Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Telstar moet verbouwing stadion uitstellen

Telstar moet verbouwing stadion uitstellen

VELSEN-ZUID (ANP) - Voetbalclub Telstar moet de geplande verbouwing van het stadion uitstellen vanwege de coronacrisis. De Noord-Hollandse ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie wilde de oostzijde van het Rabobank IJmond Stadion in de zomer voorzien van een promenade. Telstar stelt die bouwplannen in ieder geval met een jaar uitstel.

"Dit is absoluut balen", zegt commercieel directeur Steef Hammerstein. "Dit zijn omstandigheden die niemand vooraf had kunnen bedenken. Wij vinden het ook niet gepast om nu investeringen te vragen bij onze sponsoren en partners, die veelal zelf alle zeilen moeten bijzetten in deze tijd."

Telstar, de huidige nummer 10 van de eerste divisie, heeft een ambitieus beleidsplan tot aan 2026 gemaakt. De club uit Velsen-Zuid wil in die periode de faciliteiten in het stadion verbeteren en de capaciteit vergroten. Nu passen er zo'n 3600 mensen in. Het grote doel is promotie naar de eredivisie.

"Vertraging wil ik dit niet noemen", zegt Hammerstein. "De plannen voor 2026 blijven net zo hoog op ons lijstje staan als voor deze crisis. We moeten alleen wel bekijken wat nu reëel is, maar bovenal verantwoord. We hebben er straks niets aan als er een promenade staat die niet gebruikt gaat worden omdat we de investering als club niet te boven komen."

Meer uit Voetbal

Trainer Tuchel volgt ontslagen Nagelsmann op bij Bayern München

MÜNCHEN (ANP) - Thomas Tuchel volgt Julian Nagelsmann op als trainer van Bayern München. De Duitse club maakte de benoeming van de nieuwe man én het ontslag van Nagelsmann gelijktijdig bekend. De 35-jarige Nagelsmann was bezig aan zijn tweede seizoen in München en had een contract tot de zomer van 2026. Tuchel werd eerder dit seizoen ontslagen bij Chelsea, de topclub uit de Premier League.

1 uur geleden
PSV verhuurt Ledezma aan New York City FC

EINDHOVEN (ANP) - PSV heeft bevestigd Richard Ledezma aan New York City FC te verhuren. De voetballer blijft tot 31 december bij de Amerikaanse club. Vorige week verlengde de 22-jarige Amerikaan nog zijn contract bij PSV. Toen was al duidelijk dat hij tijdelijk ergens anders zou gaan spelen.

1 uur geleden
Barcelona-middenvelder De Jong kampt met hamstringblessure

BARCELONA (ANP) - De blessure van Barcelona-middenvelder Frenkie de Jong blijkt een kwetsuur aan de rechterhamstring te zijn, meldde de koploper van Spanje vrijdag. Het is nog onduidelijk hoelang de Oranje-international niet in actie kan komen. "Zijn herstel zal dit moeten uitwijzen", aldus de club.

1 uur geleden
UEFA overweegt uitsluiting voetbalteams uit Belarus

NYON (ANP) - De UEFA overweegt Belarus uit te sluiten van deelname aan alle Europese competities, waaronder de kwalificaties van het Europees kampioenschap van 2024. Tijdens de volgende bijeenkomst van de overkoepelende organisatie begin april wordt de kwestie besproken.

2 uur geleden
Kamp Wormuth blij met uitkomst arbitragezaak FC Groningen

GRONINGEN (ANP) - De zaakwaarnemer van trainer Frank Wormuth heeft tevreden gereageerd op de uitkomst van de arbitragezaak van zijn voormalige club FC Groningen. De 62-jarige coach werd vrijdag door de arbitragecommissie van de KNVB in het gelijk gesteld, nadat het oordeelde dat het ontslag van Wormuth in strijd met de wet was.

2 uur geleden
Gelijkspel Klinsmann in eerste duel als bondscoach Zuid-Korea

ULSAN (ANP) - Jürgen Klinsmann is er niet in geslaagd om zijn eerste wedstrijd als bondscoach van het voetbalelftal van Zuid-Korea in winst om te zetten. De Aziatische ploeg bleef in de stad Ulsan steken op een 2-2-gelijkspel in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Colombia.

4 uur geleden
Duitse bondscoach zwijgt net als Bayern over trainer Nagelsmann

FRANKFURT (ANP/DPA) - Het mogelijke ontslag van hoofdtrainer Julian Nagelsmann bij Bayern München houdt ook bij de nationale ploeg van Duitsland de gemoederen bezig. Bondscoach Hansi Flick en middenvelder Joshua Kimmich, speler van Bayern, kregen op de persconferentie voor de oefeninterland tegen Peru heel wat vragen over Nagelsmann.

4 uur geleden