Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Temperaturen lopen op na Hemelvaart, volgende week piek pollen

Temperaturen lopen op na Hemelvaart, volgende week piek pollen

DEN HAAG (ANP) - Op Hemelvaartsdag is er flink wat zon, maar ook wolken en wordt het tussen de 13 en 17 graden, iets kouder dan normaal. Vanaf vrijdag wordt het warmer en zondag of maandag loopt het kwik voor het eerst dit jaar op tot 25 graden of hoger, aldus WEER.nl. De verwachte zomerse temperaturen zullen volgende week ook leiden tot een piek van graspollen, waarschuwt het Leiden University Medical Center (LUMC).

In de nacht van woensdag op donderdag was het nog koud, met op meerdere plekken in het land vorst aan de grond. Hemelvaartsdag begint zonnig, later ontstaan er stapelwolken. Het blijft droog en komende nacht koelt het opnieuw flink af, met opnieuw een graadje vorst aan de grond.

Vrijdag lopen de temperaturen op tot tussen de 18 en 20 graden, meldt WEER.nl. Vanaf zondag wordt het weer zomers, wel kan er in het binnenland zondag lokaal een een regen- of onweersbui ontstaan. Ook maandag en dinsdag worden zomerse temperaturen verwacht, gepaard met enkele fikse regen- en onweersbuien in het binnenland.

Piek in concentraties graspollen

Vanaf woensdag wordt het weer droog en wordt een piek in de concentraties van graspollen verwacht, een van de belangrijkste veroorzakers van hooikoorts in Nederland. "Door het warme en vooral zeer vochtige weer tot nu toe dit jaar staan de grassen er goed bij. Mooi voor de grassen, die daardoor uitbundig tot bloei komen met hoge graspollenconcentraties tot gevolg. Maar minder mooi voor mensen met hooikoortsklachten", aldus het LUMC.

De afgelopen twee weken waren de pollenconcentraties opvallend laag. De twee pollentelstations, het LUMC en het Elkerliek Ziekenhuis (Helmond), telden de afgelopen weken graspollenconcentraties van rond de vijf pollen per kubieke meter lucht. Bij een pollenconcentratie van tien pollen per kubieke meter lucht, krijgen mensen met een pollenallergie last van klachten. In de piekperiode kan met droog weer de concentratie oplopen tot enkele honderden pollen per kubieke meter lucht.

De pollenpiek duurt naar verwachting tot begin juli.

Meer uit Binnenland

Al uren druk in Amsterdamse cafés voorafgaand aan EK-finale

AMSTERDAM (ANP) - Het is al uren druk in Amsterdamse cafés voorafgaand aan de EK-finale die vanaf 21.00 uur in Berlijn gespeeld wordt door Engeland en Spanje. In Three Sisters Pub en O'reilly's Irish Pub in het centrum van de hoofdstad is het afgeladen, er worden dan ook geen reserveringen aangenomen.

3 uur geleden
Haenen krijgt onderscheiding voor oprichten Betty Asfalt Complex

AMSTERDAM (ANP) - Acteur en schrijver Paul Haenen en zijn echtgenoot Dammie van Geest hebben zondag de Frans Banninck Cocqpenning ontvangen. De onderscheiding wordt uitgereikt aan mensen die meer dan twaalf jaar van grote betekenis zijn geweest voor de gemeente Amsterdam. Burgemeester Femke Halsema gaf het echtpaar de penning bij de overdracht van hun theater Het Betty Asfalt Complex aan het gezelschap De Theatertroep.

5 uur geleden
Cabaretier Guido Weijers gelast Oudejaarsconference 2024 af

BOXMEER (ANP) - Cabaretier Guido Weijers gaat dit jaar geen Oudejaarsconference spelen. De verkoop voor de tournee van dit najaar was al van start gegaan. Maar op de websites van theaters staat nu dat de komiek niet meer de Oudejaarsconference gaat spelen, maar zijn reguliere programma Momentum in reprise neemt. Weijers speelt deze show al vanaf januari.

5 uur geleden
'Burgerwacht' controleert lopers Vierdaagse op legertekens Israël

NIJMEGEN (ANP) - De groep Nijmegen4Palestine wil tijdens de Nijmeegse Vierdaagse wandelaars aanspreken die symbolen dragen van het Israëlische leger. Ze worden dan gevraagd de stad te verlaten, want de protestgroep wil niet dat het "wandelevenement gebruikt wordt voor Israëlische propaganda".

5 uur geleden
Schoof stuurt Trump brief met beterschapswensen

DEN HAAG (ANP) - Premier Dick Schoof stuurt Donald Trump, die gewond raakte bij een aanslag, zondagmiddag nog een brief met beterschapswensen. Dat zei de premier tijdens een persmoment bij het ministerie van Algemene Zaken.

8 uur geleden
Schoof benadrukt veiligheid voor alle politici na aanslag Trump

DEN HAAG (ANP) - Premier Dick Schoof heeft zondag contact gehad met de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) over de aanslag op Donald Trump. De NCTV en de inlichtingendienst monitoren de situatie in Nederland en als er noodzakelijke maatregelen nodig zijn dan worden die genomen, zei Schoof zondagmiddag tegen verzamelde pers bij het ministerie van Algemene Zaken. "Wij moeten er met elkaar voor zorgen dat politici hun werk vrij, ongestoord en veilig kunnen doen."

8 uur geleden
Voorzitter Republikeinen Nederland: hoofd Secret Service moet weg

DEN HAAG (ANP) - Het hoofd van de Secret Service, die verantwoordelijk is voor de bescherming van Donald Trump, moet ontslag nemen. Dat zegt voorzitter van Republicans Abroad Netherlands Renee Nielsen in een reactie op de moordaanslag op presidentskandidaat Trump.

11 uur geleden