpunt. RTL scoorde onder andere met de spelshow De Verraders. Qua advertentie-inkomsten deed RTL Nederland het volgens het moederbedrijf beter dan de algehele advertentiemarkt voor televisie die bijna 30 procent verbeterde ten opzichte van de eerste negen maanden van coronajaar 2020.

Fusie

RTL Group zag de omzet in de meetperiode met 10 procent stijgen tot krap 4,5 miljard euro. De advertentie-inkomsten op tv vielen voor de hele groep bijna een vijfde hoger uit. Voor het hele jaar rekent RTL Group op een omzet van 6,5 miljard euro. Daarbij zal het bedrijfsresultaat meer dan 1 miljard euro bedragen. De kosten voor streamingdiensten drukken dit resultaat naar verwachting met 150 miljoen euro.

RTL Nederland staat op het punt te fuseren met mediabedrijf Talpa, het bedrijf achter zenders als SBS en Veronica. Voor de fusie is nog toestemming van markttoezichthouders nodig. RTL en Talpa spraken eerder de verwachting uit dat het hele proces in de eerste helft van volgend jaar is afgerond. Talpa krijgt na de samenvoeging met RTL Nederland een belang van 30 procent in het fusiebedrijf. RTL Group houdt een belang van 70 procent in zijn Nederlandse divisie. In de handelsupdate werd niet ingegaan op de aanstaande fusie.

Meer uit Financieel

Vakbond pleit voor dialoog over uitbreiding Duitse Tesla-fabriek

BERLIJN (ANP) - Tesla en inwoners van het Duitse plaatsje Grünheide moeten met elkaar in gesprek over de uitbreiding van een fabriek van de elektrische-autoproducent. Dat zegt de machtige vakbond voor metaalwerkers IG Metall nadat inwoners van de gemeente bij Berlijn tegen de uitbouw van de fabriek hadden gestemd. De vakbond zelf is voorstander van uitbreiding en hoopt dat Tesla zorgen van omwonenden weg kan nemen.

1 uur geleden
's Werelds grootste lng-exporteur Qatar voert gaswinning op

DOHA (ANP/RTR) - QatarEnergy voert de productie van vloeibaar gemaakt aardgas (lng) verder op. Het Qatarese staatsbedrijf is van plan 16 miljoen ton lng per jaar extra te winnen uit een groot gasveld in de Perzische Golf.

3 uur geleden
Chinese drankenmiljardair Zong Qinghou (79) overleden

HANGZHOU (ANP/AFP) - Zong Qinghou, de voormalig rijkste man van China, is overleden. Hij stierf zondagochtend op 79-jarige leeftijd nadat "behandeling voor een aandoening niet bleek aan te slaan", meldt zijn bedrijf op het sociale medium Weibo. Zong was de oprichter van het drankenconglomeraat Wahaha. Chinese media meldden eerder al dat hij ziek was, zonder te specificeren waar hij aan leed.

4 uur geleden
Voormalige Martinair-piloten sluiten cao-akkoord met KLM

AMSTERDAM (ANP) - Vakbond AVV en KLM hebben vrijdag een principe-akkoord gesloten voor een nieuwe cao voor de voormalige Martinair-piloten, meldt AVV zaterdagavond. De ongeveer 150 vrachtvliegers zien hun salaris dit jaar met 33 procent stijgen en krijgen een werkgelegenheidsbescherming tot april 2026. De stakingen die sinds 1 februari werden gehouden, zijn beëindigd.

15 uur geleden
Sky News: bedrijf wil mogelijk Britse tak The Body Shop overnemen

LONDEN (ANP/RTR/AFP) - De Britse kledingverkoper Next heeft de bewindvoerders van de noodlijdende Britse tak van The Body Shop benaderd voor een mogelijke deal om een deel van de cosmeticaketen over te nemen. Dat zegt de Britse nieuwszender Sky News op basis van ingewijden. The Body Shop, bekend om zijn duurzame haar- en huidproducten, kondigde op 14 februari aan financiële experts in te schakelen. Die gaan proberen om delen van de Britse tak van het bedrijf te redden.

20 uur geleden
Eiffeltoren zondag weer open, was dagenlang dicht door staking

PARIJS (ANP/AFP/BELGA) - De Eiffeltoren gaat zondag weer open, omdat de vakbonden en de exploitant van het Parijse monument tot een akkoord zijn gekomen. Vijf dagen lang was de toeristische trekpleister gesloten door een staking.

22 uur geleden
Ford zet levering elektrische pick-uptrucks stop

DEARBORN (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Autofabrikant Ford heeft de levering van zijn elektrische pick-uptruck F-150 Lightning stopgezet om een onbekend probleem met de voertuigen. Dat gebeurt enkele weken nadat het bedrijf had aangekondigd de productie van datzelfde model af te schalen in de Verenigde Staten door afnemende verkopen.

22 uur geleden