Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Telefoonverkeer Oekraïense provider Kyivstar weer hersteld

Telefoonverkeer Oekraïense provider Kyivstar weer hersteld

KYIV (ANP/RTR) - Alle klanten van de grootste provider van Oekraïne, Kyivstar, kunnen weer bellen. In sommige regio's was dat opnieuw niet mogelijk door gevolgen van de grote cyberaanval van vorige week

Het telefoon- en internetverkeer van de provider werd vorige week dinsdag stilgelegd om de schade van een hack te beperken. De diensten waren al hersteld, maar sommige klanten in het westen en zuiden van het land konden dinsdag weer niet bellen. Kyivstar heeft in totaal 24 miljoen klanten.

Het is volgens Kyivstar mogelijk dat er korte tijd problemen zullen zijn als gevolg van de cyberaanval. Bij de aanval werd het account van een medewerker gebruikt. Hoe de hackers toegang tot dit account kregen, is nog niet bekend en wordt onderzocht.

Meer uit Buitenland

Media: eerste debat tussen Biden en Trump op 27 juni

WASHINGTON (ANP/RTR) - In aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen lijkt op 27 juni het eerste televisiedebat te zijn tussen president Joe Biden en uitdager Donald Trump. Volgens de Amerikaanse zender Fox News accepteert Trump het voorstel om dan te debatteren.

4 uur geleden
Neergeschoten Slovaakse premier Fico levensgevaarlijk gewond

BRATISLAVA (ANP/RTR) - De verwondingen van de neergeschoten Slovaakse premier Robert Fico zijn levensbedreigend. Dat heeft de regering gemeld. Hij wordt per helikopter naar het ziekenhuis in Banská Bystrica gebracht, nadat hij eerst was opgenomen in het ziekenhuis in Handlova. In die plaats is hij woensdag neergeschoten.

5 uur geleden
Poging president Portugal te straffen voor landverraad faalt

LISSABON (ANP/RTR) - De poging van de Portugese politieke partij Chega om de president te vervolgen voor landverraad is door de rest van het parlement afgewezen. De rechts-populisten zijn boos dat president Marcelo Rebelo de Sousa herstelbetalingen heeft voorgesteld voor voormalige Portugese koloniën.

6 uur geleden
Media: Slovaakse premier Fico beschoten en geraakt

BRATISLAVA (ANP/RTR) - De Slovaakse premier Robert Fico is neergeschoten. Hij is gewond geraakt, melden Slovaakse media. Een verdachte is aangehouden.

6 uur geleden
Ontsnapte Franse gevangene op opsporingslijst van Interpol

PARIJS (ANP/RTR/AFP) - De gedetineerde die deze week met veel geweld is bevrijd in Frankrijk, is op de internationale opsporingslijst van politieorganisatie Interpol gezet. Die heeft een zogenoemde 'red notice' uitgevaardigd tegen Mohamed Amra. Dat komt neer op een verzoek aan opsporingsdiensten in de hele wereld om een gezochte persoon aan te houden.

6 uur geleden
Europese fractie van PVV boos over uitsluiting verkiezingsdebat

BRUSSEL (ANP) - De Europese verzamelfractie ID, waar de PVV ook bij hoort, heeft een boze brief gestuurd naar de voorzitter van het Europees Parlement. Aanleiding is de beslissing van de Europese omroep EBU, dezelfde die ook het Eurovisie Songfestival organiseert, om Identiteit en Democratie niet mee te laten doen met een groot lijsttrekkersdebat volgende week in het Europees Parlement.

6 uur geleden
Biden wil alleen ruim voor verkiezingen in debat met Trump

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden wil uitsluitend ruim voor de verkiezingen in november in debat met zijn rivaal Donald Trump. Die heeft inmiddels zijn aanbod geaccepteerd voor confrontaties op televisie in juni en september.

7 uur geleden