Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Telecomsector in focus op afwachtende beurzen

Telecomsector in focus op afwachtende beurzen

AMSTERDAM (ANP) - De telecomsector stond dinsdag in de belangstelling op de Europese beurzen. Beleggers verwerkten het nieuws dat Deutsche Telekom het onderdeel T-Mobile Nederland, een concurrent van KPN, verkoopt aan private investeerders. De algemene stemming op de aandelenmarkten was licht negatief na de sterke koerswinsten een dag eerder. Beleggers lijken vooral te wachten op het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB), dat donderdag op het programma staat.

KPN (plus 3,8 procent) was de sterkste stijger in de AEX na het nieuws dat T-Mobile Nederland voor 5,1 miljard euro wordt verkocht aan Apax Partners en Warburg Pincus. De investeerders krijgen niet alleen de 75 procent in handen die Deutsche Telekom in bezit had, maar ook het resterende belang van het Zweedse Tele2 in T-Mobile NL. Tele2 daalde 0,5 procent in Stockholm.

In Frankfurt won Deutsche Telekom 0,1 procent. Het Duitse telecomconcern gebruikt een deel van de opbrengsten van de verkoop van T-Mobile Nederland om zijn belang in de Amerikaanse telecomprovider T-Mobile US te vergroten. Ook sloot het bedrijf een strategische samenwerking met SoftBank. De Japanse investeerder krijgt in ruil daarvoor een belang van 4,5 procent in Deutsche Telekom. In Londen won BT Group 1,9 procent na berichten dat Deutsche Telekom ook zijn opties bekijkt voor het belang van 12 procent in het Britse telecomconcern.

KPN

Ondanks de sterke koerswinst van KPN noteerde de AEX-index rond het middaguur 0,4 procent lager op 795,16 punten. De historische 800 puntengrens lijkt daarmee voorlopig weer uit het vizier. De MidKap won 0,3 procent tot 1113,98 punten. De beurzen in Londen en Parijs daalden tot 0,4 procent. De DAX in Frankfurt zakte 0,3 procent ondanks een sterker dan verwachte stijging van de Duitse industriële productie in juli.

Chipbedrijf ASMI profiteerde van een adviesverhoging door Exane BNP Paribas en klom 2,2 procent. Grootste dalers in de AEX waren verffabrikant AkzoNobel en chipmachinemaker ASML met verliezen van dik 1 procent. Prosus won 1,8 procent, mede dankzij een sterke koerswinst van het Chinese internetbedrijf Tencent, waarin de techinvesteerder een groot belang heeft. Ook deed Prosus mee aan een nieuwe investeringsronde van ShopUp, een zakelijk e-commerceplatform voor het midden-en kleinbedrijf uit Bangladesh.

De euro was 1,1875 dollar waard, tegen 1,1863 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,7 procent minder op 68,81 dollar. Brentolie werd 0,1 procent duurder op 72,32 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Hypotheker: kans op koopwoning voor single Jan Modaal bijna nihil

CAPELLE AAN DEN IJSSEL (ANP) - Voor alleenstaanden met een modaal inkomen is de kans om een betaalbare koopwoning te vinden momenteel vrijwel nihil, concludeert De Hypotheker na onderzoek.

1 uur geleden
CBS: veel minder vergunningen voor nieuwe woningen afgegeven

DEN HAAG (ANP) - Ook in het tweede kwartaal is het aantal verleende vergunningen voor het bouwen van woningen ver achtergebleven bij de cijfers van vorig jaar. Voor 15.200 nieuwbouwwoningen kwam een vergunning, ruim een kwart minder dan een jaar eerder. Maar volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) was het aantal in die periode vorig jaar relatief hoog. Vergeleken met het tweede kwartaal van 2020 was het aantal verleende vergunningen ongeveer gelijk.

1 uur geleden
Wall Street met verlies de handel uit na publicatie Fed-notulen

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met verliezen de handel uitgegaan. Beleggers reageerden onder andere op de publicatie van de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve. Daarin viel te lezen dat de centralebankenkoepel in de VS vastberaden blijft om de rente te verhogen om de inflatie te beteugelen, waarbij beleidsmakers zich bewust zijn van de risico's van te snelle rentestappen.

3 uur geleden
Beleidsmakers Fed vastbesloten rente verder te verhogen

WASHINGTON (ANP/AFP) - Beleidsmakers van de Amerikaanse centralebankenkoepel blijven vastbesloten om de leenkosten verder te verhogen. Maar "op een gegeven moment" zou het wel gepast zijn om het tempo wat te vertragen. Dat valt te lezen in de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve.

5 uur geleden
Apple wil nieuwe iPhones op 7 september onthullen

CUPERTINO (ANP/BLOOMBERG) - Techconcern Apple zal naar verwachting op 7 september zijn nieuwe iPhone 14-lijn onthullen. De maker van de gewilde smartphones doet dat traditiegetrouw met een speciaal event.

6 uur geleden
Reuters: economie Rusland verteert sancties beter dan verwacht

MOSKOU (ANP) - De Russische economie lijkt de sancties tegen het land vanwege de oorlog in Oekraïne beter te verteren dan eerder voorzien. Zo zal de krimp minder zijn dan eerder was voorspeld, meldt persbureau Reuters dat nieuwe prognoses van het Russische ministerie van Economische Zaken inzag. Ook de inflatie valt naar verwachting lager uit dan bij een eerdere voorspelling.

6 uur geleden
Koerssprong chemiebedrijf Avantium op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Chemiebedrijf Avantium was woensdag een opvallende stijger op de aandelenbeurs in Amsterdam. De onderneming die in de index voor kleinere fondsen is genoteerd werd beloond na haar handelsupdate. Daarin maakte Avantium bekend dat het al twee klanten heeft voor zijn fabriek in aanbouw voor de productie van plantaardige plastics in Delfzijl.

7 uur geleden